عزیزالله کاظمی در گفتوگو با مهر، از حضور و دیدار با خانم جانت لیم دستار و معاون اجرایی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با مسئولان وزارت کشور در ایران خبر داد و گفت: این مقام مسئول سازمان ملل از ارائه خدمات بیمه درمان تکمیلی به 210 هزار پناهنده افغان ابراز خوشحالی کرد و گفت اقدام ایران گام بزرگی بوده و در جهان مثال زدنی است.
کاظمی افزود: ایران از هیات همراه و شخص خانم لیم خواست تا برای حل مشکل پناهندگان افغان هر چه زودتر با مساعدت جوامع بین المللی شرایط خروج افغان ها از ایران را فراهم کنند در حالی که ایران همچنان هزینه های گزافی را برای نگهداری از افغانها پرداخت می کند تا فاصله ای میان پناهندگان با سایر شهروندان ایرانی نباشد.
مدیرکل اتباع وزارت کشور اظهار داشت: موضوع کمبود مدارس در مناطق پر تراکم افغان در کشور و عدم بازگشت داوطلبانه افغانها به کشورشان بحثهای دیگر این دیدار بود که خانم لیم گفت: 4 میلیون دلار به کمیساریای مستقر در ایرن پرداخت شده تا به پناهندگان کمک شده و تلاش می کنیم مشکلات برطرف شود.
کاظمی در پاسخ به اینکه افغانهای غیر پناهنده قرار بود تا 15 شهریور ماه کشور را ترک کنند و پاسپورت و ویزای آنها دیگر تمدید نخواهد شد اظهار داشت: با تاکید وزارت کشور از 15 شهریور به مدت 3 ماه به افغانهایی که روادید دارند و در طرح ساماندهی شرکت داشتند فرصت داده می شود تا کشور را ترک کنند که تعداد این اتباع 400 هزار نفر است. همچنین هم اکنون هیچ پناهندگی از سوی افغانها پذیرفته نمی شود.
وی گفت: دستار و معاون اجرایی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان امروز با وزیر آموزش و پرورش و وزیربهداشت ایران گفتگو خواهد داشت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
كشور ایران با توجه به اینكه از زمان جنگ افغانها با شوروی حامی مجاهدان و همچنین مكانی برای چند میلیون افغان در ایران بوده و می باشد چقدر خوب است كه این كشور اسلامی كه بازارهای بزرگ صادرات انواع و اقسام كالا در افغانستان دارا می باشد به شكل آبرومندانه از افغانها پذیرای می كرد و بایك دید تمسخر آمیز به افغانها از جانب كشور و مردم شان را رایج نمی كرد ، اگر ما از نظر اسلامی هم به قضیه نگاه كنیم همسایه ها حق زیادی به یكدیگر دارند با اینكه همیشه گفته شده افغانها و ایرانی ها مناسبات مشتركی از قبیل دین ، فرهنگ ، زبان ...دارند بازهم از هر شهروند افغانی كه در ایران زندگی می كند سوال كنید دیگاه مثبتی نظر به زندگی در ایران ندارد و همواره از مشكلاتی كه به آن از طرف دولت یا مردم خلق شده سخن میزند . هر كشور در دنیا حتی ابر قدرت ها و آنهای كه دارای اقتصاد بزرگ دنیا می باشند باز هم پناهنده به كشور های دیگر دارند ، این یك امر طبیعی هست كه در هركجا میتوان دید و فقط نمی توان گفت كه افغانها نظر به اینكه مشكلاتی كاری دارند به ایران یا هرجای دیگر میروند افغانها هم مثل كشور های دیگر مردم شان بنابر صد ها دلیل مهاجرت می كنند و در آخر نظر من این است كه دولت ایران و افغانستان از مناسبات مشتركی كه گفتیم استفاده كنند و قدرت شان را از هر نگاه در منطقه افزایش دهند . و همچنین در هر كشور آدم های گوناگون وجود دارد از دزد ، قاتل ، خوب ... همه آدم ها را نباید مثل هم دید و با یك نفر ملت شان را قضاوت كرد و من فكر میكنم در ایران هم چنین مسائلی وجود دارد؛ حتی پیامبران هم كه ما نادیده قبول شان داریم و از آنها پیروی می كنیم مهاجرت كردند . اگر ایرانی ها به همین افغانهای كه در ایران حضور دارند مثل خودشان رفتاركنند و درهر عرصه با آنها یكسان باشد ایران هم از درد های مثل مواد مخدر و... چیزهای پلید دیگر كه توسط آدم های فریب خورده و نادان در افغانستان صورت میگیرد ، در امان خواهد بود . باز هم من خیلی حرف های نگفته دارم !ما همه انسان هستیم
باتشكر