به گزارش مهر، محسن پورسید آقایی در مراسم معارفه قائم مقام راه آهن و معاونت برنامه ریزی و اقتصاد حمل ونقل ریلی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدا و رزمندگان اسلام گفت: در طول این سالها هیچ گاه حق راه آهن ادا نشده است و به قولی هیچ دولتی تاکنون نمره قبولی در توسعه حمل و نقل ریلی نگرفته است.
وی افزود: این مساله به دلیل نبود نیروهای کارآمد نبوده بلکه به منسجم نبودن نیروها، توجه ناکافی به این سازمان و همچنین میزان ارتباطات بیرونی باز می گردد که نتوانسته است سیاست گذاری های کشور را به نفع بخش ریلی و نیاز آن تغییر دهد.
مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه در تلاش هستم تا با هماهنگی های لازم درجهت سیاست گذاری ها،حق مسلم راه آهن را زنده کنم، گفت: باید دست به دست هم داده و راه آهن را از جایگاه کنونی آن ارتقا دهیم در صورتی که تمام کسانی که در حوزه ریلی دلسوزانه فعالیت می کنند اعم از دولتی و خصوصی به صورت متحد کارکنند می توان به ارتقا جایگاه راه آهن امیدوار بود.
پور سید آقایی با اشاره به اینکه آمده ام تا یک حرکت اساسی در بخش ریلی ایجاد کنیم و مقدمه این کار از محل صرفه جویی هایی است که به واسطه مصرف سوخت در راه آهن حاصل می شود، افزود: بررسی عملکرد راه آهن در سال 91 حکایت از 3 هزار و 300 میلیارد تومان صرفه جویی درحوزه مصرف سوخت دارد.
وی با بیان اینکه بازگشت سرمایه در حوزه زیر ساخت های ریلی ظرف 10 سال است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کل بودجه ای که به راه آهن تخصیص می یابد حدود 1000 میلیارد تومان است و این در حالی است که حوزه ریلی در سال گذشته 3 هزار و 300 میلیارد تومان از محل صرفه جویی درمصرف سوخت، برای دولت داشته است.
به گفته پورسید آقایی با نمایان کردن بحث صرفه جویی در حوزه ریلی، راه آهن می تواند نقش محوری در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه اگر رقم 3 هزار و 300میلیون تومانی حاصل از صرفه جویی را به خود راه آهن اختصاص دهند، این میزان صرفه جویی در سالهای آتی بیشتر خواهد شد گفت: با این اتفاق ظرف 12 سال آینده به حدود 18 هزار میلیارد تومان صرفه جویی سالانه در سوخت خواهیم رسید که این رقم نصف بودجه عمرانی کشور است.
کاهش حق دسترسی ریل در دستور کار
وی در ادامه ناعدالتی در رقم حق دسترسی در حوزه ریل و جاده را مدنظر قرار داد و افزود: در حال حاضر حوزه جاده ای 3 درصد حق دسترسی می دهد و این در حالی که این رقم در حوزه ریلی 57 درصد است.
پورسید آقایی با توجه به میزان رقم پرداخت شده به عنوان حق دسترسی خاطرنشان کرد: با این وجود حوزه ریلی هیچگاه توان رقابت با بخش جاده را نخواهد داشت و این تلاش محکوم به شکست خواهد بود.
وی با اشاره به آمادگی وزارت راه و شهر سازی به منظور ارایه طرحی در جهت کاهش سهم ریلی از این میزان، گفت: باید به سمتی برویم که حق دسترسی در حوزه ریل و جاده برابر شود و پیرو آن بستر لازم برای ایجاد یک راه آهن بزرگ، مدرن و درخور شان ملت ایران ایجاد کرد.
مدیر عامل راه آهن در ادامه بحث مسافری را مدنظر قرار داد و تصریح کرد: باید تلاش شود تا در بخش مسافری خدماتی را ارایه دهیم تا مردم از آن رضایت داشته باشند.
پرداخت خسارت به مسافران برای هر میزان تاخیر قطار
وی افزود: در نظر داریم تا پایان امسال سرعت قطار در محور تهران - مشهد به 160کیلومتر برسد و پیرو آن متعهد شویم تا برای هر میزان تاخیر به مسافرین خسارت پرداخت کنیم.
مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه باید خدمتگزار مردم باشیم، خاطرنشان کرد: حوزه مسافری در راه آهن باید ساماندهی شود و این مستلزم ایجاد یک معاونت در این زمینه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد