درمانگاه مشاغل

منشی‌ها

درمانگاه مشاغل

ناخدای سلامت

همین چند وقت پیش بود که خبر غرق شدن کشتی کره جنوبی با 476 مسافر منتشر شد و مدتی بعد پلیس این کشور از بازداشت ناخدای کشتی و تعدادی از خدمه خبر داد.
کد خبر: ۶۷۰۰۰۱
ناخدای سلامت

همین موضوع دلیل اصلی ما برای بررسی آسیب‌های شغلی حرفه دریانوردی است.

تلاطم علیه دریانوردان

یکی از سختی‌های کاری دریانوردان بویژه ناخدا، هدایت کشتی در دریای متلاطم است. سفر در چنین شرایطی نه‌تنها سلامت‌شان، بلکه جانشان را تهدید می‌کند.

این در حالی است که مجهزترین کشتی‌ها نیز ممکن است دچار مشکل شود؛ اتفاقی که برای کشتی تایتانیک و بتازگی برای کشتی مسافربری «سیوول» کره رخ داد.

استرس بیش از حد

تمرین آرامش ذهنی، تسلط بر خود و تصمیم‌گیری مناسب و به دور از استرس در مواقع حساس ازجمله مهارت‌های روانی و ذهنی است که هر دریانوردی، بویژه کاپیتان‌ها باید آن را به دست بیاورند.

این مهارت‌ها معمولا با تمرین و تجربه‌های پراسترس به دست می‌آید، اما همه این اقدام‌ها به معنی از بین رفتن استرس این حرفه نیست.

عوارض سفر دریایی

بعضی‌ها عاشق سفرهای دریایی هستند و به همین دلیل دوست دارند ناخدا یا همان کاپیتان کشتی و حتی جزو خدمه باشند، اما بد نیست بدانید لرزش و ارتعاشات، همراه همیشگی مسافران دریاست و آنها در هر شرایطی مثلا هنگام غذا خوردن، حمام کردن، استراحت و خوابیدن هم در حال تکان خوردن هستند و در صورت عادت نکردن به این وضع همواره دچار دریا‌زدگی و تهوع می‌شوند و همیشه باید با مصرف دارو این مشکل را کنترل کنند؛ حتی اگر سال‌ها در این حرفه مشغول به کار باشند.

معضل دوری از خانواده

دوری از خانواده از دیگر آسیب‌های شغل دریانوردی است، چراکه هر سفر دریایی بیش از دو ماه تا شش ماه طول می‌کشد البته دریانوردان در سفرها می‌توانند خانواده خود را با خود ببرند، اما با وجود خطرات و البته مشغله کاری اعضای خانواده این موضوع همیشه میسر نیست.

تغییر ساعت بیولوژیک سفر در مسیرهای طولانی‌مدت و بین قاره‌ای موجب می‌شود دریانوردان مدام دچار تغییرات بیولوژیکی بدن شوند.

این تغییر ساعت‌ها می‌تواند بر تنظیمات بدن آنها یا همان ساعت زیستی بدن آنها اثراتی نامطلوب باقی بگذارد و مشکلاتی مثل سردرد، خستگی، اختلالات خواب و تنش عصبی را برایشان ایجاد کند.

خورشید علیه سلامت

اشعه‌های مضر موجود در نور خورشید تهدید مهمی برای سلامت دریانوردان به شمار می‌رود. از طرفی سفر در عرض‌های جغرافیایی شمالی‌تر کره زمین، خلبانان را بیشتر در معرض تابش اشعه‌های مضر قرار می‌دهد.

فرزاد ابوطالبی - کارشناس بهداشت حرفه‌ای

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها