به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام ؛ در ابتدای جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی رفسنجانی در سخنانی، با گرامیداشت حماسه عاشورای حسینی و تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش، واقعه عاشورا را رخدادی مهم و تأثیرگذار در تاریخ اسلام بهویژه تاریخ معاصر دانست و گفت: قیام امام حسین(ع) در واقع معنا و تفسیر کامل این جمله معروف است که امام حسین(ع) مصباحالهدی و سفینهالنجاه است؛ هادی بشر برای نجات از جهالت و گمراهی و مسیر نجات به سمت رستگاری و نور خواهد بود.
وی لقب جاودان ثارالله را برای حضرت اباعبداللهالحسین(ع) عنوانی پرمعنا و محتوا ذکر کرد و افزود: خونبهای خون خدا، همان تحقق اهدف قیام امام حسین(ع) است که باید ریشهها و نمادهای ظلم و ستم، تجاوز و سلطه در جهان کنده شود و تنها در این صورت است که راه و هدف امام حسین(ع) محقق خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به موضوع روز کشور، مذاکرات جاری در ژنو اشاره کرد و از آن به عنوان نقطه جدی و عطف در تاریخ ایران، منطقه و جهان نام برد.وی گفت: شرایط کنونی ایجاد شده برای جمهوری اسلامی ایران، تحمیلی و ظالمانه است و حل منصفانه این شرایط میتواند موجب اطمینان خاطر دنیا برای رفع تبعیض و تأمین انرژی سالم و مسالمتآمیز هستهای برای کل جهان باشد و اگر این مذاکرات مثبت پیش برود کار بزرگی است که عواقب آن، امنیت استفاده از انرژی در سطح بینالمللی را به همراه خواهد آورد و منطقه آرام و مطمئن خواهد بود.
هاشمی رفسنجانی رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی را بهویژه در مقطع کنونی در مورد حمایت از تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران بسیار راهگشا و بامعنا دانست و اظهار داشت: این رهنمودها در حالی ارائه شد که عدهای سعی میکردند در آستانه مذاکرات، جو سیاسی جامعه را ملتهب، دوگانه و تیم مذاکرهکننده را سازشکار معرفی کنند.
وی ا فزود: بنابراین، این رهنمودها عزم نمایندگان سیاسی ایران را برای ادامه گفتگوها جدیتر کرد و دنیا هم متوجه شد مذاکرهکنندهها پشتیبانی رهبری و به تبع آن پشتیبانی مردم و مسئولان را هم دارند و اگر جدی نبودند، آنها هم جدی نمیشدند و وزرای امور خارجه 1+5 راهی ژنو نمیشدند ومذاکره پنج ساعته آقای ظریف با آقای کری و خانم اشتون دلیل خوبی بر جدیت دو طرف است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح جمهوری اسلامی ایران را در این دور از مذاکرات، جامع و هوشمندانه توصیف کرد و گفت: این طرح نشان میدهد ایران به دنبال ساخت و استفاده از سلاح هستهای نیست و تنها به دنبال تحقق حقوق خود و جامعه بینالملل برای استفاده از فواید و منافع انرژی هستهای است.
وی جامعیت طرح جمهوری اسلامی ایران را دلیل عصبانیت رژیم غاصب صهیونیستی و تندروهای امریکا دانست و جمله صریح نتانیاهو را که با خشم گفته است: «ایران هر چه میخواست از این مذاکرات به دست آورد و غرب چیزی نگرفت»، گرچه برای تحریک آنها گفته شده خیلی معنادار است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: حضور وزرای امور خارجه کشورهای 1+5 در ژنو، حاکی از این است که مذاکرات وارد مرحله جدیدی شده است و امیدواریم با شجاعت و صراحت تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی ایران که قطعاً در چارچوب منافع و مصالح نظام و رهنمودهای رهبری حرکت خواهد کرد، نتایج گفتگوهای سخت پیش رو، به سمت پیشرفت باشد.
وی افزود: البته امروز رژیم صهیونیستی در دنیا منزوی و عصبانیت آن به دلیل ضعف در مقابل اراده و عزم دولت و مردم ایران است و 1+5 اگر صداقت دارند نباید تحت تأثیر تندروها زیادهخواهی کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر ضرورت حفظ وحدت و همدلی در داخل کشور و پرهیز جدی از اظهار سخنان تفرقه افکنانه که گاهی منطبق با اظهارات نتانیاهو و مککین میشود که موجب سوءاستفاده بیگانگان و دشمنان خواهد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تحقق منافع و مصالح ملی خود است و باید بهگونهای عمل و اظهارنظر کنیم که در این راه همه متحد و یکپارچه هستیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود، یاد و خاطره مرحوم حبیبالله عسکراولادی را به عنوان همرزم، همکار صمیمی و فعال خود و اعضای مجمع گرامی داشت و گفت: سابقه آشنایی بنده با ایشان و دوستانش به قبل از آغاز مبارزات دوران انقلاب مربوط میشود و طی سالهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ایشان از جمله دوستان و همراهان خوب و دلسوز یاران انقلاب بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از خصوصیات خوب مرحوم عسکراولادی را ایمان به خدا و حرکت و اقدام برای جلب رضای حق ذکر کرد و افزود: ایشان به قول خودشان یار زندان و ایوان بود و سعی کرد از مسیر درست اعتقادی خود خارج نشود و فردی خداترس و همکاری منصف برای مجموعه نیروهای انقلاب بود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی فقدان عسکراولادی را به خانواده محترم، دوستان، اعضای مجمع تشخیص و مردم ایران تسلیت گفت و از درگاه خداوند علو درجات و سعادت محشور شدن با شهدای همرزمش را آرزو کرد.
ادامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری شد و چند بند دیگر از این سیاستها به تصویب رسید.
در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی از مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، پس از طرح موارد پیشنهادی کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی، اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و بحث و بررسی مبسوط اعضا، این موارد به تصویب رسید:
مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامهریزی برای ارتقای کیفیت و رقابتپذیری تولید؛
اصلاح و تقویت همهجانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت حرکتهای توسعهای بخش واقعی؛
حمایت همهجانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق:
تسهیل مقررات و گسترش مشوقهای لازم،
گسترش خدمات تجارت خارجی و خدمات زیرساختی ترانزیت،
تشویق سرمایهگذاری خارجی برای صادرات،
توسعه پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان به ویژه همسایگان.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد