«سید علیاکبر پرورش»، از مبارزان سیاسی انقلاب اسلامی دقایقی پیش در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان به ملکوت اعلی پیوست.وی از چند ماه پیش با بیماری دست و پنجه نرم میکرد.
سید علیاکبر پرورش از پیشکسوتان انقلاب اسلامی و وزیر آموزش و پرورش در سالهای 1360 تا 1364، در ماههای گذشته چندین بار بهدلیل عفونت خونی و گسترش عفونت در بدن در بیمارستان شد و بعد از مرخصی از چند هفته پیش در بیمارستان شهید صدوقی اصفهان بستری بود.
استاد پرورش مدت مدیدی است که بیمار بوده و در حدود 2 سال بود که با بیماریهای مختلفی دست و پنجه نرم میکرد.
در حدود 4 هفته پیش ایشان با عفونت شدید داخل چشم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شهید صدوقی بستری شده و توسط پزشکان متخصص چشم و قلب و عروق مورد درمان قرار گرفت و آنتی بیوتیکهای خیلی قوی به وی تزریق شد اما پس از آن این درمانها جوابگو نبود و در دور دوم وی با حال عمومی بسیار بد که با کاهش سطح هوشیاری، نارسایی قلب و تنفسی و مشکلات کلیوی در بیمارستان بستری شد.
به تشخیص پزشکان عفونت شدید در ناحیه چشم چپ وجود داشت که در عمل جراحی چشم وی تخلیه شده و به علت نارسایی تنفس به دستگاه تنفسی مصنوعی وصل شد.
هفته گذشته اعلام شد که با توجه به درمانهای انجام شده، دستگاه تنفس مصنوعی را از استاد پرورش جدا کردند و ایشان در وضعیت استیبل و نسبت به زمان مراجعه به بیمارستان بهتر است اما با این حال ساعتی پیش استاد پرورش به دلیل شدت بیماری در سن 71 سالگی به ملکوت اعلی پیوست.
علیاکبر پرورش از سال 1360 تا 1364 بهعنوان وزیر آموزش و پرورش فعالیت میکرد؛ پرورش لیسانس ادبیات خودر از دانشگاه اصفهان گرفت و بعدها مدرک فوقلیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت کرد.
محوریت در مبارزات قبل از انقلاب اصفهان که منجر به دستگیری شد، عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، دو دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری، عضویت شورای مرکزی مؤتلفه اسلامی از سال 1372 تاکنون و قائممقامی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی از سال 1372 تا سال 1380 از سوابق علیاکبر پرورش است. شهید مطهری در یکی از سخنرانیهایش از وی به عنوان استاد یاد کرده است.
به گزارش تسنیم، ستاد بزرگداشت استاد پرورش و کمیته برگزاری مراسم ایشان به زودی تشکیل شده و زمان مراسم تشییع و تدفین این مبارز انقلابی به زودی اعلام میشود.
علی اکبر پرورش در در سال 1321 در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند سپس در دانشگاه اصفهان مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات اخذ نمود ایشان مدرک فوق لیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت.
سوابق اجرایی
وزیر آموزش پرورش در دولتهای حجت الاسلام والمسلمین شهید محمد جواد باهنر، دولت موقت آیت الله مهدوی کنی و دولت میرحسین موسوی بودهاست.
نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی
عضو شورای عالی دفاع
نماینده مجلس شورای اسلامی در دورههای اول، سوم و چهارم و مدتی عضو هیات رییسه (نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی دوره اول / نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی دوره چهارم)
در سال 1361 بعنوان وزیر آموزش و پرورش از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.
سوابق سیاسی
محوریت در مبارزات قبل از انقلاب اصفهان که منجر به دستگیری وی در کنار شهید صیاد شیرازی و حجت الاسلام سالک شد.
عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی
دو دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری (نامزد احتیاطی حزب جمهوری اسلامی)
عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی از سال 1372 تا کنون
قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی از سال 1372 تا سال 1380
مرحوم عسگر اولادی دربزرگداشت مرحوم پرورش چه گفته بود؟
مرحوم حبیبالله عسگر اولادی در همایش بزرگداشت استاد علی اکبر پرورش در اصفهان با اشاره به شخصیت استاد پرورش گفته بود: این شخصیت فرهیخته از سردمداران نظام آموزشی کشور و انقلاب اسلامی ایران هستند و معلم و استاد بودن را همواره در طول زندگی خود حفظ کردهاند. بسیاری از شخصیتهای فرهیخته و علمی اصفهان از شاگردان ایشان هستند و پرورش در تعلیم و تربیت این افراد از موضوعات قرآنی استفاده کردهاند.
پیام آیت الله مهدوی کنی در مراسم بزرگداشت مرحوم پرورش در سال 90
مراسم بزرگداشت مرحوم پرورش در سال 90 برگزار شد و در آن پیام رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیتالله مهدوی کنی در آیین نکوداشت استاد اکبر پرورش توسط داماد آیتالله مهدوی کنی قرائت شد.
در بخشی از این پیام آمده است: تجلیل از برادر فاضل و بزرگوارمان استاد سید اکبر پرورش تجلیل از یک نسل فرهنگی مبارز و مجاهد است که در دوران ستمشاهی نقش مهمی در راهپیمایی دیگر اصناف و اقشار متدین و مبارز در تحکیم وحدت اصناف فرهنگی، دانشآموز، دانشجو و پرورش و تربیت آنان در خط مستقیم و نورانی نهضت حضرت امام خمینی (ره) و پشت سر روحانیت متعهد و علمای ربانی ادا کرده است.
معلم فرهیختهای که سیل خروشان شاگردانش در مدرسه، خیابان، بازار و دانشگاه را با قرآن و عترت و ولایت و صبر و شهادت آشنا کرد و در هر سنگری به او تکلیف شد از وزارت، وکالت، مجلس و سنگرهای دفاعی و همراهی با بزرگان طراز اول نظام در خدمت بزرگانی چون شهیدان والا مقام مطهری، بهشتی، رجایی و باهنر و مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای (دامت برکاته) و دیگر اعاظم انجام وظیفه نمود.
حجتالاسلام محسن قرائتی: پرورش 40 سال کار مجانی برای مردم و انقلاب انجام داد
حجتالاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز نیز در باره شخصیت این استاد مرحوم گفته است: سخنان استاد پرورش به دلیل اینکه با اخلاص از دل بر میآمد تاثیر بسیار خوبی نیز بر دل و جان شنوندهها داشت؛ جلسات استاد پرورش خودجوش و دلسوزانه برای عموم مردم بود و همانطور که سازمان آب به 70 میلیون نفر آب میدهد و هیچ کسی از او تعریف نمیکند و پرورش نیز همینگونه به مردم علم و دانش یاد میداد. پرورش کسی بود که 40 سال کار مجانی با اخلاص و خودجوش برای این مردم انجام داد و چه اشکالی دارد که از این شخصیت تجلیل کنیم. (تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد