ابتکار: میآید یا رفته است؟
بعضیها میگویند سودای بازگشت به قدرت را در سر میپروراند و برخی میگویند نه! اما مردی که وجه تمایزش با دیگر رئیس جمهورها، تصمیمهای یک دفعهای و ناگهانی اش است، در بند تحلیلها و پیش بینی ها نمیگنجد. او به همان اندازه که احتمال دارد عارف مسلکانه کنج گوشه عزلت بنشیند و دنیای سیاست را برای همیشه ترک کند، ممکن است در نزدیک ترین انتخابات پیش رو یا هر انتخابات دیگری خود یا یکی از نزدیکانش را با عزم راسخ برای نامزدی ثبت نام کند؛ اما این که رأی بیاورد یا نه! مسئله دیگری است.
محمود احمدینژاد، به قول هوادارانش معجزه هزاره سوم است. کسی که هشت سال رییس جمهور ایران بود اما بسیاری از چهرههای سیاسی و مطرح کشور به همراه بسیاری از چهرههای فرهنگی و دانشگاهی در پایان دوران مسئولیتش رضایت خاطری از عملکرد وی نداشتند.هم اکنون همزمان با سالگرد استقرار دولت، خبرهای پرشماری از احتمال حضور دوباره رییس جمهور سابق در عرصه سیاسی منتشر شده است این در حالی است که اطرافیان وی کما فی السابق این احتمال را رد می کنند.عبدالرضا داوری که در دوران دولت گذشته به عنوان تئوریسین دولت در رسانهها شناخته میشد بابیان این که از اعتقاد درونی احمدی نژاد آگاهی دارد، هرگونه تلاش وی برای بازگشت به قدرت را تکذیب کرده اما گفته ممکن است در آینده اگر لازم باشد وی دوباره خواهان نقش آفرینی در عرصه سیاسی کشور باشد.انتشار نامه احمدی نژاد به رییس کل بانک مرکزی که در آن خواسته بود اسامی نزدیکان وی که وام های کلان گرفتهاند را منتشر کند، بار دیگر نام او را در رسانهها چرخاند تا احتمال تلاش وی برای بازگشت به قدرت بیش از پیش در فضای رسانهای بچرخد.علت این امر آن است که احمدی نژاد از بانک مرکزی درخواست کرده تا نام اطرافیانش را منتشر کند در حالی که اولا این اسامی هم اکنون در اختیار قوه قضاییه است و همین قوه صلاحیت لازم برای انتشار اسامی را در صورت صلاحدید دارد نه بانک مرکزی. بنابراین به نظر میرسد که نامه احمدی نژاد بیش از آنکه یک دفاعیه از عملکردش باشد یک واکنش سیاسی به احتمال تخلفات اقتصادی در دوران مسئولیتش است.
مشایی و شکاف جناحی در اصولگرایان
مهمترین نقد اصولگرایان از احمدینژاد ارتباط بسیار نزدیک وی با اسفندیار رحیم مشایی بود.در واقع مشایی به مثابه دیوار حایلی میان اصولگرایان و احمدی نژاد قرار داشت و در نهایت با معرفی وی از سوی احمدی نژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، این فاصله به یک شکاف عمیق بدل شد. آنچنان که بسیاری از اصولگرایان از پذیرش حضور احمدی نژاد در جناح خود سرباز زدند.با این وجود و پس از شکست اصولگرایان و نامزد دنباله رو سیاستهای احمدی نژادی در انتخابات، رییس جمهور سابق دریافت که نه تنها رقبای سابقش فاصله بسیاری با او دارند بلکه اصولگرایان نیز حضور وی را در انتخابات برنمیتابند و حتی در ائتلاف سه گانه خود، جایی برای نامزد نزدیک به احمدی نژاد باز نمیکنند.این موارد شاید رییس جمهوری سابق را وادار کرد که برای حفظ احتمال بازگشت به عرصه سیاسی، از یار خود جدا شده و در فضای رسانهای چنین القا کنند که مشایی و احمدی نژاد ارتباط سیاسی با یکدیگر ندارند.داروی در این باره گفته است: رابطه آقای احمدی نژاد و آقای مشایی که رابطه ای مکانیکی نیست که با یک دکمه قطع شود و فردا وصل شود. آنها از 30 سال پیش در کردستان با هم ارتباط قدیمی داشتند. در طول زمان یک رابطه شکل گرفته است. بحثی که امروز مطرح است، این است که آقای مشایی هم در شهرداری تهران و هم در دولت نهم و دهم با آقای احمدی نژاد همکاری اجرایی داشتند که اوج آن در انتخابات 92 در کاندیداتوری آقای مشایی خودش را نشان داد. آن همکاری سیاسی – اجرایی امروز به دلیل تصمیم خود آقای مشایی پیگیری نمی شود چراکه خود آقای مشایی فعالیت در عرصه سیاست را کنار گذاشته اند اما در حوزه های دیگر با هم ارتباط دارند و آقای احمدی نژاد از ایشان مشورت می خواهند. اگر قطع ارتباطی هم هست به واسطه خواسته آقای مشایی است.
آونگ بازگشت یا عدم بازگشت احمدی نژاد
با کنار هم گذاشتن چند موضوع از جمله جدایی احمدی نژاد از مشایی، برگزاری جلسات متوالی در دفتر ولنجک، انتقاد مداوم هواداران رییس جمهور سابق از دولت یازدهم، نامه نویسی به بانک مرکزی و انتشار آن در سایتها و.... برخی متوجه این امر شدهاند که احمدی نژاد سودای بازگشت به سیاست را دارد.اما در عین حال سید محمد حسینی، وزیر ارشاد اسلامی دولت دهم درباره جلسات احمدینژاد با اعضای دولت قبل گفته است:به هر حال طبیعی است که آقای احمدینژاد هم مانند روسای جمهور گذشته، از جمله آقای هاشمی و خاتمی که هنوز با مدیران خود ارتباط دارند، به عنوان شخصیتی که 8 سال ریاست قوه مجریه را بر عهده داشته است با همکاران گذشته خود نشستهایی داشته باشد و در خصوص مسائل روز تبادل نظر نماید و یا ملاقاتهایی صورت گیرد. لذا حساسیت در این مسئله وجهی ندارد.همچنین عدالرضا داوری نیز درباره جلسات دفتر ولنجک احمدی نژاد گفته است: این جلسات طبیعی است. 8سال مجموعه ای از همکاران به طور مشخص با ایشان بوده اند. طبیعی است ایشان از طریق همین افراد در جریان شرایط جهانی، تهدیدها، موضوعات فکری و سیاسی و… قرار می گیرند. گاهی اوقات از دوستان می خواهند آخرین وضعیت بازار کتاب را برایشان گزارش کنند. یا کتابی برایشان تهیه کنند. موضوعات علمی برایشان گزارش شود... باا ین وجود داوری گفته: احتمال بازگشت وی در آینده را رد نمی کنم ولی امروز که با شما صحبت می کنم چون نظر قطعی آقای احمدی نژاد را می دانم، می گویم تا امروز هیچ برنامه ای ندارند.در عین حال احمد بخشایش اردستانی از فعالان سیاسی حامی احمدی نژاد با بیان اینکه نامه وی به رییس کل بانک مرکزی از چند جنبه قابل تحلیل و تفسیر است گفت: نامه دفتر رییس جمهوری سابق به رییس کل بانک مرکزی را باید به نوعی مقدمه بازگشت احمدینژاد به عرصه سیاست پس از حدود یک سال سکوت دانست.
از سودای ریاست جمهوری تا در خواست برای محاکمه
درحالی که حامیان احمدی نژاد حرکت آونگی نظرات اطرافیان وی را درباره بازگشت یا عدم ازگشت به قدرت نگاه میکنند، منتقدان دولت وی خواستار محاکمهاش شده اند.در این باره احمد کریمی اصفهانی، فعال اصلاح طلب، با اشاره به نامه دفتر احمدینژاد به رئیس کل بانک مرکزی و درخواست وی جهت انتشار رسمی و عمومی تمامی اطلاعات در خصوص هر نوع درخواست، مبلغ، تاریخ و بانکهای مرتبط در پرداخت هرگونه تسهیلات به شخص وی و یا اطرافیانش از سوی بانک مرکزیدر خصوص اعلام لیست بدهکاران بانکی عنوان کرد: احمدینژاد در اینکه سفید را سیاه نشان بدهد و برعکس مهارت خاصی دارد. اگر اقرارهای او طی سالهای گذشته را از آرشیو در بیاوریم میبینیم که احمدینژاد تنها با بلوف و تهمت و بیآبرو کردن مردم دولت خود را گذراند.وی با بیان بسیاری از آنچه تخلفات احمدی نژاد قلمداد کرده خواستار محاکمه وی در دادگاه شده است.همچنین غلامعلی رجایی مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر با احمدینژاد رفتار قانونی شود،وی تا مدتها باید پاسخگو باشد، گفت: حضور احمدینژاد در دادگاه عرصه را برای بازگشتش به قدرت تنگ میکندوی در ارزیابی خود از اظهارات و فعالیتهای برخی از نزدیکان احمدینژاد برای بازگشت به عرصه قدرت نیز گفت: البته تلاش هر جناحی که هشت سال قدرت را در اختیار داشته است بقا برای ماندن و امید برای بازگشت است. خوشبختانه فضای نظام جمهوری اسلامی نیز به اینگونه است که هر فردی می تواند امید بازگشت به عرصه قدرت را داشته باشد. ولی اگر دوره هشت ساله احمدینژاد به خوبی بررسی شود، برگشت وی دیگر معنا دارد و کافی است احمدی نژاد یکبار در دادگاه حضور پیدا کند و مسائل اقتصادی، سیاسی و امنیتی دوران وی مطرح شود، قطعا عرصه بر او تنگ خواهد شد.
ابتکار
-واکنش صریح فرهادی به فجایع غزه
-مجوز سقط برای 72 درصد مراجعان
-می آید یا رفته است ؟
-نیاز به تفکیک جنسیتی نیست
خراسان
-تعطیلی رسمی طرح تکریم ارباب رجوع در ادارات
-کمک ۲۲۵ میلیون دلاری آمریکا به اسرائیل
-حرکت مثبت نرخ رشد به سوی نقطه صفر
-فرصت طلایی برای صادرات ایران
کیهان
- روز نسلکشی در غزه تعداد شهدا به 1700 نفر رسید
-رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی در جلسه غیر علنی
-وضعیت آب شهرهای اصفهان و کرمان قرمز و تهران زرد اعلام شد
-نفرات برتر کنکور سراسری 93 معرفی شدند
جمهوری اسلامی
-روز وحشیانه ترین جنایت صهیونیست ها در غزه رژیم صهیونیستی شهر رفح را با خاک یکسان کرد
-دومین جلسه دادگاه مهدی هاشمی امروز برگزار می شود
-آغاز صادرات پتروشیمی ایران به اتحادیه اروپا
-ذخایر آبی کشور در شرایط بحرانی قرار دارد
آفرینش
-تازهترین اخبار درمورد اعلام نتایج، جزئیات و نحوه انتخاب رشته داوطلبان کنکور 93
-قطعه دوم اتوبان همت آبان ماه 93 به جهاننما میرسد
-بارزانی: دیگر اقدامی برای عراق انجام نمیدهیم
-اعلام نتایج بازنگری قیمت خودرو تا 22 مرداد
سیاست روز
-آمریکا چرا بر طرح موضوع موشکی در مذاکرات هستهای اصرار میکند؟
-ثبت ازدواجهای یک ساعته با ۵۰ هزار تومان!
-انگلیس تامینکننده تسلیحات قاتلان غزه
-گام اول برای پایان تراژدی آقازادهها
جام جم
-اعتراض جهانی به حمایت رسانه ای آمریکا از اسرائیل
-ضرغامی:تلاشمان کسب رضایت حداکثری است
-مادر 4 شهید: لازم باشد سلاح در دست می جنگم
-وعده ازدواج شگرد قاتل زنجیره ای زنان
شرق
-وزیر نیرو:شیرین سازی آب خلیج فارس و دریای خزر امکان پذیر است
-شکل گیری مادون طبقه در مناطق برخوردار
-6 نفت کش در اختیار بابک زنجانی بود
-ناگفته های ممنوع الخروجی خاتمی
نسل فردا
-دایی و کریمی، برترین بازیکنان تاریخ خاورمیانه
-سفر رییس جمهور اتریش به ایران
-نامه محسن رضایی به حسن روحانی
-پرداخت بیمه اختیاری شد
وطن امروز
-سهم اصلاح طلبان در جنایات غزه
-اوباما:افسر اسرائیلی را آزاد کنید
-جنجال علیه یک بخشنامه
-کلید در قفل استات اویل
ایران
-همسان سازی حقوق بازنشستگان تقاضای فراموش شده
-ویژه نامه یک سالگی ریاست جمهوری دکتر روحانی
-همه کنکوری ها مجاز به انتخاب رشته شدند
-آنتن فروشی خطری برای تلویزیون
حمایت
-وزیر ارشاد:مجوز گرفتن کتاب « ایران در روزگاران » جای تاسف دارد
-آگهی تبلیغاتی رسانه های آمریکایی برای مقامات صهیونیستی در کشتار غزه
-توقف فعالیت معادن در ارتفاع 2200 متری قله دماوند
اقتصاد پویا
-ساخت بزرگترین مجتمع گازی خاورمیانه توسط بخش خصوصی
-ضرورت افزایش 3 برابری سرمایه بانک ها
-نرخ رشد اقتصادی منهای 2/2 درصد اعلام شد
-بازار برنج نو کم رونق است
دنیای اقتصاد
-بازخوانی ماجرای استخدام در دولت گذشته
-معمای اینترنت گران در ایران
-افت دمای تورم در بازار کالا
-حراج آپارتمان در حاشیه تهران
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد