این اتفاق درحالی میافتد که اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه میگوید بزودی از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد. پیش از او کوفی عنان فرستاده سازمان ملل نیز نتوانست راهحلی برای بحران سوریه پیدا کرده و در نهایت استعفا کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری سوریه نیوز، رئیس نیجریهای شورای امنیت در این خصوص اعلام کرد شورا پس از نشستی سه ساعته که به صورت غیررسمی و پشت درهای بسته برگزار شده بود نتوانست به توافق درباره بیانیه ارائه شده از سوی انگلیس در خصوص وضع انسانی سوریه بویژه شهر حمص دست یابد. وی با بیان اینکه دلیل شکست و نرسیدن به توافق مخالفتهای کشور روسیه بود، تاکید کرد شورای امنیت با شماری از بندهای پیشنویس این بیانیه موافقت کرده است. رئیس شورای امنیت همچنین تاکید کرد اعضای این شورا توافق کردند گروههای ذیربط در سوریه را برای اجرای فوری قطعنامه 2139 شورای امنیت که در آن به ارسال کمکهای غذایی به مناطق تحت محاصره سوریه تاکید شده، تشویق کنند.
وی علاوه بر این نسبت به آثار درگیریهای سوریه بر اوضاع انسانی این کشور بویژه شهر حمص ابراز نگرانی و اعلام کرد که شورای امنیت از درخواست اخضر ابراهیمی، نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه مبنی بر آغاز مذاکرات صلح میان دولت و نمایندگان غیرنظامیان و گروههای مسلح در بخش قدیمی شهر حمص جهت توافق میان دو طرف حمایت میکند. پیشتر اخضر ابراهیمی از دولت و مخالفان سوریه خواسته بود جهت توافق برای پایان محاصره شهر حمص با یکدیگر مذاکره کنند.
روزگذشته، منابع مطلع از پیشروی ارتش سوریه بهسوی بخشهای تاریخی شهر حمص که تحت اشغال تروریستها قرار دارد، خبر دادند. ارتش که از روز سهشنبه گذشته حمله گستردهای را علیه تروریستها در شهر حمص آغاز کرده است با به دست گرفتن کنترل ساختمانها و تنگتر کردن حلقه محاصره علیه آنها در حال پیشروی فزاینده به سوی بخشهای تاریخی شهر حمص است. حمص سومین شهر مهم سوریه و شهری تاریخی است که تروریستهای معارض دولت هنگام آغاز درگیریها در مارس 2011، این شهر را پایتخت خود معرفی کردند.
برخی خبرهای تائید نشده حاکی از آن است که عناصر مسلح دیروز چند منطقه مسکونی شهر حمص را با گلولههایی، حاوی گازهای شیمیایی گلولهباران کردند.
کنارهگیری ابراهیمی
این در حالی است که اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در بحران سوریه میگوید تا یک ماه دیگر از سمت خود کنارهگیری میکند. به گزارش ایلنا و به نقل از روزنامه الحیات، برخی منابع غربی گفتند که ابراهیمی تا یک ماه دیگر از مقام خود به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه کنارهگیری میکند. این منابع افزودند، ابراهیمی چند بار در گذشته اعلام کرده بود که از سمت خود کنارهگیری میکند، اما این بار در تصمیم خود جدی است و بیتردید کنارهگیری میکند. ابراهیمی پس از آن به این سمت معرفی شد که کوفی عنان دبیرکل اسبق سازمان ملل نتوانست راهحلی برای بحران سوریه پیدا کند. عنان علت استعفای خود را در سیزدهم مرداد 1391 اختلافات زیاد جامعه جهانی پیرامون بحران سوریه اعلام کرد و گفت از ماموریت او حمایت کافی نمیشود. اخضر ابراهیمی با سفرهای متعدد خود در نهایت توانست طرفهای درگیر در سوریه را در کنفرانس ژنو2 گرد آورد اما این نشستها کاملا بینتیجه بود.
دیروز در ادامه درگیریهای نظامی سوریه اعلام شد گروههای تروریستی یک خودروی بمبگذاری شده را در شهر «السلمیه» در استان حماه منفجر کردند.
گفته میشود در اثر این انفجار ۱۳ نفر کشته و زخمی شدند. همچنین به تعداد زیادی فروشگاه و خودرو خسارت وارد آمد. در همین حال، در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده دیگر در برابر مسجد «بلال حبشی» در منطقه «عکرمه» در شهر «حمص» که روز جمعه رخ داد، ۳۰ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند. دریک خبر دیگر اعلام شد چهار خبرنگار فرانسوی که در سوریه ربوده شده بودند، آزاد شدند. رادیو واتیکان نیز در خبری اعلام کرد عناصر مسلح دو جوان مسیحی را به دلیل مخالفت با گرایش به اسلام یا پرداخت «جزیه» به صلیب کشیدهاند.
به گزارش العالم، یک راهبه سوری که «رغد» نام دارد، به رادیو «واتیکان» گفته است: «عناصر مسلح و افراطی که چند شهر یا روستا را اشغال کردهاند از مسیحیان میخواهند که یا شهادتین را بگویند یا بمیرند؛ برخی اوقات نیز از آنان خواسته میشود که جزیه بدهند.»
این راهبه سوری که قبلا مدیر مدرسهای کاتولیک در دمشق بود و اکنون در فرانسه اقامت دارد، خاطرنشان کرد: «یکی از این دو جوان مقابل پدرش به صلیب کشیده شد و دیگری هم به همین گونه در عبرا، منطقه صنعتی ریف دمشق به قتل رسید.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب