
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
30 اردیبهشت 1327
تظاهرات ضدصهیونیستی گستردهای در مسجد شاه تهران (مسجدامام خمینی) به رهبری آیت الله کاشانی برگزار شد. این تظاهرات درپی اعلام تأسیس رژیم اشغالگر صهیونیستی صورت گرفت.
30 اردیبهشت 1329
سناتور ساعد مراغهای از تصمیم 23 اسفند سال گذشته خود در به رسمیت شناختن اسرائیل دفاع کرد.
30 اردیبهشت 1329
یک موافقتنامه نظامی میان ایران و امریکا به امضأ رسید. به موجب این موافقتنامه ایران 10 میلیون دلار تجهیزات نظامی از امریکا خریداری خواهد کرد.
30 اردیبهشت 1330
«حزب زحمتکشان» به ریاست دکتر مظفر بقائی تأسیس شد.
30 اردیبهشت 1333
شاه با فرجام خواهی دکتر محمدمصدق موافقت کرد. مصدق در جریان کودتای 28 مرداد 1332 توسط مأموران فرمانداری نظامی تهران بازداشت شده بود.
30 اردیبهشت 1350
روابط سیاسی ایران و مغولستان برقرار شد.
هجری قمری
20 رجب 13
نبرد "یرموک" بین مجاهدان مسلمان و سپاه روم رخ داد . در این جنگ، رومیان سپاه عظیمی را فراهم کرده و در مقابل مسلمانان قرار داده بودند. سرانجام با جانفشانی سربازان اسلام، این جنگ به سود مسلمانان خاتمه یافت و بیش از ده هزار نفر از رومیان به هلاکت رسیدند و حدود سه هزار نفر از مسلمانان شهید شدند. نقل میکنند ابوسفیان در این جنگ شرکت کرده بود و وقتی که رومیان غلبه میکردند میگفت آفرین بر "بنی الاصفر" یعنی رومیان.
20 رجب 952
قزوین به جای تبریز به عنوان پایتخت ایران انتخاب شد. شاه اسماعیل در طول سلطنت خود گهگاهی از قزوین دیدار میکرد و مدتی را در این شهر به سر میبرد. در زمان حکومت شاه اسماعیل و پس از او (شاه طهماسب) ، عثمانیها و ازبکان بطور مکرر از ناحیه شمال غرب به ایران حمله میکردند و قتل و غارت ایشان گاهی به شهر تبریز هم میرسید. این درگیریها به همراه وجود تنشهای اجتماعی ناشی از دو دستگی (حیدریها و نعمتیها) در تبریز موجب شد که شاه طهماسب برای انتقال پایتخت اقدام کند. پایتخت جدید می بایست در جایی باشد که در صورت هرگونه حمله غافلگیرانهای از سوی نیروهای عثمانی و ازبکان ، هیچگاه چون تبریز مورد تهدید قرار نگیرد و در عین حال نیز از میدانهای نبرد در شرق و غرب فاصله زیادی نداشته باشد. بنابراین انتخاب قزوین با توجه به موقعیت استراتژیک آن ، انتخابی منطقی به شمار میرفته است. قزوین با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی از دوران ساسانیان به عنوان یکی از پایگاههای مهم در برابر منطقه کوهستانی شمال ایران به شمار می آمد. با روی کار آمدن دولت سلجوقی ، قزوین از رشد قابل توجهی برخوردار شد، به طوری که تا قبل از دولت صفوی ، چنین رونقی نداشته است.
میلادی-20 می 1506
کریستف کلمب دریانورد معروف ایتالیایی و مکتشف قاره امریکا درگذشت. وی در 21 سپتامبر سال 1451م در جنوب ایتالیا به دنیا آمد و از جوانی در خدمت نیروی دریایی ایتالیا قرار گرفت. کلمب بر خلاف بسیاری از مردم زمان خود معتقد بود که زمین گرد است و مطمئناً با سفر دریایی به سوی غرب میتوان راهی تازه برای تجارتِ سودآورِ اروپاییان به خاور دور پیدا کرد. از این رو، وی مدتها قبل از سفر طولانی خود، بازرگانان ایتالیایی را به کشف راه دریایی هندوستان متوجه میساخت و میخواست راه دریایی به سوی هند را پیدا کند. وی در 1492م سفر طولانی خود را با سه کشتی آغاز کرد و پس از تحمل رنجهای فراوان و سرکوب شورشها و نافرمانیهای دریانوردان کشتیهای خود، عاقبت از اقیانوس اطلس گذشت. کریستف کلمب طی چهار سفر خود به غرب اقیانوس اطلس سرزمینهای وسیعی از قاره امریکا را کشف کرد و راههای جدید را شناسایی نمود. کلمب پس از برگشت از آخرین سفر دریایی، از طرف پادشاه اسپانیا که تا کنون هزینهاش را تأمین میکرد، دیگر کمکی دریافت نکرد و سرانجام در بیستم مه 1508م در حال تنگدستی در 57 سالگی درگذشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد