این مقام مسئول عنوان کرد که «خوشحالم در کشوری زندگی میکنم که مردمش بدون هیچ چشمداشت مالی و مادی، خون خود را اهدا میکنند، در حالی که در بسیاری از کشورها چنین امری مرسوم نیست.»
همین حس خیرخواهی ایرانیان باعث شده است حالا در کشور ما برخلاف خیلی از کشورهای جهان، هیچ مادری در حین زایمان به دلیل کمبود خون، فوت نشود.
اما این روزها به دلیل روزهدار بودن خیلی از هموطنانمان، آمار اهدای خون در کشور با افت چشمگیری مواجه شده و ذخایر خونی کشور برای کمک به بیماران نیازمند، کاهش پیدا کرده است.
این در حالی است که به گفته بسیاری از متخصصان، روزهداری نه تنها با اهدای خون منافاتی ندارد، بلکه حتی به سلامت بدن نیز کمک میکند و افراد روزهدار هم میتوانند بدون به وجود آمدن هیچ مشکل یا عارضهای جسمی، در روزهای روزهداری هم به اهدای خون اقدام کنند.
بیماران هموفیلی، تالاسمی، بیماران دیالیزی، بیماران نیازمند جراحی، نوزادان مبتلا به عوارض ناشی از ناسازگاری خون، بیماران پیوند اعضا، مصدومان سوانح مختلف مثل سوختگیهای شدید و تصادفات رانندگی و مبتلایان به انواع سرطانها بهویژه در مرحله شیمیدرمانی، از جمله بیمارانی هستند که نیاز آنها به اهدای خون، همیشگی است و این نیاز اضطراری آنها ربطی به ایام مختلف سال ندارد.
با توجه به اینکه در ماه رمضان، ساعت کار بسیاری از پایگاههای انتقال خون در سراسر کشور نیز افزایش پیدا کرده و آنها تا چند ساعت بعد از افطار هم کار میکنند، امید میرود شهروندان روزهدار برای تکمیل اعمال معنوی خود در ایام رمضان، بیماران نیازمند به اهدای خون را تنها نگذارند و در ساعتهای پس از افطار به یاری آنها بشتابند.
آوید طالبیان - گروه جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد