در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
مخالفان این طرح معتقد بودند مجازات هایی که برای افرادی که مرتکب به اعمال جراحی عقیم سازی شوند عملاً قابل اجرا نیست این مجازات ها شامل دو تا پنج سال حبس است که مشخص نیست شامل پزشک، زن و یا مرد میشود اما موافقان این طرح معتقد بودند عمل جراحی عقیم سازی حرام بوده و جز موارد خاص نباید در بیمارستانهای دولتی انجام شود.
در پایان پس از بحث های مفصل و علیرغم مخالفت دولت این طرح با 106 رای موافق 72 رأی مخالف هشت رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.
پس از تصویب کلیات محمد ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: کمیسیون های فرهنگی و قضایی و دولت به این طرح نگاه اصلاحی دارند لذا با عنایت ماده 155 آیین نامه داخلی که براساس آن ریاست جلسه می تواند در راستای ارتقای طرح آن را با تصویب مجلس به کمیسیون مربوطه ارجاع دهد رأی گیری می کنیم.
نمایندگان با 162 رأی موافق 11 رأی مخالف و سه رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در مجلس مقرر کردند که این طرح جهت اصلاحات به کمیسیون بازگردد.
در صورت تصویب نهایی این طرح در صحن علنی مجلس همه اقدامات راجع به سقط جنین، عقیم سازی، وازکتومی، توبکتومی و هرگونه تبلیغ راجع به تحدید موالید و کاهش فرزند آوری متنوع است و مرتکب به مجازات مندرج در ماده 624 قانون مجازات اسلامی (دو تا پنج سال حبس) محکوم خواهد شد.
علاوه بر این اشخاص حقوقی که هرگونه تبلیغی در خصوص تحدید موالید بکنند توسطه وزارت ارشاد باید شناسایی شده و به مراجع صالح قضایی معرفی شود.
علاوه بر این کمیسیون بهداشت نام این طرح را به طرح محدود سازی روشهای جلوگیری از بارداری تغییر داد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
این غیرمنطقی ترین قانون قرن است!!!!
من 8 سال است كه ازدواج كرده و تا زمانی كه مشكلات مالی ام حل نشود و حداقل های زندگی را نداشته باشم حاضر به فرزند آوری نیستم!
حتی اگر به خاطر این تصمیم اعدام شوم حاضر نیستم در شرایط عدم اطمینان اقتصادی پای موجودی دیگر را به این دنیا باز كنم!!!
از نظر اقتصادی؟فرهنگی؟مسكن؟هیچ كاری انجام ندادین .
مردم ما نگرانن برای آینده بچه هاشون!!!
شماهای كه قانون تصویب می كنید ماها امید به زندگی نداریم بیشترمون پوچ گرا شدیم پس چه دلیلی داریم كه به تعدادمون اضافه بشه؟
.....
مملكت جمهوری اسلامی با محوریت دموكراسیه كه دارید برا زندگی خصوصی مردم تصمیم میگیرید؟ جوونا از دست این قوانین شما چه كار كنن آخه؟ مگه فرزند آوری به اجبار هم میشه؟آخه كجای دنیا اینجوری با مردمش رفتار میكنن كه شماها دارین رفتار میكنین؟ بنده خودم 29 سالمه، فوق لیسانس، مجرد و بیكار، آخه با این وضعیت اشتغال، مسكن، و امثالهم جوونا حتی نمی تونن ازدواج كنن چه برسه به بچه دار شدن...
بهتر نبود برای مسائل اشتغال جوانان قانون وضع میكردن؟
آخه این قانون ب چه درد میخوره؟؟؟
اگر نمایندگان مجلس وقت داشته باشن همین نظرات مردم را بخونن متوجه كار خودشون میشن.
اینا همش ی كار بی نتیجست
بزودی این قانون به تاریخ میپیونده چونكه پشتوانه مردمی و منطقی نداره .
تنظیم خانواده ربطی به دولت و مجلس نداره!!
....
ادم میمونه چی بگه ای خدااااااااااااا
اولا نمایندگان مجلس جز مرفهان بی درد هستن كه بهترین امكانات رو تو تهران و شهرستان ها در اختیار دارند.
دوما آدم 1 بچه داشته باش و خوب به بچه اش برسه بهتره یا 10 تا بچه داشته باشه و هر روزشون رو با حسرت به دل بودن بگذرونن ؟ كدوم یكی قاتل و جانی و دزد و عقده ای و مشكل دار میشه ؟
سوما همیشه انسان رو از هر چیزی كه منع كنین بدتر میشه ؛ الان راه قانونیش ممنوع میشه و فردا 100 تا راه غیر قانونی به وجود میاد و فردا هر كسی 1 تیغ جراحی دستش میگیره و خونشو میكنه اتاق وازكتومی و پول هنگفت میگیره و عمل میكنه و هزار تا میكروب و كثیفی و آلودگی رو وارد بدن زن و مردهای بیچاره ی ما میكنه . كسی فكر كرده بعدش چی میشه ؟
مرگ
ایدز
عفونت های شدید و ......
به استحضار برسانم كه كه یكی اینكه در رابطه با كسانی كه نابارور هستند چه مرد و چه زن اشاره كنم كه واقعا كسانی هستند كه خیال بچه دار شدن را دارند اما از نظر هزینه نمی توانند عمل خاص را انجام دهند و یا اینكه روش های برای رفع ناباروری شامل چندین میلیون هزینه بردار است به نظر من این موردها را حل كنید و سراغ كسانی بروید كه میخواهند بچه بیاروند و نابارور هستند و از پس هزینه ها بر نمی ایند
و دیگر اینكه مشكلات جوانانی كه در آستانه ازدواج هستند را حل نمایند چرا كه هم به فكر بچه و نسل میروند و اینكه وقتی مشكلشان حل بشود دیگر تبلیغ سوء برای ازدواج و بچه دار شدن نمیكنند
لطفا این دو مورد مورد بررسی قرار گیرد مطمئن باشید كه مفید واقع می شود و واقعا گامی مثبت در سیاست های كلی جمعیت كه از سوی دفتر مقام عظم رهبری ابلاغ شده است گذاشته میشود.
تشكر از شما
ناباروری رو حل كنن ؟ راجع بهش فكر كنن ؟
والا من دیدم هر روز تو اخبار میگن مشكل ناباروری ها حل شده اما نشده . هزینه هاش اینقدر بالاست و متاسفانه پزشكا بی تجربه هستن كه این مشكل حل كه نشده هیچی هزینه های زیادی هم رو دست زن و شوهرهای نابارور گذاشته . دایی خودم بچه دار نمیشه 1 عالمه هزینه درمان كرد با اینكه زیاد مشكلش حاد نیست و قابل درمانه اما پزشكا نتونستن ، از تهران تا بندر عباس 1عالمه دكتر رفت اما وقتی دید نشد رفت 1 پسره نازه خوشگل از پرورشگاه آورد .
موضوع دیگه اینكه : این قدر مشكلات جامعه ی ما زیاده كه نگو البته فقطم ایران نیست كه از این مشكلات داره . معضل اصلی ما تو ایران اینه كه مدیران مدیریت نمیكنن فقط حقوق هنگفت میگیرن . اگر مدیرانمون و نخبه هامون واسه هر مشكلی كارگروه تشكیل بدن واسه ی رفعش مطمئن باشید از این اوضاع بیرون میایم . تو مملكت ما اگر همه خالصانه دست به دست هم بدن ایران گلستان میشه اما حیف كه هر كسی به دنبال منفعت های خودشه .