«علی اکبر ولایتی» بعد از ظهر امروز یکشنبه در دیدار با هیات رسانه ای مصری که به تهران سفر کرده اند، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا توقع دارید که کشورهای غربی و به ویژه آمریکا به تعهدات خود در توافق ژنو پایبند باشند، این مطلب را عنوان کرد.
وی افزود: ما نسبت به پیروزی جمهوری اسلامی مطمئن هستیم لیکن ممکن است این مساله زمان بر بوده و به زمان بیشتری نیاز داشته باشد، تا به سرانجام برسد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با بیان اینکه مذاکرات هسته ای دارای فراز و نشیب های فراوانی است، تصریح کرد: ما مسیری را که در پیش داریم ادامه می دهیم و به این مسیر مطمئن هستیم.
ولایتی اظهار داشت: یکی از هدف های مهم ما استفاده از انرژی در فعالیت های هسته ای که در ساخت راکتورهای قدرت، رادیوداروها و انواع مصارف در صنعت و تکنولوژی متبلور می شود.
یکی از خبرنگاران مصری درباره مذاکرات اخیر ژنو و گفت و گوهای مستقیم ایران و آمریکا از ولایتی سوال کرد که وی پاسخ داد: این گفت وگوها چه به صورت جمعی و چه به صورت دوجانبه فقط درباره مساله هسته ای بوده است.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که این اولین بار نبود که ایران و آمریکا به صورت دو جانبه درباره موضوعی بین المللی با یکدیگر گفت و گو می کردند، تصریح کرد: در گذشته نیز ایران وآمریکا درباره افغانستان و عراق گفت وگوهای مشترک داشته اند.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در تفاهم نامه ژنو، نکات پنهان نیز وجود دارد، با تقسیم این تفاهم نامه به دو بخش گفت: در بخش اول تحریم ها علیه ایران برداشته می شود و نکته دوم هم این است که ایران حق استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای را تحت نظارت کامل و دقیق آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته باشد.
رییس مرکز تحقیقات مجمع با مقایسه آنچه در ژنو درباره آن توافق شده با آنچه در طول ده سال گذشته به ایران پیشنهاد می شد، افزود: در گذشته حتی حاضر نبودند اجازه دهند ایران چند عدد سانتریفیوژ در اختیار داشته باشد اما امروز 19 هزار سانتریفیوژ در ایران فعال هستند.
وی بدون اشاره به سخنرانی رییس جمهوری آمریکا در مرکز سابان موسسه بروکینگز، تصریح کرد: برخی از مسوولین آمریکایی در گفت و گو با مراکز صهیونیستی گفته اند که نمی توانند توان ایران را در انرژی هسته ای نادیده بگیرند و از دست آنها بر نمی آید که مانع از فعالیت های ایران شوند و اگر می توانستند جلوی این کار را می گرفتند.
مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل تاکید کرد: ایران به هیچ وجه هیچ تحمیلی را که موجب شود استفاده از انرژی هسته ای را متوقف کند، نخواهد پذیرفت.
ولایتی در این باره با تشریح برداشت و تحلیل خود، گفت: کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا در تحرکات خود در منطقه از جمله در عراق،افغانستان و سوریه شکست خورده اند و بنا را بر این گذاشته اند تا از منطقه خارج شوند و بیش از این هزینه نپردازند.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با بیان اینکه آنها به این نتیجه رسیده اند که نمی توانند از پس قدرت ایران بر بیایند، افزود: آنها اصرار دارند تا موضوع هسته ای به نحوی حل شود؛ مساله این است همان گونه که رییس جمهوری آمریکا گفت برای رسیدن به نتیجه باید حق ایران را در استفاده صلح آمیز از هسته ای به رسمیت بشناسند چنانکه در تفاهم نامه نیز پذیرفتند.
وی در ادامه با یادآوری مقاومت 10 ساله ملت ایران در برابر تهدیدات و تحریم ها گفت: من به صورت قطعی می گویم که ایران حتی یک قدم از حقوق هسته ای خود عقب نشینی نخواهد کرد؛ قریب به 10 سال است که مقاومت کرده ایم که نتیجه آن رسیدن به توانمندی های امروزمان است.
ولایتی با بیان اینکه ایران نخستین کشور اسلامی، غیرمتعهد و جهان سومی است که به تکنولوژی صلح آمیز هسته ای برپایه توانایی های بومی دست پیدا می کند، تصریح کرد: آینده انرژی جهان بستگی کاملی به قدرت کشورها در استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز دارد.
رییس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به سوال دیگری درباره تاثیرات توافق نامه ژنو بر مسایل منطقه ای و روابط ایران با کشورهای منطقه، گفت: چرا باید کشورهای مسلمان و عربی از اینکه ایران در زمینه هسته ای توانمند باشد، نگران باشند؟؛ این کشورها باید خوشحال باشند زیرا اگر ایران به امکانی برای پیشرفت در علم و فن آوری دست یابد، در شرکت دادن سایر کشورهای اسلامی در آن دریغ نخواهد کرد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با بیان اینکه بنای کشورهای غربی در قدرتمند نشدن کشورهای اسلامی است، تصریح کرد: اگر ما این راه نرفته را باز کنیم و در این زمینه پیشتاز باشیم، راه برای سایر کشورها در زمینه هسته یا باز می شود و ما توصیه می کنیم که مصر نیز این راه را برود.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری درباره تاثیر توافق نامه ژنو بر روابط ایران و غرب گفت: هنر یک حکومت در این نیست که بدون حساب دروازه های خود را بر روی هر غریبه ای باز کند، بلکه این مساله باید با تدبیر، حساب شده و همراه با احترام متقابل باشد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر