رویترز در این زمینه خبر داد؛ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد کشورش با حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 مشکلی ندارد با این شرط که تهران بیانیه سیام ژوئن 2012 را به حساب آورد.
ماری هارف گفت: ما بر این عقیدهایم که هر کشوری که میخواهد در کنفرانس ژنو 2 شرکت کند باید از بیانیه ژنو یک حمایت کند و آن را بپذیرد، همه اینها فرضیه است اما اگر ایران آشکارا بیانیه ژنو را بپذیرد، ما هم با امکان حضور این کشور در کنفرانس ژنو 2 با روی گشادهتر استقبال خواهیم کرد.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه نشست اپک که در بالی اندونزی برگزار میشود، در یک کنفرانس خبری مشترک با سرگئی لاوروف همتای روس خود گفت: واشنگتن و مسکو به توافق رسیدهاند که از شورای امنیت سازمان ملل متحد بخواهند یک کنفرانس صلح جدید در مورد سوریه طی هفته دوم نوامبر برگزار کند.
بیانیه ژنو را که در آن نقشه راه دیپلماتیک برای حل و فصل بحران سوریه ترسیم شده بود، قدرتهای بزرگ جهانی و نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه سوریه از جمله عراق و ترکیه پذیرفته و آن را تایید کرده بودند.
جمهوری اسلامی ایران بیانیه ژنو یک را امضا نکرد.
در ماه مه، روسیه و آمریکا توافق کردند برای اجرایی کردن پیش نویس توافق نامه ای که در آن تشکیل یک دولت انتقالی در سوریه پیش بینی شده بود، نشست«ژنو 2 را برگزار کنند. البته موضوع برکناری اسد از قدرت در این بیانیه مطرح نشده بود.(باشگاه خبرنگاران)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد