علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلس علنی امروز یکشنبه مجلس گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در جلسات متعدد مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفت، در روزهای گذشته با تدبیر رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و این امر پایههای مهمترین اقدام بههنگام در رشد و بالندگی کشور و مقاومت و ایستادگی ملت محسوب میشود.
وی افزود: ظرفیت ذیقیمت نیروی متخصص در کشور و منابع انرژی و معادن موقعیت ژئوپلتیک کشور و جایگاه کشور در منطقه همه و همه زمینه جهش اقتصادی در کشور را فراهم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در چنین موقعیتی آنچه موتور محرک این جهش اقتصادی محسوب میشود اراده قوی برای رونق تولید در داخل و استقلال اقتصادی است که در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری به اهم آن توجه شده است.
لاریجانی اظهار داشت: با این روش میتوان اتکا به نفت را کاهش داد با این سیاستها میتوان برای کاهش بیکاری گام اساسی برداشت. با این تدبیر میتوان بر تورم چیره شد و با این سیاستها میتوان در مقابل تحریمهای ظالمانه ایستادگی کرد.
وی ادامه داد: جهت تحقق این امر اساسی در کشور لازم است اولا محور اصلی بررسیها و تلاشها در کمیسیونهای تخصصی سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشد. پیشنهادات مختلف وقتی مورد مطالعه قرار گیرد که هزینههای جاری را کاهش و به رونق تولید مدد رساند.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: همه کمیسیونهای مجلس در این زمینه مسئولیت مهمی بر دوش دارند و صرفا مراد کمیسیونهای اقتصادی نیست. به عنوان نمونه کمیسیون فرهنگی با همین دید باید فضای رونق اقتصادی را در بعد تولیدات فرهنگی و هنری و اقدامات رسانهای پیگیری کند. کمیسیون آموزش زمینههای همکاری پژوهشی دانشگاهها و بخشهای تولیدی را اولویت خود قرار دهد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: طبعا مرکز پژوهشهای مجلس مطالعات لازم جهت رفع نیازهای کمیسیونها را با جدیت دنبال کند و پل مهمی باشد برای ارتقاط انجمنهای علمی و مراکز پژوهشی با مجلس.
وی افزود: در این زمینه همکاری کمیسیونها با بخشهای تخصصی دولت ضروری است تا چنانچه نیاز به اصلاح قوانین و یا ارائه قوانین جدید وجود داشته باشد حتیالمقدور از طریق لوایح دولت صورت گیرد که در هنگام بررسی به دلیل بار مالی دچار مشکل اصل 75 قانون اساسی نشود.
رئیس مجلس افزود: لازم میدانم از مجالس کشورهای اسلامی که دعوت مجلس شورای اسلامی را پذیرفتند و با حضور قوی خود در کنفرانس بینالمجالس اسلامی به بررسی مسائل امروز جهان اسلام پرداختند تشکر و قدردانی کنم.
وی افزود: جضور چشمگیر پارلمانهای کشورهای اسلامی همبستگی امت اسلامی را بهتر نشان داد و این پیام را منعکس کرد که ملل اسلامی از قدرت و تدبیر لازم جهت مواجهه با چالشها اعم از اقتصادی، سیاسی و امنیتی برخوردارند و نیاز به ورود به کشورهای بزرگ که نقش مزاحم دارند، نیست و امیدوارم دبیرخانه کنفرانس تلاش جدی جهت پیگیری مصوبات کنفرانس داشته باشد.
لاریجانی اظهار داشت: لازم میدانم از همه نهادها و وزارتخانهها که در اجرای آبرومندانه این کنفرانس همت داشتند تشکر کنم. مخصوصا از همکاران آقایان بروجردی، جلالی، معاونت اجرایی و نیز امور بینالملل مجلس،تشریفات و ترابری که زحمت زیادی را متقبل شدند سپاسگزاری میکنم. آرزوی توفیق برای همه عزیزان را دارم.(فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد