به گزارش جام جم سرا به نقل از افکارنیوز- اگر جواب دادن به این سوال ها برایتان آسان نیست، بهتر است این تست را امتحان کنید. کدام یک از جملاتی که در این جدول می بینید برایتان آشناست؟ صادقانه به این سوالات پاسخ دهید. شاید رابطه میان شما بیشتر از آنچه فکر می کنید بحرانی باشد.
کجای کارید؟
از ۶ جمله گفته شده، چند جمله به گوش شما آشنا آمد؟ کدام یک از این عبارات در گفتگوی میان شما و همسرتان رد و بدل می شود یا بدون اینکه گفته شود، در ذهن تان مجسم می شود. اگر تنها ۴ عدد از این جملات یادآور گفتگوهای میان شما دو نفر بوده، باید بگوییم که حساب و کتاب شما یکی از دلایل اصلی چالش های زندگی مشترک تان است. پس ادامه این مطلب را بخوانید و با عباراتی که می توانند جایگزین این جملات شوند، آشنا شوید.
مستقل باشید
در کنار حساب مشترک، استقلال مالی مان را هم حفظ می کنیم
حساب مشترک، یکی از ایده های اقتصادی آرامش بخش در زندگی مشترک است اما مراقب باشید که این ایده، گاهی هم می تواند استقلال شما را مخدوش کند و تنش زا شود. حتی در دنیای زندگی مشترک هم، شما نیاز دارید که کمی پول برای خرج های انفرادی، مثل کادو خریدن در مناسبات مختلف یا خریدهای شخصی داشته باشید. روانشناسان می گویند در کنار داشتن پول شخصی در حساب خودتان، با هم قرار بگذارید که هر ماه، بخشی از درآمدتان را برای روز مبادا در یک حساب مشترک بگذارید و آنقدر استقلال مالی داشته باشید که برای خریدن هدیه تولد همسرتان، نیازی نباشد که به این حساب مشترک دست بزنید.
درآمد خانواده متعلق به هر دوی شماست
هر کدام از ما به شیوه خودمان برای رشد خانواده تلاش می کنیم
از نظر کارشناسان اقتصاد خانواده مهم این نیست که شما و همسرتان چه وظایفی را برعهده بگیرید، بلکه مهم این است که از آنچه انجام می دهید لذت ببرید و در نهایت، در حالی که هر دوی شما به یک میزان اما به شکل های متفاوت برای این زندگی مشترک وقت می گذارید و انرژی صرف کنید، هر دوی تان به اندازه ای برابر از درآمدهای خانواده سهم ببرید.
اگر کار خانه شما را راضی تر نگه می دارد و بهای اضافه کاری همسرتان به اندازه حقوقی که شما می گیرید قابل توجه نیست، بد نیست او زودتر به خانه بیاید و از بچه ها نگهداری کند و اگر شما امکان انجام یک کار پاره وقت را دارید، دیگر دلیلی ندارد به دلیل اینکه همسرتان به اندازه شما در خانه کار نمی کند شکایت کنید، بلکه می توانید در اوقاتی که او مشغول کار اداری اش است، کمی بیشتر به اوضاع خانه رسیدگی کنید.
فرقی نمی کند که شما به عنوان یک زن در آوردن پول به خانه مشارکت داشته باشید یا نه. در هر دو حالت، شما و همسرتان باید بپذیرید که این درآمد متعلق به هر دوی شماست. البته یک دور دیگر عبارت «هر دوی شما» را تکرار کنید و گمان نکنید که ۵۰ درصدی که متعلق به همسرتان است باید خرج خورد و خوراک و هزینه های خانواده شود و شما می توانید با ۵۰ درصد سهم خودتان، کارهایی که دوست دارید بکنید.
سهم تان را از شکست ها بپذیرید
با همفکری می توانیم از پس چالش های اقتصادی که با آنها روبرو شده ایم، برآییم
بعد از گرفتن هر تصمیم مالی مشترکی، ممکن است تا مدتی نتوانید آن طور که می خواهید خرج کنید و بخشی از درآمدتان را برای خودتان نگه دارید. اگر از پس این چالش ها بر نیایید، فشار بحران های اقتصادی می تواند به هر دوی شما آسیب بزند. ممکن است تا پایان گرفتن این شرایط، شما هم مثل همسرتان مجبور باشید بیشتر کار کنید و کمتر خرج کنید اما یادتان نرود که شما با میل خودتان بله روز عقد را گفته اید و فراموش نکنید که زندگی مشترک یعنی مشارکت در همه چیز. شما با امدن زیر یک سقف، همانطور که در سودی که از توانایی های همسرتان ناشی شده شریک می شوید، خواسته یا ناخواسته می پذیرید که در روزهای توانمندی و ناتوانی شریک لحظات او باشید.
پنهان کاری نکنید
به جای پنهان کاری، نیازها و عقاید اقتصادی ام را شفاف مطرح می کنم
نه تنها بسیاری از زنان گمان می کنند به دلیل داشتن استقلال مالی، باید بخشی از درآمدشان را از همسرشان پنهان کنند، بلکه در جمع های زنان هم چنین توصیه هایی کم رد و بدل نمی شود. برای به دست آوردن انچه نامش را استقلال می گذارید، کارآگاه بازی در نیاورید و پای پنهان کاری و دروغ را به زندگی خود باز نکنید. اگر همسرتان از شما سوالی نمی کند، دلیلی ندارد که شما پیش قدم شوید و برایش حساب و کتاب مالی تان را توضیح دهید اما اگر به هر دلیل قرار شد در مورد داشته هایتان صحبت کنید، نمی توانید واقعیت را از او پنهان کنید. این حق شماست که پس اندازه شخصی داشته باشید ( البته تا زمانی که بدنه اصلی زندگی مشترک تان تامین شده باشد) اما حق ندارید برای داشتن این پس انداز همسرتان را فریب دهید.
مشت بسته یا باز؟
تا جایی که به زندگی خودمان لطمه نخورد، می توانیم به اطرافیان مان کمک کنیم
شما و همسرتان حق دارید در صورت روبرو شدن عزیزان تان با بحران به آنها کمک کنید. اما یادتان نرود که این کمک ها قرار نیست زندگی شما را به سراشیبی بیندازند. شما می توانید از پس اندازی که دارید به خانواده یا دوستان تان قرض بدهید و در عین حال، باید به همسرتان هم چنین حقی داده باشید. البته اگر می خواهید این کمک ها به دعوای میان شما تبدیل نشود، باید حد تعادل را حفظ کنید و رفاه دیگران را بر آرامش زندگی خود ترجیح ندهید. شما نمی توانید تنها پس انداز خود را به فردی بسپارید که قرار است آن را برای یک کار غیر ضروری صرف کند و توان برگرداندن آن را به شما ندارد. پس نه آنقدر مشت تان را بسته نگه دارید که خانواده تان از حمایت شما ناامید شوند و نه آنقدر دست و دلباز باشید که به دلیل پیشرفت دیگران، همیشه در حساب و کتاب زندگی مشترک تان در جا بزنید.
چشم به جیب دیگران نداشته باشید
ما زندگی تازه ای را شروع کرده ایم و استقلال خودمان و حمایت معنوی خانواده ها برایمان بهترین پشتوانه است
شما نمی توانید از خانواده خود و همسرتان بخواهید که بیشتر از توان شان برای آرامش مالی شما هزینه کنند. یادتان نرود شما در حال تشکیل یک زندگی مستقل هستید و استقلال مالی، یکی از معیارهایی است که می تواند موفقیت زندگی شما را تضمین کند. اگر خانواده شما یا همسرتان با پیشنهاد خودشان برای کمک به شما قدم برداشتند، حمایت آنها را رد نکنید اما هرگز نمی توانید به خاطر اینکه خانواده همسرتان توان کمک کردن در زمینه های مالی را نداشته است به همسرتان سرکوفت بزنید. نباید براساس پولی که برای شروع زندگی شما خرج کرده اند در موردشان ارزش گذاری کنید، بلکه باید میزان حمایت معنوی و پشتیبانی ای که در لحظه های سخت داشته اند را ملاک قضاوت قرار دهید. حمایت خانواده ها تنها در خالی کردن جیب شان برای شما معنی نمی گیرد و شما هم نمی توانید به دلیل کاستی های خودتان به جیب دیگران چشم داشته باشید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: