محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت:با آقای عسگر اولادی - خدا رحمت کند - با هم رفتیم و آقای موسوی را دیدیم و آن موقع هم نصیحت کردیم و به او گفتیم راههای زندگی کردن، رقابت کردن، روزنامه داشتن، حزب و سایت داشتن، برای آینده کار کردن این راهها است و جنگ با نظام نیست.
بحث این بود اگر شما تمکین به قانون کنید زمینه برای رشدتان هست. نیرو، امکانات و 13 میلیون رای دارید، مثلاً میتوانید روزنامه داشته باشید اما اگر بخواهید بیرون نظام باشید و در مقابل نظام بایستید، نظام که کوتاه نمیآید و خودش را با آدمها عوض نمیکند.
وی افزود: به آقای موسوی گفتم الان نهضت آزادی کجاست؟ «و لم یکن شیئا مذکورا». این حرفها را با موسوی زدیم ولی متاسفانه آقای موسوی نظرش عوض نشد، زیرا اگر گوش میداد وضعش بدینگونه نبود.
احیای خانه احزاب
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در خصوص احیای خانه احزاب و مذاکره با تشکل متبوعش در این رابطه اظهار داشت: با ما مذاکره و صحبت کردند. اخیرا بحثهایی درباره خانه احزاب کردند و به نظر میرسد که فضای عمومی و افکار عمومی در مورد ساختار خانه احزاب در حال اصلاح است. خانه احزاب در دولت آقای خاتمی پایهگذاری شد و آن موقع ما زیاد امیدوار بودیم، اما متأسفانه خانه احزاب ساختار لازم و مورد نیاز خود را نتوانست بگیرد. مقصر هم، همه بودیم و اصلاً نمیخواهم گردن شخص دیگری بیاندازم.
خانه احزاب، حزب نیست. خانه احزاب جایی است که همه صداها، البته صداهای رسمی و قانونی کشور باید در آن باشد |
وی با بیان اینکه امروز شاید بیشتر از 200 تشکل سیاسی شناسنامهدار و پروانهدار در وزارت کشور داریم تصریح کرد: تعداد زیادی از این تشکلها فعال نیستند و زمانی که اتفاقی میافتد، جمع میشوند و انتخاباتی میگذارند. همچنین خیلی از فعالان سیاسی در خانه احزاب احساس میکردند خانه احزاب، حزبی است که مثلا باید بروند تصرفش کنند و آنجا هم کاملاً رقابت هست، بنابراین زمانی آنها میبرند و زمانی گروه دیگر یا زمانی دیگر این حزب، آن حزب را بیرون میکند و بر عکس.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این ساختار را اصلاً برای خانه احزاب مفید نمیدانم خاطرنشان کرد: خانه احزاب، حزب نیست. خانه احزاب جایی است که همه صداها، البته صداهای رسمی و قانونی کشور باید در آن باشد و با اقلیت و اکثریت همدیگر را حذف نکنند و حداقل یک باشگاه باشد. اگر این باشگاه احزاب شکل بگیرد بسیاری از تعاملات احزاب، به جای آنکه رسانهای شود و اره بگیرند و تیشه بزند، در آنجا شکل میگیرد و ممکن است با یک چای و صبحانه کاری دور هم خوردن، مشکلات را حل کنند. بالاخره درست است احزاب هم با هم اختلاف مواضع دارند اما یک سری کارهای مشترک هم دارند و اینها میتوانند در خانه احزاب با یکدیگر هماهنگ شوند.
باهنر با اشاره به وضعیت خانه احزاب در دورههای اخیر در ادامه گفت: مثلاً یک دوره اصولگراها حاکم میشدند و اصلاحطلبها را بیرون میکردند و یک دوره اصلاحطلبها حاکم میشدند و اصولگراها را بیرون میکردند. من به دوستان خود در جبهه پیروان خط امام و رهبری میگفتم تازه ما اگر خانه احزاب را صددرصد هم بگیریم چه میشود؟ نهایتاً میشود پیروان خط امام و رهبری که آن را داریم، ما که دنبال تکثیر جبهه پیروان خط امام و رهبری نیستیم. ما جایی را میخواهیم که بتوانیم با کسانی که اختلافنظر فکری داریم، اختلاف موضع داریم و حتی اختلاف منافع داریم، بنشینیم و بتوانیم صحبت کنیم.
وی افزود: احساس میکنم با این تعریفی که من کردم خیلی از فعالان سیاسی به این باور رسیدهاند که خانه احزاب باید چنین جایی باشد و اگر بخواهد این خانه احزاب باشد، قاعدتاً ساختار خانه احزاب باید تغییر کند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار داشت: اینکه بگویند قدیمیها را دعوت کنیم ما اختلافی با آنها نداریم ولی قدیمیها می خواهند بر همان اساس دعوت کنند که چه حزبی برنده و چه حزبی بازنده است؟ احساس میکنند مسابقه و بازی است که من آنجا را به عنوان جای بازی قبول ندارم. آنجا جای هماهنگی، همفکری و همگرایی است.
باهنر گفت: احزاب نباید انتظار داشته باشند تمام حزبهای رقیب خرد شوند و تمام شوند، زیرا آن موقع دیگر حزب کار کردی ندارد.
نایبرییس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این فضا در حال آماده شدن است و ما هم علاقمندیم و همین موضع را نسبت به هم داریم ادامه داد: وزارت کشور هم باید کمک کند، البته به عنوان حاکمیت، نه به عنوان طرفدار یک حزب و مخالفین یک حزب. به عنوان حاکمیت باید آستین بالا بزند و ساختاری به راه بیاندازد که به ما هم کمک کند.
حزب فراگیراصولگرایان
وی به مساله تشکیل حزب فراگیر در میان اصولگرایان پرداخت و با بیان اینکه رقابتهای سیاسی در کشور جریانی و جناحی است، ابراز عقیده کرد که موانع ایجاد احزاب در کشور قابلرفع است.
وی با تاکید بر اینکه نظام مردمسالاری دینی جمهوریاسلامی حتما باید مجهز به چندین حزب قدرتمند و قوی باشد که کارکرد حزبی داشته باشد خاطرنشان کرد: برای استمرار، رشد و ارتقا نیاز به این احزاب داریم ولی الان این نوع احزاب را نداریم و البته فعلاً هم نمیخواهیم. البته خدای ناکرده سوءتفاهم نشود؛ احزابی مانند مؤتلفه، جامعه اسلامی مهندسین، سازندگی و ... هست اما بماهو حزب نیست و اینها حزبهای جامع و فراگیری نیستند. حالا اگر حزب جامعی تشکیل شد باید همه نیروها در آن رسوب کنند که سؤال بعدی شما است... حتما نباید اینطور باشد و باید نوسازی و بازسازی شود و اینکه نسل اندر نسل عوض شوند. اینکه یک نفر 20 سال پیش دبیرکل بوده و همین طور کمافیالسابق دبیرکل بماند تا ملکالموت سراغش آید، درست نیست.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه حتما باید یک حزب اصولگرا تأسیس شود، اظهار داشت: باید درون حزب آدمهای مختلف باشد و این تجربیات منتقل شود و قدرت هم باید منتقل شود، نه اینکه فقط تجربه منتقل شود و حالا جوانها آنقدر منتظر بمانند که پیران بمیرند و بعد جایگزین آنها شوند. انتقال قدرت باید انجام شود و این لازمه کار است ولی این ادبیات را بعضی از احزاب ندارند و جزء نقاط ضعف بعضی از احزاب است.
باهنر با بیان اینکه معتقدم سه - چهار حزب باید تشکیل شوند و فراگیر باشند، شناسنامه داشته باشند و در چارچوب نظام کار کنند؛ رهبریشان، مرکزیتشان، و مواضعشان و .. مشخص باشد، به بیانات امام خامنهای در خصوص امکان تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی اشاره کرد و گفت: بعضیها آن موقع تعبیر کردند که اراده مقام معظم رهبری این است ولی فهمیدند اینطور نیست و اصلاً بحث ارادگی نبود و بحث این است که این کارها قابل تصور است. حالا من میگویم اگر همان هم قابل تصور باشد که یک زمانی ما نظام پارلمانی داشته باشیم حتماً بدون حزب نمیشود، مثلاً نظام پارلمانی که بخواهد پارلمان به صورت مستقیم قدرت مجریه را به دست بگیرد یا اراده یا اداره کند، حتما باید حزبی باشد.
پیرمردها قدرت را تحویل جوانان دهند
نایبرییس دوم مجلس شورای اسلامی در خصوص جوانگرایی در میان اصولگرایان نیز گفت: در درون این حزب به اندازه کافی ما اصولگرایان مخالفت داریم، بالاخره یکی "تند" و دیگری "کند"، یکی این طرفی و دیگری آن طرفی است. یکسری هم سنشان تغییر میکند؛ یکی جوان، یکی پیر ، یکی زن و دیگری مرد، بنابراین قرار نیست تقسیم سلولی کنیم ولی باید حتما جوانها باشند و فعال شوند، اما جوانها خود را رفیق پیرمردها و برعکس بدانند و این مسئله باید استمرار پیدا کند و جریان داشته باشد که حتماً نسلهای جدید رشد کنند و بالا روند و نسلهای قدیمی به صورت علاقمندانه قدرت را تحویل بچههای جدید دهند.
باهنر در خصوص احتمال حضور علیاکبر ناطقنوری در انتخابات مجلس دهم نیز گفت: ما نشست مستمر تعریفشده سیاسی با آقای ناطق نداریم، البته خب از خیلی وقتها پیش در گذشته با آقای ناطقنوری کار میکردم. اتفاقاتی که در این سه چهار سال افتاد بسیار متأثر شدم و یکجاهایی به آقای ناطق نوری ظلم شد و جناب آقای ناطق یک مقدار که نه، خیلی زیاد پایش را از فعالیتهای سیاسی کنار کشید. خیلی هم دنبال ایشان رفتیم و من هنوز هم معتقدم جناب آقای ناطق یک ظرفیتی برای نظام و انقلاب است.
در عالم سیاست ممکن است هر اتفاقی بیفتد ولی تا الان که من خبر دارم، آقای ناطق نوری قانع نیست و اصلاً قرار نیست برای انتخابات مجلس بیاید |
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: با وجود اینکه آقای ناطق سن ماها را دارد هنوز هم معتقدم که جناب آقای ناطق یک ذهنیت خوبی است، برای همین هم به صورت پراکنده بارها و بارها با آقای ناطق صحبت کردیم. اینکه حالا اخیراً کاری ویژه کرده باشد، خیر! و در مجموع هم پاسخ آقای ناطق هنوز هم تغییر نکرده است و میگوید من هیچ احساس تکلیفی هم نمیکنم؛ چه زمان ریاست جمهوری، چه زمان مجلس و ... احساس تکلیف نمیکنم.
ناطقنوری گفت نمی آیم
نایبرییس دوم مجلس شورای اسلامی در خصوص مذاکرات برخی اصولگرایان با ناطقنوری در خصوص انتخابات مجلس دهم گفت: سؤال کردیم که آیا میآیید یا نمیآیید؟! پاسخ آقای ناطق نوری هیچ تغییری نکرد و تا آنجایی که من اطلاع دارم، این است که آقای ناطق میگویند "من نمیآیم". اینکه در آینده چه اتفاقی میافتد نمیدانم، خب در عالم سیاست ممکن است هر اتفاقی بیفتد ولی تا الان که من خبر دارم، آقای ناطق نوری قانع نیست و اصلاً قرار نیست برای انتخابات مجلس بیاید.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه ما علاقمندیم اصولگراها سوءاختلافات را رفع کنند، اظهار داشت: فکر میکنیم که اینها تکلیف و وظیفه دارند و منفعت نظام و جریان این است که اینها بنشینند و با هم کار کنند و منسجم شوند. البته ما این تلاش را همیشه میکردیم و دنبال وحدت کامل اصولگرایان بودیم اما اینکه در این وحدت چند درصد موفق شویم، هنوز نمیدانیم. البته وحدت اصولگرایان در بعضی از انتخاباتها حتی در مجلس هشتم و نهم خیلی خوب بود و در عین حال که اختلافاتی داشتند ولی انسجام اصولگراها نتیجه خوبی داد.
باهنر با بیان اینکه وحدت اصولگرایان در ریاستجمهوری خیلی خوب نبود خاطرنشان کرد: آنجا جریانات خیلی خوب نبودند و فقط 8 نفر از آدمهای مشهوری که بودند در انتخابات کاندیدا شدند. با این حال، نتیجه همگرایی نتیجه خوبی نشد و در واقع همگرایی نشد، زیرا اگر میشد نتیجه خوبی میشد. بنابراین همه تلاش ما این است که از نظر موضع سیاسی اینکه تلاش کنیم همه اصوالگراها را کنار هم جمع کنیم. حال اینکه چند درصد موفق میشویم باید منتظر گذشت زمان باشیم.
عملکرد دولت یازدهم
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه به بیان نظرات خود در خصوص فعالیتهای دولت یازدهم پرداخت و تصریح کرد: در مجموع دولت آقای روحانی را دولت قویای میبینم و بیش از این اندازه هم در ممکلت مشکل وجود دارد ولی امیدواریم این مشکلات و گرهها به دست تدبیر، اعتدال، خردگرایی و مشورت و نهایتا با شجاعت باز شود.
تا الان کاری که انجام شده سرنوشت هدفمندی به یک بالین مورد اعتماد قرار نمیگیرد و باید حتما یک کارهای دیگری انجام شود |
وی افزود: دولت آقای روحانی هم تلاش میکند، اینکه آیا یک تقسیم کاری خوب انجام داده و به همه کارها می رسد و نمیرسد از آن چیزهایی است که آدم میتواند نقد کند. خیلی هم مهم نیست اما در بخش سیاستخارجی آقای روحانی تلاششان خیلی خوب بوده و دستگاههای دیپلماسی کار میکنند. بالاخره صداهای مختلف هم در کشور هست که عدهای میگویند خیلی خوب و عدهای می گویند خیلی بد است و عدهای هم میگویند الحمدلله خیلی بد نیست. اینها همه مواضع مختلفی هستند که در کشور وجود دارد که خیلی هم اشکال ندارد.
نایبرییس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات دولت در حوزههای اقتصادی و سیاست خارجی، با بیان اینکه با این حالت نمیشود هدفمندی را به یک وضعیت مطلوب رساند، خاطرنشان کرد: با کاری که تا الان شده است، شاید دولت برای آینده بخواهد یک سری کارهای اصلاحی انجام دهد که آنها را نمیدانم ولی تا الان کاری که انجام شده سرنوشت هدفمندی به یک بالین مورد اعتماد قرار نمیگیرد و باید حتما یک کارهای دیگری انجام شود.
باهنر با اشاره به دیدارهای خود با وزرای کابینه یازدهم تصریح کرد: اینها را ادامه میدهیم و امیدواریم بخشی از این مشکلات حل شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش