استقبال از تمدید ‌آتش‌بس در شرق اوکراین

روز جمعه پایان آتش‌بس یک هفته‌ای میان نیروهای ارتش اوکراین و نیروهای جدایی‌طلب در شرق این کشور بود، اما همان طور که انتظار می‌رفت این آتش‌بس با توافق طرفین برای چند روز دیگر نیز تمدید شد. تمدید آتش‌بس در شرق اوکراین با استقبال جهانی مواجه شده است.
کد خبر: ۶۸۹۵۰۰
استقبال از تمدید ‌آتش‌بس در شرق اوکراین

به گزارش ایرنا، جمعه‌شب منابع خبری اعلام کردند، در نتیجه دور دوم رایزنی اوکراین و نمایندگان جدایی‌طلبان، آتش‌بس 72 ساعت دیگر تمدید شد. این رایزنی با میانجیگری نماینده سازمان امنیت و همکاری اروپا صورت گرفت و در آن، سفیر روسیه در اوکراین نیز حضور داشت. گفته می‌شود پیشنهاد این آتش‌بس را جدایی‌طلبان مطرح کرده و پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور اوکراین نیز پذیرفت شرایط کنونی تا دوشنبه ادامه یابد.

رئیس‌جمهور اوکراین این تصمیم را پس از جلسه اضطراری‌اش با سران نظامی این کشور که در کی‌یف برگزار شد، اتخاذ کرد. پوروشنکو و مقامات امنیتی این کشور در نشستی پس از این جلسه اعلام کردند ظرف 72 ساعت باید مراکز جذب نیروی شبه‌نظامیان حامی روسیه در سراسر مرزهای اوکراین با روسیه برچیده شود. این در حالی است که پوروشنکو ظهر جمعه و در حاشیه نشست اتحادیه اروپا در بروکسل، اعلام کرده بود پس از بازگشت به اوکراین در این مورد تصمیم‌گیری می‌کند.

در همین حال اعلام شد شورشیان جنوب‌شرق اوکراین چهار نفر از هشت ناظر بین‌المللی را به عنوان حسن‌نیت و به‌منظور هموار ساختن راه برای دستیابی به راه‌حلی برای بحران اوکراین آزاد کردند. چهار ناظر از سوئیس، ترکیه، استونی و دانمارک از سوی شورشیان مسلح به هتلی در مرکز دونتسک آورده و به همکارانشان تحویل داده شدند. چهار نفر دیگر از این ناظران همچنان در نزدیکی منطقه لوهانسک اسیر هستند. پس از این اتفاق، الکساندر بورودای، نخست‌وزیر جمهوری مردمی دونتسک گفت: یک راه طولانی طی شد. این آزادی ثمره حسن‌نیت بدون قید و شرط است. امیدوارم بتوانیم آزادی چهار ناظر اسیر دیگر را تسهیل کنیم.

استقبال بین‌المللی

اعلام تمدید آتش‌بس سه روز در مناطق شرقی اوکراین، با استقبال جهانی رو‌به‌رو شده است. در همین راستا، دفتر مطبوعاتی سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد بان کی‌مون، دبیرکل این سازمان ضمن استقبال از تمدید هفتاد و دو ساعته آتش‌بس در شرق اوکراین، بر لزوم توقف قطعی خشونت‌ها در این کشور تاکید کرد. بان کی‌مون ابراز امیدواری کرد که همه طرفین مناقشه در اوکراین خویشتنداری خود را حفظ و به تعهدات خویش در رعایت آتش‌بس عمل کنند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز ضمن استقبال از این موضوع، خواستار آتش بس بلند مدت میان طرفین درگیری در اوکراین شد. مسکو پیش از این نیز از تمدید آتش‌بس حمایت کرده و خواستار برگزاری مذاکرات مستقیم کی‌یف و استقلال‌طلبان برای دستیابی به صلح شده بود.

البته برخی شبکه‌های خبری همچون فرانس 24 از ادامه ناآرامی در برخی از مناطق شرق اوکراین خبر می‌دهند. گزارشگر این شبکه روز گذشته در گزارشی از اسویاتوهیرسک در 30 کیلومتری اسلاویانسک در مورد نقض آتش‌بس از زمان آغاز و تمدید شدن آن گفت، هم‌اکنون اوضاع با هفته گذشته هیچ فرقی ندارد و در واقع آتش‌بس عملی نشده است. بنا به گفته وی، جمعه شب مواضع ارتش اوکراین سه بار هدف حمله قرار گرفت؛ این حملات چند مجروح بر جا گذاشت. همچنین شبکه الجزیره انگلیسی در گزارشی اعلام کرد در حمله جدایی‌طلبان به یک ایست‌بازرسی در شهر دونتسک باعث کشته شدن چهار نظامی اوکراینی و مجروح شدن پنج نفر دیگر شد.

آمار بالای آوارگان اوکراینی

در بحبوحه این اتفاقات، مقامات سازمان ملل گزارشی در مورد میزان افرادی منتشر کردند که به دنبال ناآرامی‌های اخیر اوکراین از این کشور گریخته و به کشورهای همسایه رفته‌اند.

به گزارش ایسنا، ملیسا فلمینگ، سخنگوی آژانس عالی آوارگان سازمان ملل در این زمینه گفت: از زمان آغاز بحران اوکراین در سال 2014، 110 هزار نفر از سکنه این کشور به روسیه گریخته‌اند. وی ادامه داد: اکثر افرادی که از اوکراین به روسیه فرار کرده‌اند، اهالی مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین هستند.

سخنگوی آژانس عالی آوارگان سازمان ملل اظهار کرد: فقط 9500 نفر از سکنه اوکراین درخواست پناهندگی خود را به مسکو ارائه کرده‌اند. بسیاری هم از راه‌حل‌های قانونی دیگری وارد عمل شدند زیرا بیم آن را دارند در صورت بازگشت مجدد به اوکراین تحت پیگرد قرار گیرند. همچنین اکثر اوکراینی‌هایی که وارد روسیه شده‌اند در شهر هال روتسف اون دون و بریانسک نزدیک مرز با اوکراین و واقع در غرب روسیه ساکن شده‌اند. بنابر گزارش آژانس عالی آوارگان سازمان ملل، فقط 16 هزار و 400 نفر در هفته گذشته منازل خود را در شرق اوکراین تخلیه کردند.

همچنین تعداد کمی از اوکراینی‌هایی که از این کشور گریخته‌اند در کشورهای همسایه غرب اوکراین به دنبال پناهندگی هستند. در مجموع 700 نفر درخواست پناهندگی خود را به لهستان، بلاروس، جمهوری چک و رومانی ارائه کرده‌اند. بدتر شدن اجرای قوانین و دستورات، نگرانی از ربوده شدن، نقض حقوق بشر و اختلال در ارائه خدمات دولتی از جمله دلایل خروج این افراد از مناطق شرقی بیان شده است.

البته ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این اطلاعات گفت که دولت ایالات متحده این آمار را چندان قابل اطمینان نمی‌داند. وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در این مورد گفت: «احتمالا چند هزار نفر از مردم اوکراین از مرز این کشور عبور کرده و وارد خاک روسیه شده‌اند، ولی نمی‌توان این تعداد را 110 هزار نفر دانست. قطعا این تعداد این قدر زیاد نیست. دولت آمریکا فعلا نمی‌تواند این اطلاعات را تائید کند.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها