تحقیقات پیشین دوپامین را به پاداش مرتبط کرده و نشان داده بودند وقی حیوان یک پاداش غیر منتظره دریافت می کند نورون های دوپامین ساز فعالیت اندکی از خود نشان می دهند.
اعتقاد بر این است که این سیگنال های دوپامین برای تقویت یادگیری مهم هستند – فرایندی که توسط آن حیوان می آموزد اقداماتی را انجام دهد که منجر به دریافت پاداش شود.
پروفسور «آن گرایبل» از موسسه تحقیقات مغزی «مک گاورن» تصمیم گرفت دریابد چگونه دوپامین در طول یک کار که مستلزم تاخیر در رضایت است، تغییر می کند. محققان موش ها را آموزش دادند تا یک هزار تو (ماز) را برای رسیدن به پاداش طی کنند.
در طول هر آزمایش موش در تقاطع ها باید صدایی را می شنید تا او را به سمت راست یا چپ هدایت ، و در نهایت شیر شکلات را به عنوان پاداش دریافت کند.
به جای اندازه گیری ساده فعالیت نورون های حاوی دوپامین، محققان دانشگاه «MIT»، میزان آزاد سازی دوپامین را در ساختار مغزی که برای تقویت یادگیری مهم است اندازه گیری کردند.
بررسی های دانشمندان حاکی از آن است که به نظر می رسد سیگنال دوپامین نشان می دهد موش چه قدر از هدفش فاصله دارد؛ هر چه به هدف نزدیک تر باشد سیگنال قوی تر می شود.
محققان دریافتند اندازه سیگنال با اندازه پاداش مورد انتظار مرتبط است به طوریکه وقتی موش به دریافت میزان زیادی شیرشکلات آموزش داده می شود اندازه سیگنال دوپامین با سرعت و غلظت نهایی بیشتری افزایش یافت.
دانشمندان همچنین می گویند می توان از سطوح دوپامین برای کمک به حیوان در انتخاب یک راه را برای رسیدن به هدف و تخمین مسافت تا رسیدن به هدف استفاده کرد.
این پژوهشگران می گویند اگر چنین فرایند مشابهی در مغز انسان روی ندهد شگفت زده می شوند.
در بیماران مبتلا به پارکینسون، سیگنال دهی دوپامین مختل شده و از این رو این بیماران در حفظ انگیزه برای انجام کارهای طولانی دچار مشکل می شوند. شاید دلیل این امر این است که آنها نمی توانند این سیگنال کند دوپامین را تولید کنند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب