درحال حاضر هزینه یک دست مصنوعی 70 هزار پوند است اما «جوئل گیبارد» 23 ساله به عنوان کارشناس روباتیک یک گزینه دیگر ارائه کرده که تنها 600 پوند هزینه دارد.
وی، دست دکستروس (Dextrus) به معنای ماهر و چالاک را به عنوان یک نمونه اولیه کارآمد با یک چاپگر سه بعدی ساخته است.
دکستروس شبیه دست انسان کار می کند و از موتورهای الکتریکی به جای ماهیچه استفاده کرده و به جای تاندون کابلهای فلزی دارد.
اجزای پلاستیکی این دست مصنوعی که با چاپگر سه بعدی کار می کند شبیه استخوان عمل می کند و پلاستیکی که آن را پوشانده شبیه پوست عمل می کند.
این دست از همان موادی ساخته شده که لگوهای اسباب بازی از آن ساخته شده است. این دست مصنوعی می تواند هر انگشت را صورت مجزا تکان دهد، اجسام را بلند کرده و آنها را در اندازه های مختلف در دست بگیرد.
ساخت این دست مصنوعی با یک چاپگر سه بعدی حدود هشت ساعت طول می کشد.
گیبارد اظهار کرد: هدفش برای این کار پیشرفت در ساخت اعضای مصنوعی بود. این اعضای مصنوعی بسیار گرانقیمت هستند و من فکر کردم که اگر با استفاده از تجربه براتیک و یک چاپگر سه بعدی اعضای مصنوعی بدن را تولید کنم، هزینه کمتری متوجه بیماران خواهد بود. هدف من از ساخت این عضو مصنوعی پول و منافع مادی نبود، می خواستم دسترسی معلولان به این نمونه ها را تسهیل کنم.
این دست حسگر ندارد اما حجم مقاومت روی انگشتان را تشخیص می دهد و می تواند یک تخم مرغ را بدون شکستن آن بگیرد.
براساس اظهارات این مبتکر، دست مصنوعی ساخته شده می تواند یک مشت محکم بسازد اما استحکام آن شبیه دست واقعی انسان نیست، این دست می تواند یک فنجان کاغذی را مچاله کند اما توانایی فشار دادن یک قوطی فلزی را ندارد.
وی امیدوار است این دست به طور خاص برای بچه هایی به کار رود که نمی توانند دست مصنوعی گران قیمت داشته باشند و از آنجایی که درحال رشد هستند هرچند سال یکبار باید دست مصنوعی خود را عوض کنند از این رو پرداخت هزینه های گزاف برای یک دست مصنوعی منطقی نخواهد بود.
این مبتکر ابراز امیدوار کرده است که پروژه دست آزاد به طور کامل تا پایان سال 2014 تکمیل شود. (مهر)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد