رفع وزوز گوش با سیگنال​های معکوس

وزوز گوش از آن مشکلاتی است که حدود 10 درصد از مردم جهان از آن رنج می‌برند. مشاهیری همچون بتهوون و داروین نیز گرفتار این مشکل بودند. خوشبختانه دستگاه جدیدی که براساس تحریک عصب واگ عمل می‌کند، ساخته شده که می‌تواند با ایجاد تغییراتی در مغز موجب از بین رفتن این صداهای مزاحم در گوش شود.
کد خبر: ۷۰۴۸۶۶
رفع وزوز گوش با سیگنال​های معکوس

در حال حاضر بسیاری از افراد​ که از وزوز مزمن گوش رنج می‌برند، از وسیله‌ای شبیه سمعک‌های معمولی برای کاهش این مشکل استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها با پخش نوعی صدای خاص، وزوز گوش را تا حدی خنثی می‌کنند، اما مشکل اینجاست که در برخی موارد این دستگاه عملکرد چندان خوبی ندارد و فقط موجب ایجاد صدایی مضاعف در گوش می‌شود. اما دستگاه جدیدی که برای این منظور طراحی شده، از ساز و کاری کاملا متفاوت برای رفع وزوز گوش بهره می‌برد. این دستگاه امواج مشخصی را به عصب واگ می‌رساند، گفتنی است عصب واگ، مغز انسان را به بسیاری از اندام‌های بدن متصل می‌کند.

بسیاری از پزشکان بر این باورند که وزوز مزمن گوش به دلیل تغییر در سیگنال‌های ارسالی از گوش به سلول‌های عصبی موجود در کورتکس شنوایی مغز ایجاد می‌شود. این دستگاه جدید طوری طراحی شده که عملکرد این سلول‌های عصبی را اندکی تغییر می‌دهد.

برای استفاده از این سیستم، ابتدا فرد باید هدفونی را روی گوش خود گذاشته و به صداهای ویژه‌ای که توسط رایانه‌ای ایجاد می‌شود، گوش کند. صداهایی که محرک ایجاد وزوز گوش هستند توسط رایانه ایجاد می‌شود و بعد از آن هم صداهایی مشابه نوع صدای وزوز گوش فرد برای او پخش می‌شود.

در همین حین، این وسیله جدید با ایجاد پالس‌هایی کوچک به تحریک عصب واگ می‌پردازد. این پالس‌ها موجب تولید نوعی از مواد شیمیایی شد​ که می‌تواند توانایی مغز برای تغییر شکل جزئی را افزایش دهد. از این شیوه برای موش‌های آزمایشگاهی و نیز تعداد محدودی از انسان‌ها با مشکل وزوز گوش استفاده شد که موجب درمان نیمی از آنها گردید. این شیوه جدید درمانی از قابلیت انعطاف‌پذیری مغز برای درمان وزوز مزمن گوش استفاده می‌کند. با توجه به این‌که در این شیوه ساختار و عملکرد سیستم عصبی انسان به طور مستقیم مورد تغییر قرار می‌گیرد، دانشمندان استفاده از آن را فقط برای موارد مزمن و مشکل ساز وزوز گوش مجاز می‌دانند.

newscientist / صالح سپهری‌فر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها