جالب است که اخیرا نصیر دهقان، عضو جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور عنوان کرده است: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، 75 درصد مصرف دخانیات مربوط به کشورهای با درآمد سرانه متوسط و پایین است، یعنی سهچهارم دخانیات جهان در کشورهای در حال توسعه مصرف میشود و کشورهای توسعهیافته فقط 25 درصد این سهم را در اختیار دارند.
از سوی دیگر، این حرف به این معنی هم هست که در جوامع توسعهیافته به این دلیل که در زمینه مصرف مواد دخانی، اهمیت بیشتری به اطلاعرسانی داده میشود، مصرف دخانیات کاهش قابل توجهی نسبت به دیگر کشورهای در حال توسعه دارد.
دهقان در همین رابطه به ایسنا میگوید که امروز در بسیاری از کشورها، برنامههای ویژهای برای کاهش بار هزینه ناشی از مصرف سیگار در نظر گرفته شده و شناخت بیشتری نسبت به هزینههای بهداشتی، درمانی و اقتصادی ناشی از مصرف سیگار وجود دارد که باید در ایران این کار بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و با جدیت بیشتری دنبال شود.
اما واقعیت این است که در کشور ما آنگونه که انتظار میرود به بحث فرهنگسازی و آموزش برای کاهش مصرف دخانیات توجه نمیشود و سالانه هزینههای زیادی صرف جبران تبعات مصرف سیگار و تنباکو میشود که اگر درصدی از این هزینههای درمانی صرف آموزش شود، آمار مصرفکنندگان دخانیات در کشور سیر نزولی خواهد یافت.
آوید طالبیان - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد