
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه این استان پس از استانهای تهران و مرکزی در جایگاه سوم تولید گل و گیاه کشور ایستاده است، میگوید: گل و گیاه زینتی در 700 هکتار از زمینهای کشاورزی استان کشت میشود که از این میزان 360 هکتار در فضای آزاد و 340 هکتار در فضای گلخانهای است.
به گفته کیخسرو چنگلوایی بیشترین کشت گل و گیاه این استان در شهرستانهای اندیمشک، اهواز، ایذه، باغملک، بهبهان، دزفول، رامهرمز، شوش و شوشتر تولید میشود. وی با بیان اینکه اکنون بیش از 4000 نفر در صنعت گل و گیاه استان مشغول کار هستند، در گفتوگو با واحد مرکزی خبر یادآور میشود: سال گذشته 145 میلیون گل شاخه بریده، پنج میلیون اصله درخت و درختچه زینتی، ده میلیون نشاء گلهای فصلی و 140 میلیون پیاز و پیازچه گل در استان تولید شد.
چنگلوایی تصریح میکند: افزایش تولید گل و گیاه در خوزستان در حالی است که گلکاران استان با مشکلاتی همچون هزینههای سرمایهگذاری بالا از جمله احداث گلخانه، نبود نهادههای موردنیاز در زمان مناسب و سامانههای حمل و نقل مواجهند.
وی با اشاره به اینکه این شهرستان رتبه نخست تولید گل مریم را در جنوب غرب کشور داراست، تصریح میکند: اکنون در 450 هکتار از مزارع شهرستان دزفول گلهای رز، مریم، گلایول، مروارید و لیلیوم کشت شده است.
چنگلوایی با عنوان اینکه نبود پایانههای گل و گیاه از مهمترین مشکلات پیشروی این صنعت در خوزستان است، میگوید: بیش از هشت سال است که مکانی برای پایانه گل در خوزستان در نظر گرفته شده، اما ساخت آن فقط 25 درصد پیشرفت داشته و اکنون نیز متوقف شده است.
وی ضعف مدیریت و نبود بودجه را یکی از علل توقف ساخت پایانه گل و گیاه استان عنوان میکند و میافزاید: اگر پایانه گل و گیاه راهاندازی شود، گلکاران استان میتوانند گلهای خود را به این پایانه تحویل دهند تا در سریعترین زمان به مناطق مختلف کشور و حتی خارج از کشور ارسال شود که این کار میتواند بیش از چهار تا پنج برابر سودآوری برای استان همراه داشته باشد.
در همین حال قلاوند، مدیرعامل تعاونی گل و گیاه دزفول هم خاطرنشان میکند: نبود پایانه صادراتی گل و گیاه باعث شده که تولیداتمان برای فروش از طریق واسطهها به تهران برده شود که با واسطهگری و دلالی، گلکار سود چندانی نمیکند و حتی گاهی اوقات ضرر هم میکند.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در این زمینه معتقد است؛ وقتی که بستر عرضه به بازار فراهم باشد، هم کیفیت محصول و هم بازاریابی بیشتر شده و در مجموع کار اقتصادیتر میشود و تلفات را نیز به حداقل میرساند.
قاسمینژاد با اشاره به اینکه در خوزستان هنوز محصولات به صورت سنتی به بازار عرضه میشود که به همین دلیل نمیتوانیم محصول را بموقع وارد بازار کنیم، میافزاید: تاکنون چند جلسه درخصوص راهاندازی پایانه گل و گیاه در استان برگزار شده است، اما متاسفانه هنوز به راهاندازی آن امیدوار نیستیم.
در همین زمینه ابوحلاج، یکی از تولیدکنندگان برتر گل در دزفول نیز با بیان اینکه من 6000 هکتار گلخانه گل رز دارم و از کاشتن گل در گلخانهام راضی هستم، میگوید: با این حال موقع برداشت گل، دلالان میآیند و سر مزرعه، 40 درصد از محصول را میخرند که نیمی از آن بر اثر گرما از بین میرود و خستگی کاشت، داشت و برداشت در تنمان میماند.
به گفته وی، سال گذشته در خوزستان 92 میلیون گل شاخه بریده مریم و 27 میلیون گل نرگس تولید شد که با اتوبوس به تهران فرستاده و از آنجا به دیگر استانها و خارج از کشور صادر شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد