ایران کشوری است با حدود 75 میلیون نفر جمعیت و تاریخی چند هزار ساله و با جاذبههایی غیرقابل تصور برای جذب گردشگران، اما کشور من در سال2013 میلادی توانسته از حدود 16 میلیون گردشگر پذیرایی کند، با وسعتی کمتر از ایران و جمعیتی حدود 40میلیون نفر، یعنی چیزی حدود یک سوم جمعیت کشور توانستهایم گردشگر جذب کنیم. حالا ایران با 75 میلیون نفر جمعیت، تنها یک میلیون نفر. فکر میکنید مشکل کجاست؟ به عقیده من، با توجه به تمدن تاریخی ایران، هیچ عددی برای گردشگران ورودی به ایران نمیتوان تصور کرد، چون بینهایت جاذبه در ایران هست که میتواند میلیونها نفر را هر سال به این کشور دعوت کند.
اولین مشکل مربوط میشود به حوزه دیپلماتیک. دومین مورد تصویر غیرواقعی ساخته شده توسط رسانهها از ایران است، اما میتوان به زیرساختهای گردشگری ایران هم اشاره کرد که هنوز برای پذیرایی از حجم بالای گردشگران مهیا نیست.
دراین زمینه با اینکه ایرانیها مهماننواز هستند، اما در زمینه گردشگری و خدمات آن باید تغییرات عمدهای به وجود آورند. به عنوان مثال در ارائه خدمات رستورانها، هتلها و خدمات تفریحی باید تغییراتی اساسی صورت گیرد.
صنعت گردشگری، صنعتی بینالمللی است که نیازمند روشهای جهانی و البته ارائه خدمات نوین است. بنابراین اگر نتوانستیم بخوبی خدماترسانی کنیم، هیچ گردشگری هم وارد منطقه نخواهد شد و درآمدی هم در کار نیست.
گردشگری یعنی تبادل فرهنگ و همکاریهای متقابل. در سطح جهان شرکتهای بینالمللی هستند که میتوانند جریان حرکت گردشگران را به مقاصد مختلف جهان تعیین کنند. آنها گردشگر را به آفریقا، اسپانیا و آمریکا میفرستند. ایران هم میتواند با آنها تعامل داشته باشد و از خدمات و تجربیات آنها استفاده کند و پذیرای میلیونها گردشگر باشد. اگر ایران قصد دارد رونق گردشگری خود را تجربه کند، باید بیش از پیش با این شرکتها ارتباط برقرار کنند. به هر حال تصمیم با مسئولان و فعالان گردشگری ایران است که آیا واقعا قصد درآمدزایی از گردشگری دارند یا خیر؟
کشور من منابع نفتی ندارد و بشدت به درآمد صنعت گردشگری وابسته است. دیدیم حتی بدون نیاز به منابع نفتی و با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر توانستهایم درآمد مناسبی از این صنعت برای کشورمان داشته باشیم. بنابراین اگر ایرانیها نیز به این باور برسند که میتوان بدون محاسبه درآمد نفتی از گردشگری درآمد کسب کرد، شاهد تحولی در صنعت گردشگری ایران خواهیم بود، اما هنوز ایران اقتصادش را بر مبنای درآمدهای نفتی بنا کرده است. اسپانیا تنها با ده درصد از درآمد ناخالص کشور که از صنعت گردشگری به دست آورده، میتواند چرخ اقتصاد کشور را به حرکت درآورد. پس درآمد صنعت گردشگری واقعا قابل ملاحظه است و میتواند اقتصاد کشورها را اداره کند. پس اگر اسپانیا گردشگری نداشته باشد، با مشکل مواجه میشود و باید آن را همیشه رونق دهد، اما ایران یک گزینه پیشرو دارد، آن هم درآمدهای نفتی که بسادگی قابل استفاده است.
پدروونیا -سفیر اسپانیا در ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان