در جام جهانی قبلی نمایندگان کشورها تصمیم گرفتند در مسابقات جام جهانی از فناوری GoalLine یا همان فناوری تراشه تشخیص گل استفاده نشود، اما اعتراض تیم ملی فوتبال انگلستان به داورها موجب شد بار دیگر استفاده از این فناوری در مسابقات مورد توجه مسئولان سازمان فیفا قرار گیرد. به این ترتیب استفاده از این فناوری از سوی انجمن بینالمللی فوتبال مجاز اعلام شد. قابلیت مهم این فناوری این است که میتواند به صورت لحظهای خط دروازه را کنترل کند تا امکانی برای خطای احتمالی داوری در این زمینه وجود نداشته باشد. بخشی از این سیستم در داخل توپ قرار میگیرد و هر زمان که توپی وارد دروازه شود از طریق سیستمی که خط دروازه را رصد میکند این خبر اعلام خواهد شد. گرچه این سیستم با این هدف طراحی نشده است که جایگزین داور شود، اما تصمیمگیری را برای داوران آسانتر میکند.
البته این سیستم نیز نمیتواند بدون عیب و نقص باشد، اما با گذشت زمان میتوان مشکلات و نواقص احتمالی را برطرف کرد. در این رقابتها 14 دوربین در قسمتهای کناری هر ورزشگاه نصب میشود که هفت دوربین بر یک دروازه و هفت دوربین دیگر روی دروازه مقابل متمرکز خواهد شد. این دوربینها به یک رایانه مرکزی متصل میشود که ضربههای وارد شده به دروازهها را مورد تحلیل و ارزیابی قرار میدهد. وقتی توپ از خط دروازه عبور میکند این خبر از طریق لرزش ساعتی که داور به مچ دستش میبندد به او اطلاع داده میشود.
دوربینها در زیر سقف ورزشگاههای محل برگزاری رقابتها جاسازی میشود و به این ترتیب به کمک یک نرمافزار اختصاصی موقعیت توپ در اطراف دروازه شبیهسازی میشود. این 14 دوربین در هر ثانیه 55 فریم در حجمی حدود 2 گیگابایت ثبت میکند و به این ترتیب داور میتواند بدون وجود شک و شبههای این رقابتها را قضاوت کند.
ایلیا امیری / جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد