هزاران تبعه خارجی بی نام و نشان در کوچه و خیابانهای کرمان

مهمانی بزرگی که به تهدید تبدیل شد

هزاران تبعه خارجی غیرمجاز که از آن سوی مرزهای شرقی توسط باندهای قاچاق انسان بدون هیچ نام و نشانی با فرهنگ و اقوام مختلف وارد کرمان می شوند تهدید فرهنگی و اجتماعی برای بزرگترین استان کشور محسوب می شوند؛ چالشی که با وجود درخواستهای مکرر مردم کرمان هنوز چاره ای برای آن اندیشیده نشده است.
کد خبر: ۶۸۷۸۹۶
مهمانی بزرگی که به تهدید تبدیل شد

استان کرمان یکی از استان های مهاجرپذیر کشور محسوب می شود و مهاجران در جستجوی کار و مکانی بهتر برای زندگی به کرمان سفر می کنند.

هم اکنون مسئولان آمارهای مختلفی در زمینه تعداد مهاجران موجود در استان کرمان اعلام می کنند اما آنچه که مسلم است بخش قابل توجهی از حدود 200 هزار مهاجر خارجی که در کرمان حضور دارند غیر قانونی هستند و توسط باندهای قاچاق انسان وارد این استان می شوند. آنها به سادگی در بین مردم کرمان در حال تردد و زندگی هستند و چاره ای از سوی مسئولان برای این افراد در نظر گرفته نشده است.

در واقع این افراد از کشوری که هم اکنون با چالش های مختلف امنیتی مواجه است و منشا بسیاری از گروه های تند رو است آمده اند. آنها از راههای صعب العبور مرزهای شرقی می گذرند و در نهایت افراد سود جو با دریافت هزینه های هنگفت از این افراد را به استانهای مرکزی از جمله کرمان منتقل می کنند.

مردم استان کرمان در طول جنگ های داخلی افغانستان با پناه دادن به افاغنه زمینه میهمان نوازی را از مهاجران جنگ زده فراهم کرده اند اما هم اکنون پس از گذشت سالها از آن دوران و پایان جنگ داخلی هنوز هم تعداد قابل توجهی از این افراد زندگی در کرمان را به زندگی در کشورشان ترجیح می دهند.

یکی از مهمترین دلایل بروز این ترجیح اجتماعی وجود زمینه های اقتصادی و کار برای این افراد است که مهمترین آنها وجود هزاران هکتار باغ کشاورزی و در راس آن بزرگترین زمین های پسته جهان است، از سوی دیگر مهمترین نیروی ساختمان سازی در کرمان نیز افاغنه محسوب می شوند.

کار به جایی رسیده است که حتی عادتهای کاری مردم کرمان نیز تغییر کرده است و مردم این استان دیگر حاضر نیستند به کارهای سخت تن دهند.

کارگرانی که کارفرما شدند

حضور طولانی مدت افاغنه در کرمان اما اتباع خارجی را رفته رفته از کارگران به کارفرمایان و ایرانی ها را از کارفرما به کارگر تبدیل کرده است و قریب 80 هزار فرصت شغلی کرمانی ها به وسیله این افراد اشغال شده است که تبعات اجتماعی به همراه داشته و جمعیت برخی از مناطق کرمان را به نفع افاغنه تغییر داده است.از جمله می توان به شهر زنگی آباد در نزدیکی کرمان اشاره کرد.

از سوی دیگر زندگی این افراد در کنار ایرانی ها موجب افزایش موارد ازدواج بین زنان ایرانی ها و مردان اتباع غیر مجاز شده که هیچ گونه هویت مشخصی ندارند و درنهایت پس از مهاجرت این افراد به کشورشان زنان ایرانی حتی قادر به گرفتن شناسنامه ایرانی برای فرزندان خود نیستند.

همچنین هزاران افغانی نیز در این مدت در ایران متولد شده اند و بافت فرهنگی و اجتماعی نیز دچار تغییر چشمگیر شده است.

ناامنی ها و حوادثی نیز که توسط برخی از این افراد ایجاد شده است بارها از سوی رسانه ها بازتاب پیدا کرده است و به همین دلیل سالهاست که مردم استان کرمان از مسئولان استان می خواهند که کرمان را استان ممنوعه برای سکونت اتباع خارجی اعلام کنند اما تحت فشار باغداران و به خصوص پسته داران و صنعت ساختمان این امر تحقق پیدا نکرده است و در حقیقت فرهنگ، اشتغال و آسیب های اجتماعی که هم اکنون مردم استان تحمل می کنند هزینه ای است برای تامین نیروی کار این بخش های اقتصادی.

مسئولان برای ساماندهی افاغنه توجه بیشتری داشته باشند

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان در خصوص حضور افاغنه غیرمجاز در استان کرمان هشدار داد و گفت: ما شک نداریم حضور اتباع بیگانه در استان کرمان به خصوص با توجه به افکاری که برگرفته از افکار تند رو است خطری جدی برای استان کرمان محسوب می شود که این خطر به ویژه در شهرستانهای شرقی و جنوب شرقی استان کرمان بیشتر احساس می شود.

حجت الاسلام مهدی عرب پور افزود: در این خصوص دستگاه های فرهنگی فعالیت های مورد نظر را انجام می دهند و حساسیت های فرهنگی را پیگیری می کنند اما لازم است مسئولان و به خصوص دستگاههای امنیتی مراقب این اوضاع باشند.

ساماندهی اتباع خارجی در کرمان ضروری است

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمان نیز گفت: حدود 280 هزار تبعه خارجی در استان کرمان زندگی می کنند که این آمار 10 درصد از جمعیت استان کرمان است.

ید الله موحد افزود: از این تعداد جمیعت قابل توجهی غیر مجاز هستند.

وی به ممنوع الورود شدن افاغنه به هرمزگان و سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این امر موجب شده است تمایل برای ورود به کرمان افزایش یابد.

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمان افزود: بخش قابل توجهی از فرصتهای شغلی به این افراد اختصاص یافته است و بیشترین اشتغال نیز در بخش کشاورزی برای این افراد ایجاد می شود.

وی گفت: طبق آمار 30 درصد از جرایم استان کرمان از سوی این افراد انجام می شود که دلیل اصلی آن تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی موجود با جمعیت بومی استان است.

موحد افزود: ساماندهی حضور این افراد در استان کرمان مهم است و باید از سوی مسئولان مورد توجه قرار گیرد.

90 درصد افاغنه در شهرهای و روستاهای کرمان اقامت دارند

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری کرمان عصر دوشنبه در مراسم روز جهانی پناهنده گفت: با توجه به رویکردهای فرهنگی و مذهبی ایران پذیریش مهاجران صورت پذیرفته است و ایران طبق آمار دومین کشور دنیاست که بیشترین تعداد پناهنده را به خود اختصاص داده است.

علیرضا اثنی عشری افزود: هم اکنون نزدیک به 16 هزار دانش آموز و تعدادی دانشجو از این افراد در کرمان مشغول به تحصیل می باشند و هزینه های قابل توجهی هم برای خدمات مختلف از جمله آموزش، درمان و حمایت به این افراد ارائه می شود.

وی در خصوص مکانهای زندگی اتباع خارجی موجود در استان کرمان گفت: دو مهمان شهر در رفسنجان و کرمان برای این افراد در نظر گرفته شده است اما 90 درصد از این افراد در شهرها و روستاهای استان کرمان زندگی می کنند.

اثنی عشری افزود: ما سعی می کنیم خدمات مناسبی برای اتباع خارجی فراهم کنیم اما ترددهای غیر مجاز و غیر قانونی فضایی نامطلوبی را برای مهاجران قانونی فراهم کرده است و از پناهندگان قانونی می خواهیم در راستای ساماندهی این وضعیت همکاری لازم را انجام دهند.

وی از راه اندازی دفترهای کفالت و اشتغال در استان خبر داد و گفت: هم اکنون 10 دفتر از این نوع در استان کرمان فعالیت می کند و در ارتقاء سطح خدمات بی قانونی تاثیر گذار هستند.

مدیرکل اتباع و مهاجران خارجی استانداری کرمان همچنین خواستار همکاری کمیساریای علی پناهندگان برای بازگشت داوطلبانه افاغنه به کشورشان شد.

95 هزار نفر از افاغنه موجود در کرمان مجاز هستند

وی همچنین گفت: سالانه 10 درصد از جمعیت افاغنه کاهش می یابد و تعداد اتباع خارجی مجاز در استان کرمان 95 هزار نفر است.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمان افزود: مهاجران برای اقامت در هفت شهرستان کرمان مجاز هستند که شامل کرمان، رفسنجان، سیرجان، بردسیر، زرند، راور و کوهبنان است.

اثنی عشری گفت: در صورت تردد افاغنه غیر مجاز در کرمان برای بار نخست به آنها اخطار داده می شود و بار دوم از کشور اخراج می شوند.

10 درصد جمعیت کرمان را افاغنه تشکیل می دهند

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار ساماندهی اتباع بیگانه در استان کرمان شد و گفت: طبق آمار 10 درصد جمعیت استان کرمان افاغنه هستند.

محمدرضا پور ابراهیمی از طرح پیشنهاد ممنوع شدن استان کرمان برای افاغنه در شورای تامین خبر داد و گفت: باید برای حل این مشکل تصمیم جدی گرفته شود زیرا درصد قابل توجهی از اشتغال کرمان را اشغال کرده اند و از سوی دیگر ازدواج آنها با دختران ایرانی موجب تولد فرزندانی با تابعیت دوگانه شده است که مشکلات متعددی به همراه داشته است.

وی افزود: 80 هزار فرصت شغلی استان کرمان در اختیار این افراد است و باید با ساماندهی دقیق همچون سایر کشورها این افراد برای اقامت در ایران مالیات و عوارض بپردازند.

در خواست مردم از استاندار کرمان

مردم استان کرمان به خصوص شهر کرمان که همه روزه شاهد تردد افاغنه غیر مجاز در سطح شهر هستند از مدیریت استان کرمان می خواهند در راستای تامین حقوق شهروندی مردم هر چه زودتر طرح ساماندهی افاغنه را در کرمان اجرا کند و اجازه ندهد برای تامین نیروی انسانی صنعت پسته که سالانه میلیاردها دلار در آمد دارد و بخش کمی از این مبلغ به استان کرمان باز می گردد و در خارج از کشور سرمایه گذاری و سپرده گذاری می شود امنیت و فرصتهای اشتغال آنها با حضور اتباع غیر مجاز تهدید شود.

در عین حال مردم کرمان اتباع خارجی مجاز را افرادی نجیب و فاقد آسیب اجتماعی می دانند و مهمترین تهدید را اتباع خارجی غیر مجازی می دانند که از کشوری که مهد گروههای افراطی است به راحتی وارد استان کرمان می شوند.

کرمانیان می خواهند که پس از گذشت سالها از حضور اتباع خارجی در کرمان این استان برای این افراد ممنوع شود و منابعی که صرف حضور آنها در کرمان می شود برای افزایش رفاه اجتماعی و درمانی و امنیت مردم بومی صرف شود.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها