عبدالحسین پوررکنی افزود: در این باره تاکنون بیش از 300 سند از منابع مختلف درخصوص اوضاع و احوال تاریخی، دانش و زندگی گذشته مردم دزفول جمعآوری شده است.
وی گفت: دفتر نمایندگی یونسکو در دزفول با تحقیقات گسترده تهیه پیشنهاد طرح پروپوزال ثبت جهانی دزفول را از دو سال پیش آغاز کرده و تاکنون اسناد تاریخی از منابع مختلف در 10 هزار صفحه جمعآوری کرده است.
به گزارش ایرنا، مدیر پایگاه ثبت جهانی دزفول افزود: در مستندنگاری انجام شده اطلاعات مربوط به 22 اثر باستانی، جاذبههای طبیعی منحصر بهفرد بویژه بافت قدیمی، طبیعت، پل باستانی، آسیابها، رودخانه دز، جنگلهای طبیعی و بناهای تاریخی جمعآوری شده و برای ثبت جهانی دزفول به سازمان یونسکو تحویل خواهد شد.
وی گفت: نظر به توجه سازمان یونسکو نسبت به زبان و گویشهای محلی، آداب و رسوم گذشتگان، طرح دیدار دانشآموزان از خانههای تاریخی و بافت قدیم دزفول به منظور آشنایی با آداب و رسوم مردم دزفول اجرا شده تا نسل امروز با فرهنگ و آداب اجداد خود آشنا شود.
ثبت جهانی آثار تاریخی و بناهای باارزش بافت قدیم، بناهای مذهبی، سازههای آبی، شهر باستانی جندیشاپور، صنایعدستی، جاذبههای طبیعی و گردشگری و احیای پیشینه مشاغل گذشته شهر قدیم از جمله اهداف راهاندازی این دفتر است. دزفول شهری با پیشینه تاریخی چند هزار ساله از قدیمیترین شهرهای استان خوزستان به شمار میرود.
پل باستانی دزفول با 1700 سال قدمت، آسیابهای آبی و بافت ارزشمند تاریخی از آثار باستانی منحصر بهفرد دزفول دارد. نمدمالی، خراطی و ورشوسازی از جمله صنایعدستی دزفول و شهرت جهانی دارد.تپههای باستانی چغامیش با قدمتی حدود 5000 سال پیش از میلاد گنجینه کاملی از دوران مختلف تاریخ در دزفول است که به شماره 487 سال 1344 در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد