به گزارش ایرنا از بیروت، وی روز سه شنبه درمصاحبه با شبکه خبری او، تی وی، لبنان افزود:بدون شک این توافق پیامدهای بسیار مهم به دنبال خواهد داشت واولین برنده اصلی دراین توافق، ملت های منطقه هستند
نصرالله گفت: برخی کشورهای عربی منطقه به دنبال راه انداختن جنگ درمنطقه بودند وما می دانیم که وقوع جنگ یپامدهای وخیمی را برای منطقه به همراه داشت، و مهم ترین پیامد توافق هسته ای دورکردن شبح جنگ از منطقه بود.
دبیر کل حزب الله اضافه کرد: این توافق منجر به بروز فضای جدید چند قطبی در محافل بین المللی و دنیا شده است.
آمریکا به دنبال رابطه با ایران است
سید حسن نصرالله دراین مصاحبه با بیان آنکه آمریکا به دنبال ایجاد رابطه با ایران است اظهار کرد: ما شاهد تغییر موضع آمریکا نسبت به ایران هستیم ولی ایران دراین مورد درنگ وعجله نمی کند.
وی افزود:سخن گفتن از عادی سازی روابط میان آمریکا وایران خیلی زود است چرا که هنوز مسایل حل نشده بسیاری میان دو کشوروجود دارد.
سید حسن نصرالله درادامه با بیان این که توافق هسته ای ایران مقطعی نیست و نیاز به مراحل وبحث های طولانی دارد، گفت: آمریکایی ها اصرار داشتند، که دراین گفت وگوها مسایل دوجانبه دیگر میان ایران وآمریکا به بحث وگفت وگو گذاشته شود ولی ایران خواست که موضوع این گفت وگوها، تنها پرونده هسته ای باشد.
دبیرکل حز ب الله لبنان با اشاره به این مطلب که توافق هسته ای ایران با غرب منطقه را از بروزجنگ دور کرده است اظهارکرد: این توافق شبح جنگ را از منطقه دور کرد و من فکر نمی کنم که رژیم صهیونیستی بدون چراغ سبز آمریکا به تآسیسات هسته ای ایران حمله کند.
وی در مورد توافق هسته ای ایران باغرب افزود: این توافق هسته ای، پیام اطمینان بخش ایران است به کشورهای حوزه خلیج مبنی براین که این تفاهم مشکلی برای انها ایجاد نمی کند.
سید حسن نصرالله درادامه با اشاره به اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران درمنطقه وجهان گفت: ایران کشوربزرگ منطقه ای است که ما با ان درباره برخی امور به طورکامل مشورت می کنیم.
دبیرکل حزب الله لبنان در مورد روابط ایران و عربستان افزود: ایران از سالیان دور همچنان نسبت به ایجاد گفت وگو با عربستان، علاقه نشان می دهد ولی سعودی ها به دوستی و ایجاد شراکت تن نمی دهند واین مشکل عربستان با بسیاری ازکشورهای عربی واسلامی منطقه است.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: عربستان از طریق سرسپردگان خود درکشورهای لبنان، عراق ،افعانستان وسوریه مشغول جنگ است.
بحران سوریه راه حل نظامی ندارد
وی با اشاره به بحران سوریه گفت: ارایه راهکار نظامی برای حل بحران سوریه بی نتیجه است و من از همه کشورهای که با بحران سوریه در ارتباط هستند می خواهم برای ایجاد راهکار سیاسی برای حل بحران این کشور تلاش کنند.
وی ادامه داد: ما در آغازبحران سوریه درمورد دور شدن این کشور از خطرجنگ از برخی از دوستان کمک می گرفتیم.
سید حسن نصرالله تـأکید کرد: برخی از کشورهای بزرگ دنیا ومنطقه ازجمله عربستان، ترکیه و قطر در راستای سرنگونی نظام سوریه از طریق نظامی تلاش می کردند و آنها روحیه وظرفیت گفت وگو و تفاهم با این کشور رانداشتند.
وی با اشاره به روابط ایران وترکیه با توجه به وجود اختلاف نظر درباره بحران سوریه گفت: روابط میان ترکیه وایران علی رغم وجود اختلاف برسر موضوع سوریه قطع نشده است و ما شاهد ایجاد روابط جدید میان دوکشورهستیم
وی با اشاره به موضع دایمی ایران درقبال رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این موضع عقیدتی است وغیر قابل تغییر یا جابجایی است.
سید حسن نصرالله درادامه مصاحبه با اشاره به روند گفت وگوهای صلح اعراب با رژیم صهیونیستی افزود : این گفت وگو ها هیج نیتجه مثبتی عاید مردم فلسطین نمی کند و حتی کمترین حقوق فلسطینیان نیز از این طریق تأمین نمی شود.
ما باخواست ایران وارد خاک سوریه نشدیم
سید حسن نصرالله درادامه با اشاره به وجود نیروهای نظامی حزب الله در خاک سوریه گفت: ما با خواست ایران وارد خاک سوریه نشدیم بلکه ما برای دفاع از مناطق مرزی لبنان وسوریه وجلوگیری از تصرف آنها به دست گروههای مسلح وارد عمل شدیم.
وی گفت: همزمان با ورود گروه های مسلح به منطقه القصیر واقع در مناطق مرزی لبنان وسوریه، بیش 30 هزار لبنانی ساکن این مناطق تصمیم گرفته اند از خاک خود دفاع کنند وما تنها از آنها حمایت کردیم و دولت لبنان دراین راستا هیچ گامی برنداشت.
وی افزود: اگر دخالت نظامی ما دراین منطقه نبود، گروههای مسلح تمام مناطقی مرزی را که که لبنانی ها درآن سکونت داشتند، به تصرف خود درمی آوردند.
سید حسن نصرالله ادامه داد: ما درابتدای جنگ تنها 40 تا 50 نیروی خود را به منطقه حضرت زینب( ع) برای حمایت این بارگاه و مردم اطراف آن به سوریه فرستادیم.
دبیرکل حزب الله لبنان تأکید کرد: ورود ما به خاک سوریه، طبیعی و منطقی بود و حزب الله به شهدای خود و خانواده های آنها افتخار می کند.
وی تأکید کرد: ما برای دفاع از لبنان وارد خاک سوریه شدیم و من به جرأت می توانیم بگویم درصد حمایت از ورود حزب الله در سوریه به مراتب بیش از درصد حمایت از تحرکات جنبش مقاومت در سال های 1982 تا نود میلادی بوده است.
سید حسن نصرالله درمورد تعداد نیروهای نظامی حزب الله درخاک سوریه گفت : درمورد این موضوع در داخل لبنان بسیار مبالغه شده است چرا که ما در مناطق درعا، السویدا ، القنیطره، دیرالزور، الحسکه، الرقه سوریه و نیز منطقه شمال حلب، ادلب ، لاذقیه وطرطوسهیج نیروی نظامی نداریم.
وی گفت: ارتش سوریه، نیروهای دفاع ملی و کمیته های ملی وطن خواه از کشورشان حمایت و دفاع می کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد