به گزارش جام جم آنلاین نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تعامل داروسازان با پزشکان و بهره گرفتن پزشکان از دانش داروسازان، سبب کاهش تجویز داروهای غیر ضروری از سوی پزشکان می شود.
دکتر عبدالرحمان رستمیان در مراسم جشن روز داروساز با اعلام این مطلب افزود: هر چند بحث کاهش مصرف دارو نیازمند فرهنگ سازی است، اما افزایش سطح آگاهی پزشکان در این زمینه همکاری داروسازان را میطلبد.
وی تصریح کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در حال آماده سازی یک طرح برای ارایه به دولت است که بر اساس آن سالانه 20 درصد واردات دارو کاهش یافته از سوی دیگر امکانات ارزی و ریالی در اختیار داروسازان قرار گیرد.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: از دارو سازان و صاحبنظران این رشته می خواهیم که این طرح را از بررسی کرده، نظرهای کارشناسی و مشورتی خود را به این کمیسیون ارایه دهند.
وی با تاکید بر تقویت جایگاه انجمن ها و نهادهای مدنی و ضرورت کوچک سازی دولت با هدف افزایش بهره وری گفت: در این راستا می بایست، اعطای مجوز تاسیس داروخانه ها در اختیار سازمان نظام پزشکی قرار گیرد.
دکتر سید مرتضی آذرنوش، معاون سابق غذا و داروی وزارت بهداشت نیز در این مراسم اظهار داشت: در سال های پس از انقلاب شاهد موفقیت های زیادی در صنعت دارویی کشور بودیم تا جایی که بیش از 95 درصد نیاز دارویی در داخل کشور به تولید می رسید و متناسب با افزایش جمعیت تولیدات دارو افزایش می یافت.
وی با تاکید بر اینکه مجلس تریبون مناسبی برای طرح و حل مشکلات داروسازان و صنعت دارویی کشور است، گفت: نخست می بایست، مشکلات را واکاوی کنیم که تهیه مدارک و داشتن زبانی که موجبات ارتباط و تعامل ما را با شرکت های بزرگ دارویی دنیا فراهم کند در این راه بسیار ضروری است.
آذرنوش افزود: در زمینه صادرات دارو عمدتا فعالیت درخشانی نداشته ایم و وقتی ادعای کیفیت بالای دارو در کشور را داریم، باید بتوانیم، داروهای با تکنولوژی "بایو"، "نانو" و... را به کشورهایی که به ما دارو صادرکرده اند به طور متقابل صادر کنیم ؛ چرا که قانع بودن تنها به صدور دارو به کشورهای منطقه زیبنده صنعت دارو سازی کشور نیست.
در این مراسم دکتر سید حمید خوئی، رییس انجمن علمی داروسازان نیز با تاکید بر نقش داروساز در نظام سلامت گفت: باید این ذهنیت را در مردم شکل داد که می بایست از داروسازان مشورت و خدمت بگیرند در حالی که متاسفانه نگاه حاکم به داروساز به دلیل معرفی نشدن جایگاه واقعی این حرفه تنها دارو فروش است.
وی افزود: برای تغییر این نگرش در مراسم روز داروساز امسال(5 شهریور) از داروسازان نمونه ای که در داروخانه های خود خدمت ارایه می کردند، تجلیل شد.
دکتر خوئی با اشاره به بحثی که هم اینک در شبکه های اجتماعی مبنی بر تشکیل "نظام داروسازی" در حال طرح و اظهار نظر است و نظریات موافق و مخالف بسیاری را نیز به خود جلب کرده است، خاطر نشان ساخت: نخست این طرح نیازمند بررسی های فراوان علمی و کارشناسی و سپس تعریف دقیق داروساز است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی در صورتی که داروسازی در جامعه پزشکی ادغام شده، جزیی از این جامعه محسوب شود، آسیب پذیری کمتری خواهد داشت.
رئیس انجمن علمی داروسازان با اشاره به تجربه ناموفق تشکیل نظام پرستاری گفت: تشکیل نظام پرستاری هر چند منجر به تشکیل یک معاونت در وزارت بهداشت شد، با این وجود هنوز پرستاران از وضعیت موجود رضایت ندارند.
وی مهم ترین گام را برای تقویت جایگاه رشته داروسازی و به تبع آن نقش داروسازان، معرفی این رشته در سطح جامعه از یک سو و از سوی دیگر شناخت نقاط قوت و ضعف این رشته از سوی داروسازان برشمرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد