دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی در پیامی به پانزدهمین کنگره تازههای قلب و عروق که از امروز چهارشنبه به مدت سه روز در سالن همایش های رازی آغاز به کار کرد، گفت: همانطور که میدانید در حال حاضر بیماری های غیر واگیر یکی از مشکلات اساسی نظام سلامت در دنیا و ایران محسوب میشود و این بیماریها به 36 میلیون مورد مرگ در سال منجر میشود که این رقم حدود 63 درصد از کل مرگهایی است که هر ساله در دنیا رخ میدهد.
وی افزود: 80 درصد این مرگها در کشورهای با درآمد پایین و متوسط اتفاق افتاده و یک سوم آن در افراد زیر 60 سال رخ میدهد.
هاشمی، بیماری های قلبی و عروقی را از جمله بیماری های غیرواگیر بسیار شایع خواند و افزود: در ایران 43.7 درصد کل مرگ ها مرتبط با بیماری های قلبی و عروقی است و میانگین سن سکتههای قلبی در ایران در مردان 59 سال و در زنان 65 سال است که این واقعیات اهمیت پیشگیری و کنترل این بیماریها را گوشزد میکند.
وزیر بهداشت در این پیام به برنامههای اصلی لازم برای کاهش بار بیماریهای قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: ترسیم نقشه بروز بیماریهای غیرواگیر و تحلیل عوامل خطر تأثیرگذار، کاهش سطح مواجهه افراد و جوامع با عوامل خطر مشترک، بیماریهای غیرواگیر، تقویت مراقبتها برای افراد مبتلا به بیماریهای غیرواگیر با گسترش مداخلات مقرون به صرفه و سیاستگذاری و استاندارد سازی خدمات برای پیشگیری از خطرات اصلی تهدید کننده سلامت یقیناً میتواند در کاهش مرگ و افزایش کیفیت زندگی افراد مؤثر باشد.
وی با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف مذکور اقدامات زیادی طی سالهای متمادی انجام شده است، اظهار کرد: تشکیل پایگاه داده برای تجمیع اطلاعات بروز و شیوع بیماریهای قلبی، جمعآوری اطلاعات مربوط به عوامل خطر در برنامه نظام مراقبت عوامل خطر و جمعآوری سیر بیماریهای قلبی و عروقی بر اساس گواهی فوت در قالب کتاب سیمای مرگ در 29 استان، تنظیم سند فعالیت بدنی و سند تغذیه، تعهد به کنوانسیون دخانیات و برنامهریزی برای مداخلاتی مانند فشار خون، دیابت، چاقی، خود مراقبتی و بازتوانی قلب از جمله اقداماتی است که انجام شده است.
هاشمی افزود: در حضور همه اقدامات انجام شده تا تحقق اهداف این برنامه یعنی کاهش بار بیماریهای قلبی و عروقی راه درازی در پیش است و بدون شک این امر بدون یکپارچگی بخشهای مختلف نظام سلامت ممکن نیست که یکی از بخشهای محوری صاحبان تخصص در حوزه قلب و عروق هستند.
وی در ادامه این پیام، متخصصان قلب و عروق را نه تنها عرضه کننده خدمات تخصصی در این حوزه دانست بلکه آنان را مترجمان فناوریها و رخدادهای علمی نوین در کشور برشمرد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هر نوع سازماندهی برای کاهش بار بیماری ها به این عوامل علمی به عنوان بنیان اصلی نیازمند است و متخصصان و صاحبنظران در این حوزه سنگ بنای برنامههای پیشگیری و کنترل بیماریهای قلب و عروق هستند که برگزاری هر نوع تجمع علمی که به مباحثه و همافزایی منجر شود این بنیان را محکمتر کرد امیدوارم این همایش نیز با تلاش شما صاحبنظران و متخصصان ارجمند به اهداف خود به بهترین وجه دست یابد و آرزوی توفیق برای همه شما عزیزان را دارم.
پانزدهمین کنگره قلب و عروق ایران به مدت سه روز از 27 تا 29 شهریور ماه جاری با حضور اساتید برجسته رشته های قلب و عروق از کشورهای آمریکا، انگلستان، لبنان، آلمان، هلند، بلژیک و جمهوری چک، در سالن همایش های رازی برپاست.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد