واکاوی یک مشکل شایع، از دید یک مشاور خانواده

چرا حرفی برای گفتن نداریم؟

همیشه می‌گوییم برای داشتن ارتباط بهتر چه کارهایی را انجام بدهیم و چه کارهایی را نکنیم. اما گاهی آن‌قدر بین همسران فاصله ایجاد می‌شود یا آن‌قدر غرق مشکلات روزمره زندگی می‌شوند که حرفی برای گفتن پیدا نمی‌کنند. آن‌ها زندگی‌شان پر شده از سکوت و دیگر هیجانی برای صحبت‌کردن با هم ندارند. به نظرتان در چنین وضعیتی چه باید کرد؟
کد خبر: ۶۱۸۱۹۲
واکاوی یک مشکل شایع در زندگی های مشترک

شاید این افراد یادشان رفته است که زمان نامزدی‌ چقدر با هم حرف می‌زدند و گاهی هم که از یکدیگر دور می‌شدند باز هم احساس می‌کردند یک دنیا حرف نگفته با هم دارند و پیامکی با هم در ارتباط بودند. اما همین افراد بعد از ازدواج دیگر حرفی برای گفتن به هم ندارند. بعضی از همسران تصور می‌کنند این یک اتفاق طبیعی است و به آن اهمیت نمی‌دهند و به این موضوع که با هم اختلافی ندارند بسنده می‌کنند و به سادگی از کنار آن می‌گذرند، اما فراموش نکنید که این یک زنگ خطر و هشدار است. همان‌طور که می‌دانید، یکی از مهم‌ترین راه‌های برقراری ارتباط، صحبت کردن است و وقتی این ارتباط حذف شود، تهدیدی برای رابطه سالم به حساب می‌آید.
یک کارشناس ارشد مشاور خانواده دراین‌باره می‌گوید: شاید حکمفرما شدن فضای سکوت، بدترین مشکلی باشد که یک زوج خوشبخت می‌توانند با آن مواجه شوند. مشکلی که در نگاه خیلی‌ از همسران جوان مشکل به حساب نمی‌آید، اما به‌طور ناملموس می‌تواند کیفیت زندگی را 50 تا 70درصد کاهش دهد.
مهین کوشک‌آباد ادامه می‌دهد: در آغاز رابطه، مردان بیشتر صحبت می‌کنند تا خواسته‌های خودشان را اعمال کنند. اما به تدریج، صحبت‌های مردان کمتر و کمتر می‌شود و زنان که پس از مدتی با مرد(همسرشان) احساس راحتی می‌کنند، بیشتر صحبت می‌کنند.
وی بیان می‌کند: یکی دیگر از دلایلی که همسران در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر مشکل دارند این است که آن‌ها تصورات متفاوتی از موضوع صحبت خود دارند و در گفتگوی با یکدیگر، هر کدام منظور دیگری را درک نمی‌کند و در نهایت این گفتگو به مشاجره تبدیل می‌شود و آن‌ها ناخواسته تصمیم می‌گیرند صحبت‌هایشان کمتر شود و در نهایت این گفتگوها تنها به موارد ضروری ختم و به فراموشی سپرده می‌شود؛ بدون آنکه مشکل اولیه را حل کنند.
کوشک‌آباد یادآور می‌شود: گاهی نیز همسران درون‌گرا هستند و ترجیح می‌دهند فقط در موارد ضروری با یکدیگر صحبت کنند و بیشتر به کارهای خودشان مشغول شوند.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده با اشاره به اینکه برخی زنان شکایت دارند که وقتی شوهرشان از سر کار می‌آید، حوصله صحبت کردن ندارد و می‌گوید خسته‌است، اما اگر همان موقع یک دوست با اوتماس بگیرد، زمان زیادی با او صحبت می‌کند، می‌گوید: در این میان تفاوت‌هایی برای زن و مرد وجود دارد. برای زن، گفتگو نشان‌دهنده دلبستگی، علاقه و محبت است، اما برای مرد گفتگو کار است؛ زیرا آن‌ها از آن برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران و بازگو کردن اطلاعات استفاده می‌کنند. شاید به همین دلیل است که مردان تمایل دارند در خانه آرامش داشته باشند و دوست ندارند بحث کنند.
کوشک‌آباد می‌افزاید: آن‌هایی که تازه ازدواج کرده‌اند و هنوز در دوران پرشور نامزدی به سر می‌برند، ممکن است خیلی با این موضوع درگیر نشده باشند، اما به معنی آن نیست که هیچ وقت با چنین مشکلی روبه‌رو نخواهند شد. پس لازم است قبل از رودررو شدن با این مشکل، آمادگی‌هایی را کسب کنند. صحبت کردن با شریک زندگی، شرایط پیچیده‌ای ندارد، اما با وجود این، کارنامه بسیاری زن و شوهر‌ها پر است از ارتباطات ناموفق و صحبت‌هایی که به سوء‌تفاهم و بحث ختم شده‌اند. نباید فراموش کرد که در زندگی زن و شوهرها هم مثل باقی ارتباط‌ها، آداب و رسوم و ریزه‌کاری‌هایی وجود دارد که شاید کوچک و ساده به‌نظر برسند، اما وجودشان شرط لازم یک ارتباط موفق است.
این مشاور خانواده با تاکید بر این موضوع که گفتگو نیاز به زمانی مناسب دارد، می‌گوید: این مسئله بسیار مهم است. شما ممکن است که بسیار علاقه‌مند باشید بعد از بازگشت همسرتان از کار، با او صحبت کنید، اما او در آن موقع نیاز به آرامش دارد. پس بهترین راه این است که زمان گفتگو را درست انتخاب کنید. اگر همسرتان بیشتر سکوت می‌کند، شما سعی کنید با توجه به زمان و موضوع مناسب، این سکوت را بشکنید. سکوت همسرتان باعث ایجاد احساس ناکامی و عصبانیت در شما نشود. برای اجتناب از این موقعیت، موقعی که همسرتان پاسخ نمی‌دهد، سکوت نکنید. به او بگویید: «می‌توانی به من بگویی چرا برای تو سخت است بگویی به چه فکر می‌کنی؟» اگر او باز هم پاسخ نداد، راحت از کنار سکوتش رد نشوید. به او بگویید تمایل دارید در مورد آینده صحبت کنید. او را متوجه کنید که شما انتظار شنیدن پاسخ دارید.
کوشک‌آباد ادامه می‌دهد: برای شروع گفتگو سؤالاتتان را دقیق بپرسید. این‌طور سؤال نکنید که «امروز چطور بود؟» زیرا او می‌تواند در یک کلمه جواب بدهد که عالی بود یا افتضاح بود. در مقابل، از جزئیات کارش سؤال کنید. مشخص‌تر شدن سؤال باعث می‌شود که او با احتمال بیشتری به سؤال شما به طور جزئی و با دقت پاسخ بدهد. اما حواستان باشد هنگام صحبت کردن در موقعیت مناسب باشید و مشغول کار دیگری نباشید. برای بهتر شدن گفتگو سعی کنید حالت چهره‌تان خنثی باشد، بدنتان آرام و لحن صدایتان نه بسیار بلند باشد و نه بسیار آرام.
وی در انتها یادآور می‌شود: بیشتر زوج‌ها نمی‌دانند که چگونه بحث سالمی داشته باشند. بسیاری از مردان تلاش می‌کنند به طور کلی از بحث کردن اجتناب کنند، زیرا می‌ترسند این بحث تبدیل به یک مشاجره توان‌فرسا شود. برای مقابله با این مسئله یاد بگیرید که سازنده بحث کنید. از به کار بردن الفاظ منفی، جملاتی که با «تو هرگز...» یا «تو همیشه...» شروع می‌شوند، ایجاد احساس گناه و مطرح کردن دوباره اشتباهات گذشته، اجتناب کنید. در مورد اینکه اکنون چه احساسی دارید صحبت کنید و به نقشتان در بروز مشکل اشاره کنید.
>> شهرآرا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها