محسن مظلوم فارسیباف در گفتوگو با شانا اظهار کرد: سیاست جایگزینی گاز طبیعی با سوخت مایع در نیروگاههای کشور منتج به تحقق مفاهیم و سیاستهای مندرج در اقتصاد مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب میشود.
وی با اشاره به اینکه اتخاذ تدابیر و جایگزینی گاز با سوخت مایع سبب شد واردات گازوئیل (نفت گاز) در قیاس با سال گذشته به طور چشمگیری کاهش یابد، افزود: در ماههای اخیر میزان واردات این فرآورده به صفر رسیده است.
وی تصریح کرد: در صورتی که تغییر راهبردی در سیاستهای وزارت نفت رخ نمیداد و نیاز به افزایش میزان ذخیره سازی در نیروگاههای کشور متناسب با عملکرد سالیان پیش بود، هماکنون باید روزانه بیش از ده میلیون لیتر نفت گاز وارد کشور میشد. همچنین شاهد افزایش مصرف دستکم ٢٠ میلیون لیتر نفت کوره در نیروگاههای کشور (نسبت به میزان مصرف کنونی) بودیم که علاوه بر آثار منفی اقتصادی، چالشهای بسیار زیاد زیستمحیطی ناشی از افزایش وزن سوخت مایع در سبد سوخت نیروگاهی را نیز ایجاد میکرد.
مظلوم با اشاره به اینکه مسئولان وزارت نیرو نگران تامین سوخت نیروگاهها نباشند، به آنها پیشنهاد کرد همسو با سیاست کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، برای افزایش راندمان تولید برق، کاهش اتلاف برق در شبکههای انتقال و توزیع و توسعه تولید برق از طریق منابع تجدیدپذیر گام بردارند.
وی افزود: در صورت انجام بهینهسازی لازم و استاندارد سازی آلایندههای خروجی از نیروگاهها مانند نصب فیلترهای مخصوص در نیروگاههای بخاری علاوه بر امکان مصرف نفت کوره بیشتر و کاهش مصارف نفت گاز در سبد اجتنابناپذیر سوخت مایع نیروگاهی (٢٠ درصد کنونی) منجر به کاهش وابستگی کشور به مصارف نفت گاز و سبب ارتقا در راندمان تولید برق در نیروگاهها و در نتیجه کاهش حجم سوخت معادل مصرفی نیز خواهد شد.
مدیرکل برنامهریزی انرژی وزارت نفت درباره اینکه وزارت نیرو برای سوخت چقدر پرداخت میکند، گفت: این وزارتخانه هیچ رقمی به این بابت به وزارت نفت پرداخت نمیکند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: