به گزارش آژانس بینالمللی انرژی، یک نهاد بین دولتی حامی انرژی پاک و مطمئن، کل انرژی برق مصرفی تجهیزات شبکه شده در جهان سال ۲۰۰۸، ۴۲۰ تراوات ساعت بوده است؛ این رقم، سال ۲۰۱۳ به ۶۱۶ تراوات ساعت رسید و پیشبینی شده تا سال ۲۰۲۵، تجهیزات شبکه شده ۶ درصد کل انرژی برق مصرفی جهان را به خود اختصاص دهند؛ چیزی معادل ۱۱۴۰ تراوات ساعت که ۸۰ درصد آن فقط صرف نگهداری دستگاه در حالت آماده به کار (استندبای) میشود.
فناوریهای فوق، طیف وسیعی از خدمات بهینه را در حوزههای مختلف به نمایش میگذارد و این در حالی است که خود فناوری قادر به مصرف بهینه انرژی نیست. حال اگر به طریقی انرژی مورد نیاز دستگاه در حالت استندبای کاهش یابد، کل انرژی برق مصرفی تجهیزات شبکه شده در جهان تا سال ۲۰۲۰ به سالانه ۶۰۰ تراوات ساعت خواهد رسید.
ذخیره اطلاعات در تجهیزات هوشمند توسط قطعات خازنی طی چرخه ـ تخلیه شارژ انجام میشود، اما اگر اتصال به منبع انرژی به هر دلیلی مختل شود، اطلاعات ذخیره شده از بین میرود که در اصطلاح به آن حافظه فرار گفته میشود. پژوهشگران اسپینترونیک درصددند با بهرهگیری از علم مکانیک کوانتومی، ذخیرهسازی اطلاعات را روی اسپین الکترونها انجام دهند و مشکل پاک شدن حافظه را پس از قطع منبع انرژی پشت سر بگذارند.
دستگاههایی که بر مبنای اسپینترونیک طراحی شده است، در فواصل بین اعمال مختلف خاموش میشود، حتی اگر این مکث فقط یک هزارم ثانیه باشد. به نظر میرسد این فناوری تا چند سال آینده جای خود را در ذخیره سازهای حافظه باز کند و به مصرف بهینه انرژی بینجامد.
technologyreview / مترجم: صدف دژآلود
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد