یک میلیون و 400 هزار نفر خواهان اهدا عضو هستند

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با اعلام پیشتازی ایران در اهدای عضو بین کشورهای منطقه گفت:‌ بیش از یک میلیون و 400 هزار کارت اهدای عضو صادر شده است.
کد خبر: ۷۱۲۰۸۷
یک میلیون و 400 هزار نفر خواهان اهدا عضو هستند

علی‌اکبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به آغاز روند سازماندهی شده پیوند در این بیمارستان از 13 سال پیش تصریح کرد: پیوند ریه برای اولین بار در بیمارستان مسیح دانشوری انجام نشد و تنها یک مورد پیوند ریه در بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شد و پس از آن سازماندهی پیوند و فراهم‌آوری آن از بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد.

وی افزود: ایران به لحاظ گرفتن رضایت از خانواده‌های بیماران مرگ مغزی رتبه اول را در جهان داراست و در عرصه اهدای عضو نیز جزو چند کشور اول دنیا هستیم که در این رتبه‌بندی اسپانیا رتبه اول،‌کروواسی رتبه دوم، ایران سوم و آمریکا چهارم است.

ولایتی خاطرنشان کرد: این رتبه ایران نشان می‌دهد که ایرانیان با برخورداری از مسائل اسلامی و ایرانی در صورت اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مناسب به راحتی در این راستا قدم برمی‌دارند.

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری گفت:‌ در ابتدا پیوند ریه انجام شد و سپس دیده شد که این افراد به علت مشکلات ریوی دچار مشکلات قلبی نیز شدند بنابراین به دنبال پیوند قلب نیز حرکت کردیم. اکنون پیوند قلب در ایران به رقم بالایی رسیده است و بیمارستان مسیح دانشوری به بیمارستان‌های لبافی‌نژاد و بیمارستان نمازی شیراز کمک می‌کند.

ولایتی تصریح کرد: از اهدای ارگان‌های حیاتی یک فرد مرگ مغزی زندگی سالم و با کیفیت به 6 نفر اهدا می‌شود و در این راستا از 11 سال پیش جشن نفس هر ساله یا هر دو سال یکبار برگزار شد که امسال با توجه وزارت بهداشت این مراسم به صورت کشوری در برج میلاد برگزار خواهد شد.

وی توضیح داد: جراحی و پیوند عضو یکی از بالاترین و سخت‌ترین اعمال جراحی است. در حقیقت می‌توان گفت این اقدام قله پزشکی است و زمانی که این گونه جراحی انجام شود دیگر سایر جراحی‌ها جزء ساده‌ترین جراحی‌ها محسوب می‌شود زیرا در هنگام جراحی مراقبت‌های درمانی همچون عفونت،‌جلوگیری از رد کردن عضو و ... باید به کار گرفته شود.

کتایون نجفی‌زاده، رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت نیز در این نشست، گفت: مرگ مغزی،‌تخریب سلول‌های مغز به علل متفاوت است که باعث افزایش فشار داخل جمجمه می‌شود و از آنجا که جمجمه قابلیت انعطاف ندارد به رگ‌های مغزی فشار آورده و در نتیجه مغز و ساقه مغز بر اثر این فشار از بین می‌رود بنابراین امکان بازگشت بیمار پس از مرگ مغزی وجود ندارد و پس از این اتفاق نهایتاً تا 14 روز آن هم به واسطه اقدامات پزشکی قادر به حفظ سایر ارگان‌های بدن و جلوگیری از فاسد شدنشان هستیم.

وی تصریح کرد:‌ با گذشت زمان سم از مغز و سلول‌های مغزی وارد خون شده و یکایک اعضا را از کار می‌اندازد. بنابراین خانواده‌ها باید در سخت‌ترین لحظات سخت‌ترین تصمیم را بگیرند.

این مسئول خاطرنشان کرد: برای اینکه این تصمیم سخت توسط خانواده‌ها با سرعت بیشتری اتخاذ شود باید فرهنگ‌سازی شود تا خانواده‌ها به سرعت تصمیم بگیرند و در این راستا هر ساله جشن نفس برگزار می شود تا بسیاری از خانواده‌ها تبلور عینی این اقدام را ببینند.

نجفی‌زاده تأکید کرد: پیشتر فرد مرگ مغزی باید هزینه بستری در بیمارستان مبداء را پرداخت می‌کرد اما اکنون وزارت بهداشت در صدد وضع قانونی است که بر اساس آن خانواده این بیماران مرگ مغزی هزینه‌ای را توسط بیمارستان متحمل نشوند و کل هزینه‌ها رایگان انجام شود.

قبادی، معاون اداره پیوند وزارت بهداشت نیز در این مراسم اهدای عضو را دارای 4 پایه دانست که پایه اول خانواده‌ها، پایه دوم پزشکان و کادر پزشکی، پایه سوم حامیان دولتی و کشوری و پایه چهارم را رسانه‌ها به عنوان فرهنگسازان توصیف کرد و گفت: اگر هر کدام از این 4 پایه ضعیف شوند یا به وظایف خود عمل نکنند این کار یا این چهارپایه به زمین خواهد نشست.

وی افزود: سالانه در ایران 5 هزار تا 8 هزار مرگ مغزی وجود دارد که در این میان 2 هزار و 500 تا 4 هزار نفر قابلیت اهدای عضو دارد ولی در سال گذشته فقط 365 نفر اهدای عضو داشتند.

این مسئول گفت: در سال 84 درصد اهدای عضو از بین مرگ مغزی‌ها فقط 5 درصد بود که پس از پژوهش‌ها به این نتیجه رسیدیم که کمبود تجهیزات و نیروی متخصص نداریم بلکه مشکل اصلی فرهنگسازی است تا مردم ایران بدانند که برای چه باید اعضای عزیزان خود را اهدا کنند.

وی گفت: بر طبق آمارها ایران در توسعه و فرآیند رضایت‌گیری از خانواده‌ها 96.3 درصد موفقیت داشته است.( فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها