تپه اشرف مکانی حیرت انگیز اما با ظاهری نامناسب در شهر اصفهان قرار دارد، مکانی که در دل خویش نه تنها تاریخ اصفهان بلکه تاریخ ایران را محفوظ دارد و در صورت رمزگشایی حقایق و حرفهایی زیادی برای گفتن دارد.
نخستین عملیات کاوش تپه اشرف از 27 تیر 89 به همراهی تیم 17 نفره به مدت 45 روز انجام یافت، فصل دوم کاوش در ادامه کاوش فصل پیشین برای روشن ساختن فضاهای معماری در تاریخ 28 دی 89 به مدت 40 روز انجام شد.
فصل بعدی به مدت 40 روز تا مهر 90 انجام شد، تپه اشرف چندین لایه باستانشناسی دارد که بر اساس لایه نگاری انجام شده متعلق به پنج دوره تاریخی است که به ترتیب از پایین به بالا دوره اشکانی، دوره ساسانی، دوره انتقالی ساسانی به اسلامی، قرن 4 و 5 هجری و قرن 12 هجری را شامل میشود.
با توقف عملیات کاوش در تپه اشرف خطرات بسیاری این مکان ارزشی را تهدید میکند، گسترش بافت شهری در این تپه و همچنین تجمع زباله در این محل منجر به نگرانی باستان شناسان و میراث فرهنگی شده است.
در گذشته همین دو امر وسعت این تپه را کاهش داده است به شکلی که تپه اشرف از دوازده هکتار به هفت هکتار کاهش پیدا کرده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان در مورد از سرگیری فعالیتهای کاوش در این تپه اظهار کرد: کاوش در تپه اشرف که چند وقتی است متوقف شده با ساخت یک سایت و قرار دادن اطلاعات مربوط به کاوشهای پیشین دنبال میشود.
ناصر طاهری افزود: ادامه روند کاوش در این تپه هزینه زیادی به همراه دارد که در صورت تأمین اعتبار دنبال خواهد شد. در صورت تامین اعتبار روند کاوش در پر رمز و رازترین تپه ایران دنبال میشود تا حقایق جدید تاریخ کشور مشخص شود. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با مسعود کاویانی، درباره تاریخچه، روند شکلگیری و افقهای پیش روی رادیو معارف گفتوگو کردیم
گپوگفت «جامجم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با حجتالاسلام مصباحی مقدم دکتر پیغامی و دکتر صمصامی مطرح شد