درمانگاه مشاغل

مصائب سوپرمارکت‌داری

تا سال‌ها پیش بقالی‌ها از مهم‌ترین مغازه‌های سطح شهر بودند، اما با تبدیل زندگی سنتی به مدرن، این مغازه‌های کوچک جایشان را به سوپرمارکت‌ها دادند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که افراد شاغل در سوپرمارکت با چه آسیب‌هایی مواجه‌اند؟ بد نیست بدانید ساعت‌های کاری طولانی، کار در تعطیلات، مرخصی‌های بسیار محدود و راضی نگه داشتن مشتری‌ها با سلیقه‌های متفاوت باعث شده آنها یکی از سخت‌ترین مشاغل را تجربه کنند.
کد خبر: ۶۲۳۵۱۵
مصائب سوپرمارکت‌داری

افرادی که در سوپرمارکت‌ها کار می‌کنند به دلیل زیاد بودن تعداد مشتری‌ها دست‌کم 80 تا 90 درصد مدت زمان کار خود را در حال ایستاده یا نیمه‌ایستاده می‌گذرانند و همین ایستادن‌های طولانی آنها را در معرض آسیب‌های اسکلتی - عضلانی و البته واریس قرار می‌دهد؛ مشکلاتی که با افزایش سن و بالا رفتن وزن تشدید می‌شود.

همچنین بلندکردن خواروبار سنگین و جابه‌جا کردن خوراکی‌ها و اجناس مغازه احتمال بروز گردن درد و کمردرد مزمن و حتی آرتروز را در افراد شاغل در سوپرمارکت‌ها افزایش می‌دهد بنابراین توصیه می‌شود در ایستادن افراط نکنید، در ازای هر یک ساعت کار به مدت 10 دقیقه بنشینید و استراحت کنید و هر سه تا چهار ساعت یک بار پنج تا 10 دقیقه (مثل سر ظهر یا شب که سرتان خلوت‌تر است) را به نرمش‌های سبک گردن، کمر، شانه و دست و پا اختصاص دهید.

همچنین هنگام جابه‌جایی اقلام مغازه از دیگران کمک بگیرید تا سلامت‌تان به خطر نیفتد.

بی‌خیال استراحت و تعطیلات

بدون شک سوپرمارکت‌داری از مشاغلی است که فرد بندرت می‌تواند به فکر مرخصی رفتن باشد؛ چراکه بستن مغازه به معنی کاهش تعداد مشتری‌ها، خراب شدن خوراکی‌های با تاریخ انقضای محدود و ضررهای مالی است.

با این حساب افراد شاغل در سوپرمارکت زمان چندانی برای تفریح و وقت گذاشتن با خانواده‌ و دوستان ندارند و به دلیل نوع کارشان مجبورند از صبح زود تا پاسی از شب سر کار باشند و گاهی اوقات همین موضوع زمینه بروز اختلافات خانوادگی را فراهم می‌کند.

در چنین شرایطی احساس ناامیدی، سرخوردگی، افسردگی شغلی و افکار منفی سراغ فرد می‌آید و شغل و سلامتش را به خطر می‌اندازد.

وقتی حساب و کتاب‌ها همخوانی ندارد

همیشه این احتمال وجود دارد که افراد شاغل در سوپرمارکت در مسائل مالی بویژه در معاملات چکی دچار بحران شوند و این موضوع زمانی حادتر خواهد شد که اجاره مغازه را هم به مشکلات اضافه کنیم بنابراین طبیعی است که استرس ناشی از این بحران، کاهش آستانه تحمل فرد و بروز آسیب‌های جسمی و اختلالات روانی مثل استرس مزمن را به همراه داشته باشد.

و اما توصیه طلایی

شاید بهترین پیشنهاد این است که سالی دو تا سه مرتبه، حداقل برای سه تا پنج روز کارهای مغازه را به یکی از اقوام نزدیک یا دوستانتان بسپارید و به یک سفر تفریحی خانوادگی یا دوستانه بروید و خستگی را از تن به در کنید. یادتان باشد ایجاد وقفه کاری نه‌تنها مانع بروز روزمرگی و استرس و خستگی مزمن می‌شود بلکه انرژی شما را نیز افزایش می‌دهد.

فرزاد ابوطالبی - کارشناس بهداشت حرفه‌ای

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها