به گزارش فارس، آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام چندی پیش در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب اراده ملت اظهار داشته است که در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری سال 84 هرچه خواستند در صندوق ریختند و خواندند و استاندارها که همه اصلاحطلب بودند کار را به کلی رها کردند.
وی همچنین ادامه داده است: اصلاحطلبان در سال 84 نفهمیدند و اشتباه کردند و طرف مقابل هم از خدا خواسته بود.
اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که مجدداً نظام انتخاباتی کشورمان را زیر سوال برده است در حالی بیان میشود که سید عبدالواحد موسویلاری وزیر کشور دولت اصلاحات در گفتوگوی تفصیلی با خبرگزاری فارس داشت تاکید کرده بود که «امکان تقلب در نظام انتخاباتی ایران وجود ندارد».
مطهری از پیروزی روحانی می گوید
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاههای خود در خصوص دلایل پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پرداخت.
وی در گفتگوی نوروزی با سایت نامه نیوز تصریح کرد: نوع رفتار اصلاحطلبان در پیروزی آقای روحانی مؤثر بود. ورود آقای خاتمی و کنار رفتن آقای عارف مؤثر بود. آقای هاشمی رفسنجانی اصلاحطلب اصطلاحی نیستند ولی ثبتنام و رد صلاحیت ایشان تأثیر بسیاری داشت.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهمتر از همه این عوامل گرایش و تمایل مردم بود، خاطرنشان کرد: مردم از رفتار دولت و هوادارانش در هشت سال گذشته راضی نبودند و به دنبال گفتمان جدید بودند. آقای روحانی در رقابتهای انتخاباتی توانست این گفتمان را معرفی و جاذبهای برای آن ایجاد کند. نوع رفتار و گفتمان آقای روحانی به دل مردم نشست. بنابراین ایشان توانست پیروز این انتخابات شود.
وی با بیان اینکه روحانی عامل بازگشت اصلاح طلبان به قدرت بود، افزود: بعید است اصلاحطلبان قصد عبور از روحانی را داشته باشند.
وی در ارزیابی عملکرد سیدمحمد خاتمی نیز اظهار داشت: به نظرم خوب است، ایشان تا به حال عاقلانه رفتار کرده و از ایجاد تنش جلوگیری کرده است. ایشان راضی به ایجاد تنش نیستند و میخواهند فضا به مرور آرام و مساعد شود.
پیشنهاد وزارت را رد کردم
محمدرضا عارف عارف در پاسخ این سوال که آیا روحانی پیشنهاد مشخصی بعد از انتخابات برای وی داشته، پاسخ داد: من دو ملاقات با ایشان داشتم. ملاقات اول برای تبریک به دفترشان در مرکز تحقیقات استراتژیک رفتم و اعلام آمادگی برای کمک به ایشان و دولت کردم. ملاقات دوم با دعوت ایشان بود. ایشان دو وزارتخانه مشخص را پیشنهاد دادند که من هم عدم آمادگی پذیرفتن مسئولیت اجرایی در سطح وزارت را اعلام کردم.
وی در مصاحبه با مجله مثلث،در پاسخ به این پرسش که اگر پیشنهاد ایشان معاونت اول رئیسجمهوری بود، شما قبول میکردید؟گفت: این پیشنهاد مطرح نشد و چون چیزی در این خصوص مطرح نشد برای همین صحبتی در این مورد نمیکنم.
عارف از مخالفت خود با مکانیسم شورای مشورتی در انتخابات پرده برداشت و گفت: من دستخط خاتمی را ملاک قرار دادم و با مکانیسم شورای مشورتی (هاشمی، خاتمی، ناطق، سیدحسن خمینی) موافق نبودم.
واکنش گورباچف به رفراندوم کریمه
میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی به خبرگزاری اینترفاکس گفت: پیشتر کریمه تحت قوانین جماهیر شوروی یا دقیقتر قوانین این حزب کمونیست بدون پرسیدن نظر مردم به اوکراین پیوست و در حال حاضر مردم تصمیم گرفتهاند تا این اشتباه را تصحیح کنند. به جای آنکه بر این مساله تحریم اعمال کنیم، باید آن را مورد تشویق قرار داده و از آن استقبال کنیم.
وی ضمن انتقاد از اعمال تحریم علیه روسیه در واکنش به این رفراندوم، ادامه داد: برای اعمال تحریم به دلایل بیشتر جدی نیاز دارید و باید این تصمیمها توسط سازمان ملل تایید شود. خواسته مردم کریمه و الحاق احتمالیاش به روسیه به عنوان منطقهای که حق انتخاب دارد، دلیل مناسب و جدی برای اعمال تحریم نیست.
بیش از 96 درصد از شرکتکنندگان در رفراندوم کریمه به پیوستن به روسیه رای مثبت داده و کمتر از چهار درصد از آنها میخواستند تا کریمه به عنوان بخشی از اوکراین باقی بماند. پارلمان کریمه نیز به اتفاق آراء به الحاق این منطقه به روسیه رای مثبت داد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه روز دوشنبه حکمی را امضا کرد که در آن روسیه، استقلال و خودمختاری کریمه را به رسمیت میشناسد. در این حکم آمده است: بر اساس خواسته مردم کریمه، من دستور میدهم که جمهوری کریمه به رسمیت شناخته شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر