آخرین توصیه‌ها به مسافران بهاری

تصور نوروز بدون مسافرت، برای خیلی‌ها حکم تعطیلاتی غیرقابل تحمل را دارد که طولانی بودنش هم بیشتر از آن‌که باعث آرامش و شادی شود، کسالت و بی‌حوصلگی به بار می‌آورد.
کد خبر: ۶۵۷۲۱۳
آخرین توصیه‌ها به مسافران بهاری

بر اساس آمارهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سال گذشته حدود 217 میلیون سفر نوروزی در جاده‌های بین‌شهری کشور انجام شده است و امسال هم حتی اگر فرض کنیم بر تعداد این مسافرت‌های نوروزی اضافه نشود، باز هم بعید است که این آمار سیر نزولی داشته باشد.

زندگی در دل جاده‌ها و اسکان در اقامتگاه‌های موقت، گرچه بر شور و هیجان ایام نوروز می‌افزاید، اما مدیریت نکردن مسافرت‌های نوروزی هم می‌تواند تبعات مختلف جانی و مالی برای مسافران در پی داشته باشد. یکی از عمده‌ترین مشکلاتی که می‌تواند مسافرت‌های شیرین نوروز را به خاطره‌ای تلخ تبدیل کند، ابتلا به بیماری‌های جسمی در طول سفر است.

دکتر عباس مومن‌زاده، متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با جام‌جم خاطرنشان می‌کند: مسافران نوروزی باید حتما در حین استفاده از سرویس‌های بهداشتی طول مسیر، مراقب و محتاط باشند، زیرا بسیاری از این سرویس‌های بهداشتی در بین جاده‌ها، مشکل بهداشتی دارد و می‌تواند ناقل بیماری به انسان باشد.

به گفته این متخصص، یکی از عمده‌ترین بیماری‌هایی که می‌تواند در طول سفرهای نوروزی شیوع پیدا کند، بیماری حصبه است که می‌تواند از طریق سرویس‌های بهداشتی آلوده منتقل شود.

مومن زاده تاکید می‌کند: بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، افرادی که قبل و بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، دست‌هایشان را با آب و صابون می‌شویند، احتمال ابتلا به انواع اسهال در آنها، پنج برابر کاهش پیدا می‌کند.جدای از سلامت سرویس‌هاس بهداشتی، بحث تغذیه مسافران نوروزی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به آن‌که رژیم غذایی بسیاری از مسافران در ایام نوروز به هم می‌خورد و برخی مسافران نیز از رستوران‌های بین‌راهی استفاده می‌کنند، در نتیجه نوع مواد غذایی مورد استفاده مسافران هم می‌تواند تهدیدی بالقوه برای سلامت آنها باشد.

مومن‌زاده توصیه می‌کند که مسافران نوروزی بهتر است از غذاهای پخته و ساده استفاده کنند و تا حد امکان از خوردن سالادها و سبزی‌ها در طول سفر خودداری کنند، زیرا همین سبزی‌های نپخته می‌تواند ناقل بیماری باشد.

استفاده نکردن از دوغ‌های محلی و نخوردن آب چشمه‌ها هم عواملی است که به گفته این متخصص می‌تواند سلامت مسافران نوروزی را ارتقا ببخشد.

توصیه‌هایی برای بیماران

درست است که بیماری نباید مانعی برای مسافرت‌های نوروزی شود، اما بیماران در طول سفر باید یک سری نکات ایمنی را رعایت کنند تا سفری سالم و بدون دغدغه داشته باشند.

رییس مرکز بین‌المللی طب مسافرتی ایران در گفت‌وگو با ایسنا تاکید می‌کند: وقتی بیماران قصد دارند به مسافرت بروند حتما 1.5 برابر میزان مصرف دارویشان را همراه داشته باشند تا با کمبود احتمالی دارو مواجه نشوند و اگر بر طول مدت سفرشان افزوده شد، به علت نیافتن دارو خطری جانشان را تهدید نکند.

دکتر مرتضی ایزدی خاطرنشان می‌کند : بیمار هنگام بستن کوله‌بار سفرش، داروها را در دو جای مختلف بگذارد، زیرا در این صورت اگر یک بخش از داروها گم شود، دچار مشکل نخواهد شد.

ایزدی درباره ایمنی بیشتر سفرهای نوروزی توصیه می‌کند که افراد حتما جعبه کمک‌های اولیه و کیت پزشکی مربوط به هر منطقه را بویژه در سفرهای بین‌المللی همراه داشته باشند. به عنوان مثال در برخی مناطق حشرات ناقل بیماری زندگی می‌کنند که لازم است مسافر داروهای ضدگزش حشرات را به همراه داشته باشد تا بتواند در صورت بروز مشکل، اقدامات اولیه را تا زمان رسیدن به پزشک انجام دهد.

چادر دزدها را بپایید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید گروهی از سارقان، کارشان فقط دزدی از چادرهای مسافران نوروزی است. به همین دلیل تلاش کنید که در وهله اول، چادر را در مناطق خلوت و تاریک برپا نکرده و در وهله دوم نیز تا حد امکان چادر و محتویات آن را به‌حال خود رها نکنید.

همچنین بهتر است بدانید که به گفته معاون گردشگری کشور، امسال نصب چادر در سطح عمومی شهرها مانند خیابان‌ها، حاشیه بلوارها ، پارک‌ها و بوستان‌ها ممنوع است و در شهر‌هایی که امکان ایجاد کمپینگ وجود دارد باید فضاهای کمپینگی ایجاد شود.

به طور مثال، چادر زدن در معابر عمومی شهرهای اصفهان و شیراز ممنوع است، اما در همین دو شهر، مکان‌های ویژه‌ای در حاشیه شهر برای نصب چادر مسافران اندیشیده شده است.

خانه را به امان خدا رها نکنید

خانه‌های خالی از سکنه، بهشت دزدان است و به همین دلیل، در طول سفر باید نیم‌نگاهی هم به امنیت خانه‌هایتان داشته باشید.

رییس پلیس آگاهی تهران به مسافران نوروزی توصیه کرد در این ایام پول، جواهرات و لوازم کوچک قیمتی را در خانه نگهداری نکنند و آنها را به افراد قابل اعتماد بسپارند. همچنین باید در مقابل پنجره‌ها - بخصوص پنجره‌هایی که در طبقه پایین قرار دارد- و نورگیرها حفاظ نصب کرد.

به گفته این مقام مسئول، استفاده از تجهیزات ایمنی، راه‌های ورود سارقان به خانه را سخت کرده و خطر دستبرد به آنجا را کاهش می‌دهد. همچنین هنگام مسافرت موضوع را به همسایه‌های مورد اعتماد اطلاع دهید تا مراقب رفت و آمدها به خانه شما باشند و درصورت گم کردن کلید خانه نیز اقدام به تعویض قفل‌ها کنید.

این شماره تلفن‌ها را حفظ کنید

در کشور ما وقتی مسافرت بیشتر شود، به این معنی است که احتمال وقوع تصادف هم بیشتر می‌شود؛ آن هم در ایام نوروز که حجم مسافرت‌ها چند برابر روزهای عادی خواهد بود.

در صورت وقوع تصادف جاده‌ای، برف‌گرفتگی، ریزش کوه یا آسیب جسمی در حین سفرهای نوروزی، شماره 112 را فراموش نکنید.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تاکید کرد شماره 112 در تمام کشور برای کمک اضطراری در حوادث برای حادثه‌دیدگان استفاده می‌شود و مسافران نوروزی می‌توانند با برقراری تماس با این شماره از سازمان امداد و نجات درخواست کمک اضطراری داشته باشند. شماره 112 سازمان امداد و نجات در کنار شماره‌ 115 اورژانس کشور برای شتاب بیشتر و انجام بهنگام عملیات امدادرسانی به آسیب دیدگان در انواع حوادث طراحی شده است.

در صورت ناراضی بودن از امکانات اماکن گردشگری هم می‌توانید با شماره 09669 تماس بگیرید.

تلفن 134 سازمان هواشناسی برای اطلاع از وضع آب و هوای مناطق مختلف کشور، تلفن 141 کسب اطلاعات درباره وضع جاده‌ها، مسافت‌ها و انتخاب بهترین مسیر، تلفن گویای 199 برای اطلاعات پرواز، تلفن 5149 برای آگاهی از برنامه حرکت قطارها و شماره 1490 نیز برای نظارت بر اماکن و رستوران‌های بین شهری، از دیگر شماره‌های کاربردی است که در مسافرت‌های نوروزی به کارتان خواهد آمد.

امین جلالوند - ‌گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها