دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه، نخستین موارد ابتلابه بیماری کرونا ویروس از سال 2012 میلادی در کشور عربستان دیده شد، گفت: در صورت اطلاعرسانی صحیح و کسب دانش لازم، در همه زمینهها می توان با پیشگیری و مراقبتها، این بیماری را کنترل نمود.
وی افزود: «کرونا ویروس» خانواده بزرگی از ویروسها است که عامل درصد بالایی از سرماخوردگی های معمولی و بیماری های خفیف تنفسی میباشد که همه ما آنها را تجربه کردهایم و اغلب پس از چند روز، سیستم ایمنی بر این ویروس غلبه کرده و سلامت بازیافته میشود.
وزیر بهداشت گفت: ویروس عامل «MERS» نیز از همین خانواده است که علاوه بر علائم تنفسی، در برخی افراد باعث بروز علائم گوارشی مانند تهوع یا اسهال نیز میشود؛ همانطور که در بسیاری از موارد، ویروسهای دیگر نیز میتوانند چنین ترکیبی از علامتها را داشته باشند؛ به همین دلیل تشخیص نوع بیماری فقط بر عهده پزشک معالج است.
وی با تاکید بر اینکه درصد عمدهای از جمعیت کشور را افراد سالم تشکیل میدهند که سیستم ایمنی آنها در برابر این ویروس به خوبی عمل کرده و باعث بهبودی میشود، افزود: در افرادی که سن بالا داشته و از لحاظ جسمی ضعیف هستند یا کسانی که از بیماری مزمنی مانند دیابت پیشرفته، سرطان و بیماریهای خونی، بیماری قلبی و دیگر موارد رنج میبرند، ویروس عامل «MERS» میتواند باعث بیماری شدید تنفسی شود.
هاشمی گفت: براساس آخرین اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر 804 نفر در 18 کشور جهان مبتلا به این بیماری شدهاند که از این تعداد 312 نفر فوت کردهاند و بیشترین موارد مبتلایان در عربستان با 689 مبتلا و 283 مورد فوتی بوده است.
وی افزود: در این مسیر هر گام بر اساس بررسیهای سریع و دقیق علمی برداشته میشود و هر آن چه را که نتایج این بررسیها نشان دهد، بی کم و کاست با همکارانم و مردم در میان میگذارم. جدا از نقش ما در حوزه درمان و اطلاعرسانی، نقش عمدهای نیز بر عهده رسانه ها و همه مردم در گوشه و کنار این سرزمین است. شاید باور نکنید که رعایت نکات بهداشتی ساده میتواند امکان انتقال این بیماری را به صفر نزدیک کند.
وزیر بهداشت گفت: این نخستین مورد از بروز چنین بیماریهایی در سطح جهان و منطقه نیست و به یقین آخرین آن هم نخواهد بود؛ روش علمی برخورد با چنین مسائلی، اطلاعرسانی صحیح، به دور از بزرگنمایی و همینطور به دور از اهمال و کوچک نشان دادن واقعیتها است. امروز هم تنها مرجع دقیق اطلاع رسانی در مورد این بیماری مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت است و قطعاً رسانهها با هماهنگی این مرکز میتوانند نقش ارزندهای در افزایش اطلاعات افکار عمومی و ترویج روشهای پیشگیری از این بیماری داشته باشند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نخستین موارد ابتلابه بیماری کرونا ویروس در کشور عربستان دیده شد و این کشور در حال حاضر پایتخت بیماری کرونا در جهان است و بیشترین آمار مبتلایان و بالاترین آمار فوتی ها ناشی از این بیماری را به خود اختصاص داده است.
در حال حاضر موارد ابتلا در کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، یونان، هلند، عربستان، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، کویت، مصر، یمن، لبنان، تونس، مالزی و فیلیپین گزارش شده است.در کشور ما هم متأسفانه 2 خواهر هموطن در کرمان مبتلا شدند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
خواهشمندم راههای پیشگیری بیماری كرونا را برای مردم اطلاع رسانی كنید