در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این کتاب تحقیقی درباره اندیشه نوین سیاسی و اجتماعی در خاورمیانه است.
این کتاب تحقیقی درباره اندیشه نوین سیاسی و اجتماعی در خاورمیانه است.
از سده نوزدهم میلادی که اثرگذاریهای فزاینده اروپا بر این منطقه به چشم آمد، اندیشمندانی به بررسی علل پیشرفت اروپا و سبب های عقب ماندگی جوامع اسلامی پرداختند و درباره هویت اسلامی و مردم سالاری و اندازه توفیقش در این جوامع کاوش هایی کردند.
آلبرت حورانی در Arabic thought in the liberal age, 1798-1939 پاسخ هایی را تحلیل کرده که نویسندگانی صاحب نام درباره آن دو پدیده گفته اند و آرای آنان را برمی رسد تا نشان دهد که چگونه دو جریان فکری که یکی می خواست اصول اجتماعی اسلام را بازتعریف کند و دومی توجیه گر جدایی دین از سیاست بود، درهم آمیختند و این آمیختگی به پیدایش ملّیّت های مصری، لبنانی، الجزایری و... انجامید.
موضوع اسلام و دنیای نوین با هر چه بحث و پژوهش که درباره اش نوشته اند، اینک سخن روز شده و به کار میآید؛ چرا که خاورمیانه با ناآرامی های تازه ای روبروست.
خواندن کتاب آلبرت حورانی امروز برای درک ناهمواری های این منطقه و سبب ناآرامی هایش، ضروری شده است.اگر چه از همان بار نخست هم که به زبان انگلیسی چاپ گردید، مرجع مهمی برای خوانندگان و پژوهشگران شد.
کتاب «اندیشه عرب در عصر لیبرالیسم» بررسی سرگذشت افکار چند اندیشمند برجسته عرب و یکی دو نفر ترک و سیدجمال الدین اسدآبادی در 13 فصل تدوین شده است:
فصل اول- دولت اسلامی
فصل دوم- امپراطوری عثمانی
فصل سوم- نخستین رنگ پذیری در اروپا
فصل چهارم- نسل اول: طهطاوی، خیرالدین، شدیاق، بستانی
فصل پنجم- سیّد جمال الدین اسدآبادی
فصل ششم- محمد عبده
فصل هفتم- شاگردان محمد عبده در مصر: اسلام و مدنیّت نوین
فصل هشتم- ملیّت مصری
فصل نهم- رشید رضا
فصل دهم- پیشگامان سکولاریسم: الشمیل و فرح آنتوان
فصل یازدهم- ملّی گرایی عربی
فصل دوازدهم- طه حسین
فصل سیزدهم- خاتمه: گذشته و آینده
آلبرت حورانی استاد «تاریخ معاصر خاورمیانه» در دانشگاه آکسفورد بود و تا سال 1979 که بازنشسته شد در دانشگاههای شیکاگو، پنسیلوانیا، هاروارد و دانشگاه آمریکایی بیروت نیز این درس را گفت و بر سر آن بحث ها کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد