فعال کردن صنعت اجاره راهکار ترویج اجاره مدت دار

رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک، فعال کردن صنعت اجاره را راهکار ترویج قراردادهای اجاره مدت دار دانست.
کد خبر: ۶۰۲۷۶۶
فعال کردن صنعت اجاره راهکار ترویج اجاره مدت دار

به گزارش واحد مرکزی خبر، مصطفی قلی خسروی در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما، وجود مشوق برای انعقاد قراردادهای مدت دار مسکن را بهتر از تعیین مالیات برای خانه های خالی یا الزام برای قراردادهای دو ساله دانست و گفت: مالکان در شرایط کنونی تمایل دارند تا قراردادهای یک ساله منعقد و در صورت رضایت، قرار داد را تمدید کنند.

وی افزود: باید صنعت اجاره را فعال کنیم چرا که تجربه نشان داد الزام به افزایش کرایه به میزان معین قابلیت اجرایی پیدا نمی کند.

خسروی با اشاره به مالیات سنگین بر خانه های خالی در کشورهای پیشرفته گفت: ابزارهای مالیاتی ما هنوز ساز و کار محکم و مناسبی ندارد از جمله وقتی که موضوع مالیات بر خانه‌های خالی از راه بررسی میزان برق یا آب مصرفی مطرح شد، برخی با روشن نگاه داشتن وسایل برقی یا باز گذاشتن آب یا حضور موقت در خانه‌ها، تشخیص را بامشکل مواجه کردند برای همین طرح موفق نبود.

وی افزود: باید به هر خانه کد اقتصادی دهیم تا وضعیت هر خانه مشخص شود.

مدیر کل برنامه ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز ترویج قراردادهای مدت دار اجاره مسکن را نیازمند مشوق های اقتصادی دانست.

علی چگینی در برنامه گفتگوی ویژه خبری  شبکه دوم سیما، با اشاره به سهم زیاد اجاره نشینی در تأمین مسکن، این موضوع را مورد توجه دولت ها دانست و گفت: طرح های مختلفی در حوزه اجاره از جمله قرارداد مدت دار اجاره مسکن بررسی شده که دارای منافع دو طرفه برای مالک و مستاجر است.

وی افزود: فراهم شدن بستر اقتصاد کلان به شکل قابل پیش بینی بودن شرایط اقتصادی و مهار نرخ تورم، شرط اصلی موفقیت این طرح است.

چگینی تصریح کرد: در حوزه مالی هم تدوین مقررات مناسب مالیاتی از جمله دادن مشوق برای قراردادهای اجاره طولانی تر می تواند مؤثر باشد.

مدیرکل برنامه ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی اطمینان از آینده را موجب کمک به وضعیت کنونی برشمرد و گفت: شرایط فعلی به این سمت می رود.

وی به تأثیر پذیری بخش مسکن از دیگر بخش های اقتصادی اشاره کرد و افزود: قصد نداریم در قیمت گذاری ها دخالت کنیم بلکه می خواهیم از ابزارهای اقتصادی درست استفاده و فرآیند را اصلاح کنیم.

چگینی آمار اجاره نشینی در کشور را 25 تا 26 درصد اعلام کرد و گفت: تشویق های مالیاتی می تواند نصف یا یک چهارم کردن مالیات اجاره برای قراردادهای دو ساله یا یک هشتم شدن آن برای قراردادهای سه ساله باشد.

وی افزود: مشوق های دیگر هم می تواند تخفیف در تسهیلات یا عرضه خدمات زیربنایی در مسکن باشد.

مدیر کل برنامه ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود حوزه تولید مسکن را موجب ایجاد اشتغال و به گردش درآمدن چرخه مسکن دانست و گفت: البته در شهرها محدودیت هایی مانند ترافیک و مشکلات تردد را هم باید در نظر گرفت، از جمله در تهران از سال 90 تا مرداد امسال حدود 100 هزار پروانه برای واحد های مسکونی صادر شده است که از یک منظر بار زیادی به شهر تهران وارد و خود ایجاد مشکل می کند.

وی افزود: فعالیت هایی در حال انجام است که برای هر واحد مسکونی شناسه الکترونیکی در نظر گرفته شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها