به گزارش مهر، این نخستین بار است که در این منطقه از خرس سیاه توسط دوربینهای دستی فیلمبرداری میشود، پیش از این نیز چندین نوبت توسط دوربینهای تلهای از این گونه کمیاب فیلم و عکس تهیه شده است.
همچنین در این بررسی ردپاهای متعلق به حداقل چهار قلاده خرس سیاه شناسایی و اندازهگیری شد که نشان دهنده پتانسیل بالای این منطقه برای حفاظت از این گونه ارزشمند است.
شهرستان بشاگرد منطقهای کوهستانی در شرق استان هرمزگان است که با دارا بودن منابع آبی فراوان، جنگلهای بکر و تنک کوهستانی یکی از زیستگاههای مناسب خرس سیاه در کشور به شمار می رود.
خرس سیاه آسیایی یکی از گونههای آسیبپذیر در جهان است که زیرگونه بلوچی، که پراکندگی آن محدود به پاکستان و جنوب شرقی ایران در سه استان هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است زیرگونه ای به شدت در معرض خطر انقراض است.
خرس سیاه آسیایی درحال حاضر در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN RED LIST) در طبقه در آستانه انقراض (CR) قرار دارد.
از بین رفتن زیستگاه های جنگلی خرس سیاه بر اثر خشکسالی، گسترش اراضی کشاورزی به ویژه باغات و قطع درختان برای استفاده به عنوان سوخت و دیگر مصارف، چرای دام اهلی و فشار آن بر زیستگاه های خرس، منجر به افزایش تقابل مردم محلی و خرس سیاه شده است. به نحوی که تخریب کندوهای عسل، تخریب محصولات باغی، حمله به دام و حتی حمله به انسان ها توسط خرس سیاه رو به افزایش گذاشته است و در نتیجه تعداد زیادی از خرس ها به خصوص توله های آنها توسط مردم بومی اسیر و کشته می شوند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛