
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در مورد مراجعه به متخصص بیماریهای زنان هم همین وضع مشاهده میشود. در حقیقت، بسیاری از خانمها بررسیهای دورهای و مراجعه به پزشک متخصص زنان را چندان مهم به حساب نمیآورند و تصور میکنند این کار لزومی ندارد البته کسانی که ازدواج نکردهاند، بیش از دیگران این موضوع را باور دارند و مراجعه به پزشک زنان را کاری بیهوده میدانند. در حالی که به گفته دکتر ثریا عالمی، خانمها از حدود سیزده ـ چهارده سالگی به بعد باید سالانه به پزشک مراجعه کنند و تحت مراقبتهای پیشگیرانه باشند.
البته کنترلهایی که لازم است افراد برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها انجام دهند، سن و سال خاصی ندارد و آن طور که این پزشک متخصص بیماریهای زنان و زایمان به جامجم میگوید همه افراد باید سالی یکبار کنترلهای مورد نیاز را انجام دهند. به عبارت دیگر، در هر سنی فرد باید سالی یکبار تحت کنترل قرار بگیرد، اما در مورد بیماریهای زنان به طور خاص پس از این که دختری به بلوغ رسید، معاینات دورهای هم شروع میشود.
وی ادامه میدهد: در این معاینات و بررسیهای سالانه، علاوه بر انجام معاینه کامل و گرفتن شرح حال دقیق باید معاینه سینهها و در صورت نیاز معاینه لگنی هم انجام شود.
ورزش و تغذیه صحیح، توصیههای همیشگی
در هر دوره خاصی از زندگی براساس سن و سال فرد و شرح حالی که از او گرفته میشود، توصیههای خاصی هم به او ارائه خواهد شد.
دکتر عالمی با اشاره به این که تغذیه صحیح و ورزش منظم همیشه جزئی از این توصیههاست، میگوید: در تمام دورهها به افراد توصیه میشود از رژیم غذایی سالمی پیروی کرده و مواد مورد نیاز بدن را به مقدار کافی مصرف کنند. همچنین دختران نوجوان باید مصرف منابع کلسیم و آهن را در برنامه غذاییشان مورد توجه قرار دهند و استفاده از غذاهای آماده و ناسالم را به حداقل برسانند. در ضمن به خانمهایی که چهل تا شصتوپنج ساله هستند، توصیه میشود زیر نظر پزشک مصرف اسید فولیک و کلسیم را هم در برنامه غذاییشان داشته باشند.
از طرف دیگر، به گفته این پزشک متخصص رژیم غذایی باید طوری تنظیم شود که وزن فرد در محدوده طبیعی و سلامت قرار بگیرد. به طوری که نه دچار اضافه وزن باشد و نه کمبود وزن.
آزمایش پاپاسمیر؛ پس از ازدواج، سالی یکبار
تا زمانی که خانمی ازدواج نکرده است، آزمایش خاصی هم برایش وجود ندارد، اما دکتر عالمی میگوید در هر سنی که فرد ازدواج کند، انجام آزمایش پاپ اسمیر سالانه هم باید به معاینات دورهای او اضافه شود.
وی خاطرنشان میکند: در صورتی که تا سی سالگی سه سال پشت سر هم فردی پاپاسمیر را انجام دهد و نتیجه هر سه مورد هم خوب باشد، پس از این سنین میتواند آزمایش را هر دو تا سه سال یکبار تکرار کند. البته انجام آزمایش پاپاسمیر هم معمولا تا شصتوپنج سالگی توصیه میشود و پس از آن اگر فردی دوست داشته باشد، بد نیست این آزمایشها را ادامه دهد، اما این کار ضرورتی هم ندارد زیرا هم احتمال بروز سرطان در این سنین کاهش مییابد و هم مشخص کردنش چندان ارزشی نخواهد داشت.
ماموگرافی از 40 سالگی
دکتر عالمی با اشاره به این که افراد بالای 40 سال باید هر یک تا دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند، میگوید: پس از پنجاه سالگی نیز توصیه میشود تا شصتوپنج سالگی، خانمها سالی یکبار ماموگرافی را انجام دهند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، به موقع تشخیص داده شده و اقدامات درمانی لازم انجام شود.
وی ادامه میدهد: معاینات دقیق سینهها هم موردی است که خانمها باید آن را مورد توجه قرار دهند و پس از رشد کامل سینهها برای تشخیص سرطان و در صورت وجود، درمان به موقع آن اقدام کنند. البته همانطور که گفته شد، پس از چهل سالگی ماموگرافی هم به این معاینات اضافه میشود.
افزایش سن و افزایش احتمال بروز سرطان
آن طور که دکتر عالمی میگوید احتمال بروز سرطانها در سنین بالاتر شایعتر است و در سنین پایین معمولاً چنین مواردی مشاهده نمیشود، اما با توجه به خطراتی که ممکن است برای افراد در سنین پایینتر ایجاد شود و همینطور با در نظر گرفتن روشهای درمانی خوبی که برای این بیماریها وجود دارد، توصیه میکنیم با کنترلهای دقیق و منظم احتمال بروز چنین مشکلاتی را به حداقل برسانید.
همچنین در دورههای متفاوت زندگی باید نکات و علائم بیماریهای شایع را هم به افراد آموزش داد تا آنها بتوانند با تشخیص به موقع و مراجعه به پزشک مشکل را برطرف کنند.
نیلوفر اسعدیبیگی / گروه سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد