این آماریست که امروز حسین ریاضی، مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت اعلام کرد و به مردم توضیح داد که به دنبال تماس بیماران برای اطلاع از داروهای کمیاب، داروخانه هایی را که داروی شان در آن ها موجود است معرفی میکنند.
او اظهار کرد که سامانه 1490 برای برقراری ارتباط مستقیم با مردم و پی بردن به نقایص حوزه سلامت راه اندازی شده است. گفته های ریاضی برای کسی که سرگردان بازار بی سر و سامان دارو نشده باشد، فضایی ایده آل را از وضعیت دارو در کشور ترسیم می کند اما حقایقی هم هست که این مسئول به آنها اشاره ای نکرده است مثلا
اول - ریاضی در سخنانش از آمار تماس گیرندگان با شماره 1490 گفت اما نگفت چند در صد از این تماس گیرندههای نگران و ناامید ، به نتیجه می رسند و نشانی داروخانه ای به آنها داده می شود که داروی شان در آن موجود است و نگفت که در بسیاری از موارد، پاسخگوهای 1490 ناچارند به تماس گیرنده ها بگویند فعلا داروی آنها در هیچ داروخانه ای پیدا نمی شود و سپس شماره تماس شان را بگیرند تا در صورتی که دارو پیدا شد به آنها خبر دهند؛ خبری که یا هرگز و یا تا مدت ها به آنها نمیرسد.
دوم – این مسئول گفت 1490 هر داروخانه ای که داروی مورد نیازشان را داشته باشد به آنها معرفی میکند اما نگفت این سامانه اطلاعاتش را از کجا کسب می کند. شواهد نشان می دهد اصلی ترین مرجع کسب اطلاعات اولیه سامانه 1490 ، همان اعلام داروخانه هاست. به این معنا که داروخانه ها به سامانه خبر می دهند چه نوع داروهای کمیابی دارند و سپس سامانه، این اطلاعات را در اختیار مردم قرار می دهد اما نکته دردناک این است که برخی داروخانه های متخلف که اتفاقاً جزو داروخانه های شبانه روزی و بسیار مهم در کشور هستند، موجودی واقعی شان را به 1490 اعلام نمی کنند و داروهای کمیاب شان را برای روز مبادا نگه میدارند.
ادعای جام جم آنلاین در این باره بر اساس مشاهداتی مستند است اما مسلما ریاضی و بقیه مسئولان، مثل ما برای پیدا کردن داروی شیمی درمانی بیماری که تنها و زمین گیر شده است در داروخانه های شبانه روزی نگشته اند تا به چشم خودشان ببینند مسئول داروخانه ای با وجودی که آن داروی حیاتی را داشت، از ما دریغش کرد و اگر انسانیت داروسازی جوان نبود و دور از چشم مسئول داروخانه، دارو را به ما نمی رساند، شاید آن بیمار سرطانی حالا وضع بسیار وخیمی داشت.
سوم –مسئول دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت دیروز از کارایی سامانه 1490 دم زد اما نگفت برخی داروخانه هایی که از طریق این سامانه به مردم معرفی می شوند، پس از آن که اعلام می کنند دارو را ندارند و بیماران و خانواده های شان به گریه و التماس می افتند، به آنها می گویند حاضرند دارو را به نرخ آزاد به آنها بفروشند در حالی که آن دارو تحت پوشش بیمه است اما کدام بیمار مستأصلی جرات دارد برابر گشاده دستی برخی داروخانه دارها، از قانون شکنی شان گلایهای کند.
ریاضی امروز خیلی از چیزهایی را که باید می گفت، نگفت و ما فقط امیدواریم که او و بقیه مسئولان وزارت بهداشت ، واقعا آن مطالب را ندانند تا دین نگفتن شان در عزیزترین ماه خدا، برگردن شان نباشد اما حالا ما آنچه که او نگفت را گفتیم و در دانستن مان شریکش کردیم چرا که در دانستن همیشه رنجی هست؛ رنج مسئولیتی که آگاه بودن از حقیقت، بر گردن آدم ها می اندازد.
مریم یوشی زاده –خبرنگار جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: