خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که در درگیری های جدید در مصر چهار نفر کشته و دستکم 300 نفر دیگر زخمی شدند.
این خبرگزاری به نقل از منابع گروه اخوان المسلمین گفت: در قاهره دو نفر کشته و 150 نفر زخمی شد و خودروی یک سرهنگ نیروی دریایی 60 تظاهرات کننده را در شهر الجیزه زیر گرفت.
طرفداران محمد مرسی رئیس جمهوری مخلوع مصر روز گذشته برای اعتراض به اقدام ارتش در کنار زدن مرسی و تاکید بر بازگشت "مشروعیت" تظاهرات کردند که به خشونت کشیده شد.
این اعتراضات تا ساعات اولیه صبح امروز سه شنبه ادامه یافت که در چندین مکان در شهر قاهره به خشونت کشیده شد.
وزارت کشور مصر در بیانیه ای اعلام کرد که طرفداران مرسی عبور و مرور در میدان رمسیس در مرکز قاهره را مختل کردند که پلیس مجبور شد به سمت آنها گاز اشک آور شلیک کند.
اما شاهدان عینی گفتند که پلیس همچنین از گلوله های ساچمه ای علیه معترضان که میدان رمسیس را بستند، استفاده کرد و باعث خشم رانندگان خودرو و تجار و فروشندگان دوره گرد و ساکنان خانه های اطراف این میدان شد که بزرگترین ایستگاه راه آهن شهر قاهره در آنجا واقع است.
سعد الحسینی از اعضای ارشد گروه اخوان المسلمین که در محل درگیری حضور داشت، گفت: طرفداران مرسی مسالمت آمیز تظاهرات می کردند و توجه نداشتند که تظاهرات آنها باعث اخلال در عبور و مرور شده است.
درگیری هایی نیز در شهر الجیزه روی داد. این اولین درگیری ها شدید بعد از کشته شدن 53 نفر در درگیری با ارتش و پلیس در یک هفته پیش در مقابل مقر باشگاه افسران گارد ریاست جمهوری به شمار می رود.
خبرگزاری الشرق الاوسط نوشت: صدها نفر از طرفداران مرسی در داخل مسجد الفتح در میدان رمسیس تحصن کرده و درهای آن را بسته و از ورود مردم برای اقامه نماز صبح جلوگیری کردند.
پیش از درگیری ها در میدان رمسیس، طرفداران مرسی خیابانهای رمسیس و الجلاء را بسته و عبور و مرور به سمت بالای پل ششم اکتبر و پایین پل به سمت میدان رمسیس را مختل کردند.
بالگردهای جنگی ارتش برای دومین شب متوالی با ریختن اعلامیه از تحصن کنندگان در میدان رابعه العدویه خواستند که به تحصن خود پایان دهند. ارتش مصر همچنین روز دوشنبه به طرفداران مرسی هشدار داد که در صورت نزدیکی به تاسیسات نظامی و مراکز حساس با قاطعیت با آنها برخورد می کند.
اعتراضات شب گذشته و ساعات اولیه صبح امروز به خشونت کشیده شد. برخی جریان های اسلامگرا و مخالفان آنها دیروز دیدار با ویلیام برنز اولین مسئول بلندپایه آمریکایی را که بعد از سرنگونی مرسی وارد مصر شد، نپذیرفتند.
حزب النور که هم پیمان گروه اخوان المسلمین بود و با دخالت ارتش موافقت کرد گفت که دعوت برای نشست با برنز را به دلیل دخالت غیرقابل توجیه آمریکا در امور داخلی مصر رد کرده است.
حزب عدالت و آزادی شاخه سیاسی گروه اخوان المسلمین نیز گفت که نشستی با برنز ترتیب داده نشده است.
درحالی که مخالفان گروه اخوان المسلمین آمریکا را به حمایت از این گروه متهم می کنند؛ گروه اخوان المسلمین می گوید که واشنگتن در عزل مرسی دست داشته است.
فریداسماعیل از اعضای ارشد حزب آزادی و عدالت به رویترز گفت: این آمریکا بود که کودتا کرد و السیسی آن را اجرا کرد و گروه اخوان المسلمین جلوی کسی سرخم نمی کند و زیر فشار کسی نمی رود.(فارس)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد