به همین دلیل است که به گفته کارشناسان حفاظت محیط زیست، پاییز را باید خطرناکترین فصل برای جنگلهای کشور به حساب آورد؛ فصلی که همواره بیشترین حجم تلفات زیستمحیطی را برای جنگلهای سرسبز به بار میآورد.
نکته نگرانکنندهتر این است که همواره عامل انسانی، مهمترین دلیل آتشسوزی جنگلها معرفی میشود و بهطور مثال در شش ماهه نخست امسال، فقط در جنگلهای غرب استان مازندران، حدود 76.3 هکتار از جنگلهای این منطقه بهدلیل خطاهای انسانی و آتشافروزی از بین رفته است.
روز گذشته، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در منطقه نوشهر، ضمن ارائه این آمارها تاکید کرد بیشترین آتشسوزی در جنگلهای شمال، ناشی از آتشی است که شکارچیان، دامداران و گردشگران روشن میکنند و سپس بهطور کامل خاموش نمیکنند.
حال تصور کنید وقتی فقط در یک منطقه از جنگلهای شمال، حدود چهار هکتار جنگل بهدلیل اهمال انسانها طعمه آتش میشود، معلوم است در فصل پاییز که احتمال آتشسوزی جنگل بیشتر از فصلهای دیگر است، باید منتظر افزایش تلفات زیست محیطی باشیم.
در شش ماهه نخست امسال، حدود 14 هکتار از جنگلهای استان گیلان نیز در زبانههای آتش سوخت و امسال در برخی استانهای کشور مثل چهارمحال و بختیاری، فارس، سمنان، خوزستان، کرمان، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز شاهد بیشترین میزان آتشسوزی جنگل بودیم.
مجموع این شرایط نشان میدهد تا وقتی که عزم ملی برای حفاظت از جنگلها بهوجود نیاید و فرهنگ پاسداشت طبیعت نهادینه نشود، هر ساله باید شاهد شنیدن اخبار تلخ آتشسوزی در بطن ریههای زمین باشیم.
امین جلالوند - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد