رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد؛

جواد اوجی، قائم‌مقام سازمان انرژی اتمی شد

وزیر نفت:

رویکرد رئیس جمهور منتخب تعامل سازنده با جهان است

وزیر نفت در پاسخ به کارشناسان و متخصصان حاضر در اجلاس امنیتی مونیخ، با اعلام مواضع جمهوری اسلامی ایران گفت: رویکرد رئیس جمهور منتخب همکاری متقابل و تعامل سازنده با جهان است.
کد خبر: ۵۷۸۴۵۲
رویکرد رئیس جمهور منتخب تعامل سازنده با جهان است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا)، رستم قاسمی درخصوص اجلاس امنیتی مونیخ، با اشاره به این که در این اجلاس کارشناسان و متخصصان حاضر در باره سیاست ایران در خصوص انرژی هسته‌ای و رویکرد رئیس جمهور منتخب در این زمینه پرسش‌هایی مطرح کردند، گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است و ما آن را حق مسلم خود می‌دانیم.

قاسمی تصریح کرد: در این جلسه تاکید شد که بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب و باورهای عمیق دینی مسوولان ارشد کشور، ایران ساخت سلاح هسته‌ای را حرام می‌داند.

انتخابات ایران نمونه دموکراسی کامل بود

وی درباره انتخابات اخیر ایران گفت: انتخابات ریاست جمهوری ایران، یک انتخابات شگفت انگیز بود که نشانگر دموکراسی کامل است و بدون هیچ مشکلی و در نهایت آرامش برگزار شد و مردم ایران، رئیس جمهور منتخب خود را انتخاب کردند.

قاسمی درباره نگاه رئیس جمهور منتخب ایران نیز گفت: ایشان فردی آشنا و مسلط به امور بین‌الملل و متخصص در روابط بین‌الملل و از تجربه و تخصص کافی و وافی برخوردار است، ضمن این که آقای روحانی از علمای دینی بوده و شعار وی همکاری متقابل و تعامل سازنده با جهان است.

از تحریم استقبال نمی‌کنیم

وزیر نفت ایران در باره تشدید تحریم‌ها گفت: تحریم چیز خوبی نیست و ما از آن استقبال نمی‌کنیم.

قاسمی ادامه داد: بهتر است کشورهای تحریم کننده دست از تحریم بردارند، چرا که تحریم در چرخه امنیت انرژی اختلال ایجاد می‌کند.

سرمایه‌گذاری 30 میلیارد دلاری در شرایط تحریم

قاسمی در این حال گفت: ایران با وجود شرایط تحریم، در سال گذشته بیش از 30 میلیارد دلار در مجموعه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی سرمایه‌گذاری کرد.

وزیر نفت با اشاره به این که نقش انرژی در رشد اقتصاد جهانی و بهبود وضعیت معیشتی زندگی مردم بسیار مهم و حائز اهمیت است، گفت: مصرف انرژی در آینده جهان و کشورهای پرجمعیت جهان از جمله کشورهای عضو بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی همچنین به مهم‌ترین مبحث امنیت انرژی یعنی زنجیره انرژی اشاره کرد و گفت: زنجیره انرژی از تولید و انتقال تا مصرف آن یک چرخه به هم پیوسته است و بنابراین هم تولیدکننده و هم مصرف کننده در تامین امنیت انرژی طرفین نقش دارند.

قاسمی درباره اهمیت محیط زیست و نقش انرژی بر آن گفت: تامین امنیت انرژی کشورهای مصرف کننده باید به گونه‌ای باشد که الزامات توسعه پایدار در آن رعایت شود تا هیچ تاثیر منفی بر محیط زیست نداشته باشد.

با سیاسی کردن انرژی مخالفیم

وزیر نفت همچنین در باره سیاسی کردن موضوع انرژی در تعاملات بین‌المللی گفت: با سیاسی کردن موضوع انرژی به شدت مخالف هستیم و به عملکرد کشورهای پرمصرف که موضوع انرژی را دستاویز مطامع سیاسی خود قرار داده‌اند، انتقاد داریم.

قاسمی همچنین با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران همیشه در عمل نشان داده که در خصوص تامین انرژی جهان ثابت قدم بوده است، گفت: حتی در زمان جنگ تحمیلی عراق، ایران این مهم را به خوبی انجام داد و نگذاشت جریان عرضه نفت به طور کامل قطع شود.

وزیر نفت با اشاره به جایگاه نخست ایران در مجموع ذخایر انرژی جهان، گفت: ایران از نظر ژئوپلیتیکی نیز جایگاه مهمی در ارتباط با دسترسی کشورهای بزرگ مصرف کننده به منابع انرژی دارد.

newsQrCode
برچسب ها: نفت انرژی
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها