مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی:

افزایش شمار متکدیان زن در پایتخت

مدیر عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی گفت: بین اعمال مجرمانه‌ای چون تکدی‌گری و رفتارهای فردی مثل سرقت، فحشا و مصرف مواد مخدر حتما رابطه‌ی تعریف شده‌ای وجود دارد.
کد خبر: ۵۷۶۸۰۶
افزایش شمار متکدیان زن در پایتخت

حسین زارع صفت با اشاره به شیوه‌های مختلف متکدیان برای تحریک عواطف شهروندان گفت: گاهی لباس‌های مندرس برای تحریک احساسات در هر محدوده و محیطی بسته به شرایط می‌پوشند و گاهی در مناطقی شیک پوشی را دنبال می‌کنند و گاهی تظاهر می‌کنند اموالشان به سرقت رفته است و در راه مانده‌اند.

زارع صفت در توضیح تعریف افراد متکدی، دستفروش‌ و بی‌خانمان و تفکیک هر یک از این گروه‌ها گفت: یکی از مسئولیت‌های سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی انجام فوریت‌های خدمات اجتماعی مربوط به آسیب دیدگان اجتماعی سطح شهر است؛ منظور از آسیب دیدگان اجتماعی سطح شهر یعنی افرادی که به صورت علنی و محسوس در سطح شهر حضور دارند و ایجاد ناامنی اجتماعی می‌کنند. یک دسته از این افراد بی‌خانمان‌ها هستند که عموما شب‌ها در پارک‌ها، میادین عمومی و زیر پل‌ها بیتوته می‌کنند.
 وی افزود: دسته‌ای دیگر کودکان کار و خیابان هستند که فعالیت خود را در سطح شهر و در منظر عمومی انجام می‌دهند و عمدتا در شبکه تکدیگری و یا فعالیت‌های دستفروشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کودکان علاوه بر کار در خیابان اساسا بیشتر وقت خود را در خیابان می‌گذرانند. البته در کشور ما خصوصا تهران کودک کار به این معنا که کودکان بیرون از خانواده و در سطح شهر و خیابان باقی بمانند وجود ندارد و معمولا این کودکان خانواده دارند و برای کار به سطح شهر فرستاده می‌شوند و در ایام غیر کار به خانواده رجوع می‌کنند.

زارع صفت تصریح کرد: سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی بحث دستفروش‌ها را دنبال نمی‌کند و مسئولیت این کار با شرکت ساماندهی مشاغل است که بحث دستفروش‌ها و سد معبر را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: دسته‌ی دیگر متکدیان هستند که در تمام فصول سال در سطح شهر وجود دارند اما در فصل تابستان جلوه بیشتری پیدا می‌کنند.

رشد متکدیان زن نسبت به سنوات گذشته رو به افزایش است

زارع صفت در توضیح میانگین سنی، میزان تحصیلات و جنسیت متکدیان در سطح شهر گفت: حدود 25 درصد متکدیان را زنان و مابقی را مردان تشکیل می‌دهند که البته در پاره‌ای از اوقات سال نسبت در این آمار بر حسب شرایط تغییر می‌کند؛ اما رشد متکدیان زن نسبت به سنوات گذشته رو به افزایش است.

وی افزود: اکثر افرادی که به عنوان متکدی در مراکز شهرداری جمع‌آوری شده‌اند قالبا گروه‌های سنی 50 تا 70 سال هستند و میزان تحصیلاتشان عموما بی سواد و یا در حد دوره ابتدایی است. البته در میان متکدیان افراد بالای دیپلم هم مشاهده می‌کنیم که آمار این افراد بسیار کم است.

زارع صفت خاطرنشان کرد: در میان این افراد تعدادی مجرد هستند و بخشی مطلقه یعنی به طور کلی معمولا زندگی‌های آسیب دیده‌ای داشته‌اند و شرایط این افراد متفاوت است؛ بخشی از متکدیان اتباع سایر کشورها و عمدتا متعلق به کشور افغانستان و پاکستان هستند که در شهر تهران تکدیگری می‌کنند.

وی افزود: بخش قابل توجهی از متکدیان اهل تهران هستند ولی عده‌ای هم از اطراف تهران برای تکدیگری به تهران می‌آیند.

برآوردها حاکی از آن است که درآمد متکدیان، رقم کمی نیست

زارع صفت با اشاره به توسعه‌ تکدیگری به شیوه‌های جدید و مورد توجه قرار گرفتن آن به عنوان یک شغل درآمدزا، گفت: درباره درآمد متکدیان آمار دقیقی وجود ندارد ولی برآوردها حاکی از این است که این رقم، رقم کمی نیست. در بعضی موارد با متکدیانی مواجه شدیم که ارقام میلیونی همراه خود داشته‌اند و مثلا متکدی پس از جلب توسط نیروهای شهرداری مبلغ 9 میلیون تومان وجه نقد همراه داشته است.

وی با بیان اینکه نیازهای این افراد شامل نیازهای مالی ، خانوادگی و نیز عمدتا برای تامین هزینه‌ی مصرف مواد مخدر است، گفت: به صورت عمومی بین تکدیگری و مصرف مواد مخدر رابطه نزدیکی وجود دارد و بین 55 تا 65 درصد متکدیان معتاد هستند.

 زارع صفت در توضیح بیماری‌های رایج بین افرادی که به عنوان متکدی در مراکز این سازمان جمع‌آوری می‌شوند، گفت: چرخه‌ جمع‌آوری و رسیدگی به افراد آسیب دیده‌ اجتماعی یک چرخه خاص است که حتما با حضور عوامل انتظامی و کارشناسان آموزش دیده صورت می‌گیرد. در مرحله‌ برای آنها پرونده تشکیل داده و برابر حکم قضایی برای این افراد اقدام عملی صورت می‌گیرد. در سازمان رفاه شهرداری ارائه خدمات به آسیب دیدگان اجتماعی در قالب مددسراها و سامان سراها صورت می‌گیرد که مددسراها در واقع گرمخانه‌های شهر و سامان سراها مراکز نگهداری تا تعیین تکلیف بعدی برای خدمات بهداشتی برای این افراد است.

 وی با بیان اینکه 55 تا 65 درصد این افراد اعتیاد و به تبع آن نارسایی‌های شدید جسمی و روحی دارند، گفت: این افرد دچار نارسایی‌ها و بیماری‌های واگیردار از جمله هپاتیت، سل و زخم‌هایی ناشی از اعتیاد هستند. همچنین مشکلات جدی بهداشت دهان و دندان و نارسایی‌های قلبی و گوارشی ناشی از کهنسالی از دیگر بیماریهایی است که گریبان این افراد را می‌گیرد.

زارع صفت با بیان اینکه در سامان سراها پزشک مستقر است و این افراد توسط پزشک ویزیت می‌شوند و داروهای مورد نیاز برای آنها تامین می‌شود، اظهار کرد: در مواقعی که نیاز به انتقال این افراد به بیمارستان باشد، این کار توسط سازمان رفاه صورت می‌گیرد و هزینه‌های آن نیز توسط سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری پرداخت می‌شود و در بعضی موارد که نیاز به عمل‌های سنگین دارند هزینه‌های عمل توسط شهرداری تامین می‌شود.

بسیاری از متکدیان و کارتن‌خواب‌ها به دلیل نداشتن اوراق هویتی از یارانه‌های دولتی محروم اند و به همین دلیل فعالیت‌های نامطلوب دارند

زارع صفت در مورد محرومیت این افراد از امکانات مختلف به دلیل نداشتن اسناد هویتی و رفع این مشکل، گفت: صدور اوراق هویتی بر عهده وزارت کشور و سازمان ثبت احوال است و ما این موضوع را از طریق مراکز مسئول پیگیری کرده‌ایم ولی تا الان نتیجه خاصی اتفاق نیفتاده است.

وی با بیان اینکه این افراد به دلیل نداشتن همین اوراق هویتی از استفاده یارانه‌های دولتی نیز محروم شده‌اند؛ اظهار کرد: عده‌ای از این افراد که نیاز مالی دارند برای تامین این نیاز فعالیت‌هایی می‌کنند که مطلوب جامعه نیست و اگر از این یارانه‌های دولتی برخوردار باشند ممکن است کمتر دچار این مشکل شوند.

زارع صفت خطاب به مخاطبان این خبر با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی و آسیب دیدگان اجتماعی مسئله درگیر کشور و حل آن نیازمند فعالیت مستمر، گسترده و فراسازمانی است، گفت: این که فکر کنیم همه موضوعات باید از منظر دولت یا نهادهای عمومی مثل شهرداری حل شود، فکر غلطی است، باید بدانیم مشارکت اجتماعی شاه کلید اصلی این موضوع است و باید اقداماتمان را در سطح محلات با کمک مردم و نخبگان و دلسوزان اجتماعی دنبال کنیم.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها