خاموشیِ پرتویِ نقد

در سال‌های نوجوانی ما که هنوز اینترنت و فضای مجازی همچون امروز گسترده و در دسترس نبود، تنها منابع اطلاعاتی ما برای کسب اخبار و خواندن نقد و تحلیل فیلم‌های ایران و جهان نشریات سینمایی بودند.
کد خبر: ۶۴۰۴۷۵
خاموشیِ پرتویِ نقد

این نویسندگان، منتقدان و مترجمان سینمایی بودند که با نوشتن و تهیه و تدارک مطالبی خواندنی عشق ما را به سینما تشدید می‌کردند و نقش بسزایی در افزایش دانش و شکل‌گیری دیدگاه و جهان‌بینی سینمایی ما داشتند.

در واقع آثار مکتوب این جماعت زحمتکش و قدرندیده به نوعی مکمل قابل اعتنایی برای تماشای فیلم‌های شاخص و ارزشمند بودند و باعث فهم و درک بهتر آنها می‌شدند.

پرتو مهتدی، نویسنده، مترجم و چهره باسابقه مطبوعات سینمایی ایران که صبح روز گذشته بر اثر ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ چشم از جهان فرو بست، یکی از آن زحمتکشان اندیشمند و قلم به‌دستی بود که نسل ما بخشی از سواد و دانش سینمایی‌اش را مدیون اوست بخصوص آن سال‌های نوجوانی که او با دبیری سرویس سینمای جهان هفته‌نامه سینما با ترجمه مطالب سینمایی، ما عاشقان هنر هفتم را از اینترنت نداشته بی‌نیاز می‌کرد.

هفته گذشته و در هفتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران جای خالی او بشدت احساس می‌شد.

قرار بود علاوه بر کیانوش عیاری، ایرج کریمی، حسین گیتی و پرویز نوری از پرتو مهتدی نیز به پاس یک عمر تلاش در عرصه نقد و ترجمه مطالب سینمایی تجلیل شود، اما او به سبب شدت بیماری نتوانسته بود به مراسم بیاید.

پس از درگذشت مازیار پرتو فیلمبردار برجسته، حالا پرتوی عرصه نقد و ترجمه سینمایی کشور نیز از میان ما رفت تا در کمتر از یک هفته شاهد خاموشی دو چراغ پرفروغ و تابنده سینما باشیم.

ساعت 9 صبح امروز در حالی پیکر پرتو مهتدی را از مقابل خانه سینما تا جایگاه ابدی او بدرقه می‌کنیم که برای همیشه می‌دانیم حتی خواندن جدیدترین اخبار و یادداشت‌ها و تحلیل فیلم‌ها در سایت‌های معتبر خارجی به گرد آن حس شوق‌انگیز لذت خواندن مطالب و ترجمه‌های سینمایی او در آن سال‌های دور نمی‌رسد.

علی رستگار‌ - گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

نیازمندی ها