غلامرضا منوچهری گفت: رسیدن به نرخ های واقعی در بخش آب و برق و کاهش پِرت آب در بخش انتقال به خصوص در کشاورزی و یا کاهش آب در بخش توزیع، افزایش راندمان در بخش کشاورزی، کاهش برداشت از آب های زیرزمینی و بستن چاه های غیرمجاز از جمله مهم ترین اقدامات اساسی است که در وزارت نیرو باید انجام شود.
مشاور وزیر نیرو با تاکید بر اینکه باید با مشکلات آبی کشور به صورت درست، علمی و اقتصادی رفتار کنیم، افزود: همانطور که می دانید ایران کشور خشک و کم آبی است و روز به روز با رشد جمعیت و رشد مصرف روبرو است. در چند سال اخیر هم با ایجاد پدیده های نامطلوب زیست محیطی و بحران شدید آب روبرو شده است، از طرف دیگر موضوع چالش آب مطرح شده که باید در این وزارتخانه با جدیت دنبال شود.
منوچهری با اشاره به اینکه متاسفانه امروز در مرحله ای هستیم که تقریبا به نقطه قرمز در بخش آب رسیدیم، اظهار کرد:خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها، پایین رفتن سطح آب زیرزمینی، آلوده شدن منابع آبی و شور شدن آب های زیرزمینی نشان از مشکلات جدی در بخش آب دارد که وزارت نیرو با آنها روبرو شده و باید هرچه سریعتر به آنها رسیدگی شود.
وی افزودت: این مشکلات برخورد همه جانبه و فراگیری را می طلبد که نه تنها وزارت نیرو بلکه دستگاه های مرتبط دیگر مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و یا سازمان محیط زیست را هم باید درگیر کند و باید با همکاری یکدیگر بتوانیم این بحران ها را پشت سربگذاریم.
مشاور وزیر نیرو تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون دولت یازدهم دو جلسه شورای عالی آب را برگزار کرده و موضوع بحران آب را به صورت جدی مطرح و خط مشی های اساسی در این راستا را در دستور کار خود قرار داده است. البته آنچه که باید انجام شود نیاز به زمان دارد و به صورت طولانی مدت انجام می گیرد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو اضافه کرد: متاسفانه تاکنون آنچه که در بخش آب انجام شده بسیار محدود بوده و اگر به صورت جدی پیگیری نشود می تواند شرایط ما را بدتر کند. در نتیجه نیازمند اقدامات اساسی و کارساز در این زمینه هستیم.
منوچهری گفت: نکته مهمی که وجود دارد این است که ما بدانیم اگر این بحران ها را پیگیری نکنیم چه زمانی به نقطه بحران واقعی آب می رسیم، یعنی نقطه ای که بسیار نامطلوب و تخریب کننده است.
وی افزود: امروز همه تلاش بخش های مختلف وزارت نیرو این است که به این نقطه نرسیم. با برنامه ریزی هایی که در حال انجام است ما امیدواریم در طول سال های آینده اقدامات صحیح صورت بگیرد تا بتوانیم با انجام این اقدامات در بخش ها و اجزای مختلف آب کشور این بحران را تخفیف دهیم.
مشاور وزیر نیرو تصریح کرد: تمامی این اقدامات بررسی شده ولی باید به گونه ای عمل کنیم که دیر هنگام نباشد، زیرا اگر به موقع انجام نشود دیگر کارساز نخواهد بود و باید مطمئن باشیم که انجام به موقع این اقدامات می تواند بحران آب را مدیریت کند و وزارت نیرو به طور نسبی می تواند به این چالش ها غلبه کند.
منوچهری گفت: ما اگر این اقدامات را دیر انجام دهیم و بحران اتفاق بیافتد این امر بسیار نگران کننده است و با مرور زمان بازگشت به نقطه امروز هم بسیار سخت خواهد بود و جدا از این موضوع کنترل آثار زیست محیطی هم بحث جبران ناپذیر دیگری است.
وی با اشاره به اینکه ما باید یک نگاه واقعی اقتصادی به بخش آب در زمینه کشاورزی، شرب و یا صنعت داشته باشیم، افزود: ما در بخش آب باید هزینه آب و محاسبات آن را به درستی انجام دهیم و قابل ذکر است که قیمت انرژی نیز در کشور نامناسب است و این موضوع تعادل را در بخش های مختلف آبی بهم زده است که امیدواریم هر چه سریعتر به این مشکل هم رسیدگی شود.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد