هجری شمسی
29 خرداد 1288
سردار اسعد بختیاری، با یک هزار سوار و یک دستگاه توپ به قصد تصرف تهران، اصفهان را ترک کرد.
29 خرداد 1297
کابینه جدید نجفقلی خان صمصام السلطنه بختیاری تشکیل شد.
29 خرداد 1330
دولت دکتر محمد مصدق از شرکت نفت ایران و انگلیس خلع ید کرد.
29 خرداد 1332
طرح عملیاتی برانداری دکتر محمد مصدق نخست وزیر برای تصویب نهایی در اختیار رئیس سازمان سیا ، رئیس سازمان اینتلیجنس سرویس ، وزارت امور خارجه آمریکا و وزارت امور خارجه انگلستان قرار گرفت .
29 خرداد 1356
دکتر علی شریعتی نویسنده و جامعهشناس ایرانی در لندن درگذشت. وی در سال 1312 شمسی در شهرستان مزینان در استان خراسان متولد شد. وی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه، راهی پاریس شد و در آنجا موفق به اخذ دکترای جامعه شناسی شد. او در ضمن تحصیل در فرانسه، جهت آزادی کشور مسلماننشین الجزایر نیز کوششهای چشمگیری داشت. دکتر در سال 1343 به ایران بازگشت و بلافاصله به خاطر مبارزاتی که علیه رژیم ستمشاهی انجام داده بود دستگیر و روانه زندان شد. پس از آزادی از زندان ضمن اشتغال به تدریس، به سخنرانیهای روشنگرانه همت گماشت. در این زمان، شریعتی مبارزات خود را با برگزاری جلسات سخنرانی و بحث، در حسینیه ارشاد تهران ادامه داد. او در کنار استادان و متفکرانی نظیر استاد شهید مرتضی مطهری و باهنر، حسینیه ارشاد را به پایگاهی جهت تغذیه فکری نسل جوان تبدیل کردند. وی محققی فعال به شمار میرفت، به طوری که در طول زندگی کوتاه خود، بیش از 200 اثر به صورت کتاب، جزوه و مجموعه نوار سخنرانی از خود به جای گذاشت. فعالیتهای فرهنگی دکتر شریعتی، سبب دستگیری مجدد او شد و پس از آزادی، در تاریخ 16 اردیبهشت 1356 به لندن مسافرت کرد و در 29 خرداد درگذشت.
29 خرداد 1377
آیت اللَّه میرزا علی غروی تبریزی توسط نیروهای بعثی عراق در کربلا به شهادت رسید. وی در سال 1309 ش (1349 ق) در تبریز به دنیا آمد. وی علی رغم از دست دادن پدر در طفولیت، در چهارده سالگی وارد حوزه علمیه قم شد. آیتاللَّه غروی پس از پنج سال اقامت در قم، جهت اخذ دانش بیشتر و ارتباط با باب علم، رهسپار نجف شد و از استادانی همچون آیت اللَّه سید ابوالقاسم خویی و میرزا باقر زنجانی بهره برد. او در عین تحصیل، به تدریس نیز میپرداخت و پس از چندی، حوزه مستقلی برای تدریس خارج تأسیس کرد. آیتاللَّه غروی دارای بیانی روشن و قلمی گویا بود و سختترین و سنگینترین مطالب فقهی را با روشنترین عبارات تبیین میکرد. از این فقیه برجسته آثار متعددی بر جای مانده است که التَّنْقیح در دوازده جلد شامل تقریر درس آیت اللَّه خویی، شرح استدلالی مکاسب، رسالهای در قاعده طهارت و رسالهای در قاعده قضا از آن جمله است. سرانجام این عالم بزرگوار در حالی که کمتر از دو ماه از شهادت آیتاللَّه شیخ مرتضی بروجردی توسط نیروهای بعثی عراق میگذشت در 29 خرداد 1377 برابر با 24 صفر 1419 ق در حالی که از زیارت حرم امام حسین(ع) مراجعت می کرد، ترور شد و به همراه جمعی از یاران، در 68 سالگی به فیض شهادت نائل آمد.
هجری قمری
21 شعبان 465
4 سلطنت جلال الدین ملکشاه سلجوقی پس از قتل پدرش آلپ ارسلان آغاز شد. وی تنها هجده سال سن داشت که به پادشاهی رسید. وی پس از بیست سال، در سن سی و هفت سالگی درگذشت. ممالک تحت سلطه ملکشاه، بهقدری گسترده است که با قلمرو عباسیان در آغاز خلافتشان قابل قیاس است.
میلادی
19 ژوئن 1965
سرهنگ بومدین علیه دولت احمد بن بلا رئیس جمهور الجزایر کودتا کرد. پس از استقلال الجزایر از فرانسه، احمد بن بلا مبارز انقلابی این کشور در سپتامبر 1962م به نخستوزیری و سپس به ریاست جمهوری الجزایر رسید. بن بلا، حکومتش را با کودتا علیه بن یوسف بن خلده که چند ماه پس از استقلال کشور حکومت کرده بود، آغاز کرد. در این کودتا وی از حمایت چریکهای سازمان یافته در ارتش سی هزار نفری، تحت فرمان هواری بومدین برخوردار بود. اما بن بلا سه سال بعد، خود قربانی کودتا شد. در 19 ژوئن 1965 سرهنگ بومدیَن، وزیر دفاع بن بلا، با یک کودتای نظامی، رئیس جمهور الجزایر را ساقط کرد و خود زمام امور را در دست گرفت. احمد بن بلا رئیس جمهور نیز تا زمان مرگ بومدین در سال 1978م در زندان به سر برد و سرانجام در سال 1982م در زمان حکومت شاذلی بن جدید پس از هفده سال، از زندان آزاد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد