به گزارش خبرگزاری رویترز، رسوایی بازداشت جاسوسان آمریکایی در خاک برلین روابط واشنگتن را با دولت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بیش از پیش تیره کرده است.
مرکل در تازهترین سخنانش در واکنش به بازداشت جاسوسان آمریکایی گفت: جاسوسی از متحدان اتلاف انرژی است. ما مشکلات بسیاری داریم و باید بر روی مسائل مهمتری متمرکز شویم.
حامیان ارشد احزاب محافظهکار اقدام "احمقانه" آمریکا و برخی از مقامهای آمریکایی که جاسوسی را لازم میدانند، محکوم کردند. با این حال مقامات برلین و واشنگتن بر لزوم همکاری دوجانبه برای حل این مساله تاکید کردهاند.
مرکل گفت: این احتمال وجود دارد که در دوران جنگ سرد بیاعتمادی عمومی وجود داشته باشد اما امروز ما در قرن بیست و یکم زندگی میکنیم و امروز با تهدیدات کاملا جدیدی مواجه هستیم.
سخنگوی مرکل تاکید کرد که درخواست برای خروج مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا در سفارت برلین در واکنش به ابهاماتی است که طی ماههای اخیر درباره فعالیتهای اطلاعاتی آمریکا در آلمان ایجاد شده است.
پس از اعلام این خبر، سخنگوی کاخ سفید نسبت به گزارشهای منتشر شده سخنی نگفت و تاکید کرد: روابط امنیتی و اطلاعاتی ما با آلمان، حائز اهمیت است و باعث تامین امنیت آلمان و آمریکا میشود و به همین دلیل لازم است تا همکاریها ادامه یابد.
پیش از این سخنگوی دادستانی آلمان گزارش داد که فرد دیگری را به اتهام جاسوسی برای آمریکا در این کشور دستگیر کردند. بر اساس این گزارش، دفتر دادستان فدرال آلمان در حال حاضر سرگرم بررسی پرونده یکی از کارمندان وزارت دفاع این کشور به اتهام فعالیتهای مخفی جاسوسی است.
اعلام دستگیری جاسوس دوم کمتر از یک هفته پس از دستگیری یک جاسوس آمریکایی که اعتراف کرده بیش از 200 سند از فعالیتهای دولت آلمان را به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) ارائه داده، رخ میدهد.
اشتفاین زایبرت، سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به خبرنگاران گفت که تضاد عقیده بسیار عمیقی میان واشنگتن و برلین بر سر مسائل امنیتی و آزادی وجود دارد.
به گزارش هفته نامه آلمانی "اشپیگل" در سطح آلمان بیش از ۲۰۰ مأمور مخفی و اطلاعاتی آمریکا به صورت رسمی در پوشش دیپلمات فعالیت دارند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر